Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει των εορτών

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ενόψει των εορτών

Tagged under: καταναλωτες

Λίγο πριν τις ημέρες των εορτών, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των Χριστουγέννων, καθώς, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων, ο προβληματισμός για ασφαλείς και οικονομικές αγορές γίνεται όλο και πιο έντονος, όσο πλησιάζουν οι εορταστικές ημέρες।
Με προγραμματισμό και περίσκεψη καλούνται, λοιπόν, να κινηθούν φέτος οι καταναλωτές, σύμφωνα με τις καταναλωτικές οργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ανάγκες είναι σαφώς περισσότερες για μία μέση οικογένεια, την εορταστική περίοδο, καθώς επιβαρύνεται οικονομικά, πέρα από τα πάγια έξοδα του νοικοκυριού, και με τα είδη διατροφής, που συνθέτουν το γιορτινό τραπέζι, τα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα δώρα για συγγενείς, βαφτιστήρια, το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και του σπιτιού, γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) δίνει οδηγίες στους καταναλωτές, προκειμένου να αποφύγουν περιττά έξοδα, πιθανές ταλαιπωρίες και να μην οδηγηθούν στην υπερκατανάλωση, παρασυρόμενοι από το εορταστικό κλίμα.

Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ. προτείνει:

- Για μία σωστή διατροφή, φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Του Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Πρώτα τα καλά νέα: Η Ευρώπη απέτρεψε τη χρεωκοπία της Ελλάδας για τα επόμενα 10 χρόνια, επιμηκύνοντας για τρεις δεκαετίες την εξόφληση όλων των ομολόγων που λήγουν έως το 2020 και μειώνοντας τα επιτόκιά τους.
Μετά, τα δύσπεπτα μαντάτα: Πρέπει να αλλάξουμε όσα ξέραμε έως τώρα. Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες μας έδωσαν διορία 10 χρόνια για να γίνουμε «άλλοι» -αυτό συνοψίζει, κατά τη γνώμη μου, και το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Αποφάσισαν να μας προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία να μετεξελιχθούμε σε αληθινή δυτική Δημοκρατία, αφήνοντας πίσω δομές, λειτουργίες και συμπεριφορές που παραπέμπουν σε αφρικανική χώρα. Αν επαναπαυθούμε και συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, η πάλαι ποτέ ένδοξος Ελλάς θα καταρρεύσει εις τα εξ ων συνετέθη και ουδείς θα...

ενδιαφερθεί, πλέον, για την περίπτωσή της. Ας μη μας μένει καμιά αμφιβολία επ’ αυτού

Θα αποφασίσουν οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα, να ανατρέψουν τις πελατειακές σχέσεις που έχουν χτίσει μετά το 1974;
Θα αποφασίσουν να καταργήσουν το αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο, μέχρι φαυλότητας, κράτος που δημιούργησαν;
Θα αποφασίσουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με τους συνδικαλιστές -δυνάστες των δημοσίων

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...