Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Στο Χαλκί για τα επόμενα τρία χρόνια τα γραφεία του ΟΑΕΕ παρά τις αντιδράσεις

Έξαλλοι αναχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου οι εκπρόσωποι των συλλόγων, μετά τη συζήτηση του θέματος της παραχώρησης κτηρίου από το Δήμο, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αφού το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει στέγη στον ΟΑΕΕ στο Χαλκί της Νάξου.
Φορείς του νησιού δεν θέλουν με κανένα τρόπο να «μετακομίσει» το γραφείο στο Χαλκί αφού θεωρούν πως είναι μακριά από το κέντρο όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που συνδιαλέγονται με τον ΟΑΕΕ. Άλλος ένας λόγος που θεωρούν λανθασμένη αυτή την απόφαση είναι ότι το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί και τα νησιά Σαντορίνη, Πάρο και Μικρές Κυκλάδες και είναι δυσκολότερη και πιο δαπανηρή η μετακίνηση στο Χαλκί.
Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό συμβούλιο, με την παρουσία των προέδρων της Ένωσης Ξενοδόχων Λευτέρη Στρατούρη και Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλο καθώς και εκπροσώπων του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου-Κώστα Παγώνη, Μανόλη Βασαλάκη και Στέφανου Στρατούρη.
Οι φορείς του νησιού αντέδρασαν έντονα όταν έμαθαν ότι η Δημοτική αρχή προτίθεται να παραχωρήσει κτήριο το οποίο βρίσκεται στο Χαλκί, για να στεγάσει τα γραφεία του ΟΑΕΕ, και
έσπευσαν την Πέμπτη το πρωί να αποστείλουν επιστολή στο Δήμαρχο για να του ζητήσουν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος μέχρι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αφού είναι κάθετα αντίθετοι με την «αποκέντρωση» του εν λόγο ασφαλιστικού τους γραφείου.
Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης στην εισήγηση του τόνισε ότι, το γεγονός της λειτουργίας του γραφείου του ΟΑΕΕ στη Νάξο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το νησί μας και δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να ρισκάρουμε να φύγει από εδώ.
Μάλιστα ενημέρωσε πως σε συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του ΟΑΕΕ κ. Βουδούρη του ζήτησε την παραχώρηση χώρου στέγασης των γραφείων, με δεδομένο ότι ο Εμπορικός σύλλογος που κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα φιλοξενούσε, πλέον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει, αφήνοντάς του ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να κλείσουν τα γραφεία στη Νάξο.
«Στη Χώρα δεν έχουμε χώρο να παραχωρήσουμε, γι αυτό αποφασίσαμε στο πλαίσιο και της ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού να δώσουμε το χώρο που στεγάζονταν στο παρελθόν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δρυμαλίας στην Τραγαία» είπε ο κ. Μαργαρίτης και πρόσθεσε ότι υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.
«Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του γραφείου του ΟΑΕΕ στη Νάξο» είπε ο π. Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κώστας Παγώνης, και πρόσθεσε «..εμείς θέλουμε να είμαστε συνεργάτες με το Δήμο και να συναποφασίζουμε για τέτοια σημαντικά ζητήματα και όχι να είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης».
Ο κ. Παγώνης ζήτησε από το Δημοτικό συμβούλιο την αναβολή της λήψης απόφασης για το θέμα έως την επόμενη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (28/12) προκειμένου οι φορείς να έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους και να τις καταθέσουν για συζήτηση «..οι επαγγελματίες της Νάξου δικαιούνται μια τέτοια μεταχείριση» κατέληξε.
Εμμένοντας στην απόφασή του ο Δήμαρχος Νάξου επεσήμανε ότι ο Δήμος είναι υπόλογος στο λαό της Νάξου «κι αν αύριο μεθαύριο αποφασίσει ο ΟΑΕΕ να πάει στην Πάρο ή τη Σαντορίνη εσείς οι ίδιοι θα μας στήσετε στα πέντε μέτρα» υπογράμμισε με έμφαση.
Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος σε έντονο ύφος υπενθύμισε πως ο ΟΑΕΕ εξυπηρετεί 3.500 επαγγελματίες οι περισσότεροι των οποίων είναι της μαζικής εστίασης, και παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ενώ με επιστολή του ο δ/ντής του ΟΑΕΕ κ. Βουδούρης από τις 29 Νοεμβρίου ζήτησε «στέγη» από το Δήμο, ο ίδιος και ο σύλλογός του δεν ενημερώθηκαν.
Σύμφωνα με τον κ. Παγώνη, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το γραφείο του ΟΑΕΕ στη Νάξο, εποχή που εκείνος ήταν πρόεδρος στον εμπ/κό σύλλογο, είχε συμφωνηθεί για ένα χρόνο να πληρώνει ο σύλλογος τα 500 από τα 650 ευρό του ενοικίου των γραφείων.
Παρόλα αυτά ο σύλλογος έδωσε παράταση για ένα χρόνο ακόμη. «Ο σύλλογος έχει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να πληρώνει άλλο» είπε και αναρωτήθηκε γιατί βιάζεται τόσο πολύ η Δημοτική αρχή να παραχωρήσει το κτήριο στο Χαλκί.
Απαντώντας ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση σαν ασφαλιστική δικλείδα για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα φύγει από το νησί το ασφαλιστικό γραφείο.
Ο Αντιδήμαρχος Αργύρης Ανευλαβής υποστήριξε το αίτημα των επαγγελματιών σημειώνοντας πως «δε χάθηκε και ο κόσμος να δώσουμε αυτή τη μικρή παράταση, και ίσως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να βρεθεί μια άλλη λύση. Καλό θα είναι να έχει μια κυρίαρχη άποψη ο επαγγελματικός κόσμος, κι αν δεν βρεθεί λύση να πάμε στην Τραγαία»
Την ίδια άποψη με τον κ. Ανευλαβή εξέφρασαν και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας πλην των κ.κ. Βλησίδη και Σουλή.
Τελικά αυτό που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία είναι η παραχώρηση στον ΟΑΕΕ των γραφείων των πρώην τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δρυμαλίας στο Χαλκί για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί στον ΟΑΕΕ σε 15 ημέρες μήπως και στο μεσοδιάστημα βρεθεί κάποια άλλη λση।

NAXOSNOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...