Μέχρι και… 207% υψηλότερα «βλέπει» τις ελληνικές τράπεζες!

Μέχρι και… 207% υψηλότερα «βλέπει» τις ελληνικές τράπεζες!
Η UBS σπάει πρώτη το αρνητικό σερί των υποβαθμίσεων των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αυξάνοντας την τιμή-στόχο τους, εν αναμονή του τελικού deal για το PSI. Μετά από πάρα πολύ καιρό και από to μπαράζ υποβαθμίσεων των μετοχών και των συστάσεων των ελληνικών τραπεζών, οι διεθνείς οίκοι φάνεται να αρχίζουν να αλλάζουν την στάση τους, βλέποντας το ράλι που έχουν καταγράψει από τις αρχές του έτους το οποίο ξεπερνά το 80%, και πως η συμφωνία για το PSI είναι πάρα πολύ κοντά.Όπως επισημαίνει η UBS σε σημερινή της έκθεση λοιπόν, το κλείσιμο της συμφωνία για το PSI είναι θέμα ημερών, και θα αποτελέσει ένα σημαντικότατο βήμα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με το σενάριο της UBS, το οποίο βασίζεται σε παραμέτρους της διαδικασίας της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων αλλά και τα στοιχεία της έκθεσης της BlackRock -της οποίας τα συμπεράσματα αναμένονται εντός του τρέχοντος μηνός, το haircut των ελληνικών ομολόγων θα διαμορφωθεί στο 60% και οι ελληνικές τράπεζες που παρακολουθεί, θα πρέπει να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 9 δις ευρώ.

Οι δύο εναλλακτικές προτάσεις που συστήνει ο διεθνής οίκος και οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών είναι, προνομιούχες μετοχές στο δημόσιο ή ένα ειδικού τύπου χρηματοοικονομικό εργαλείο άνευ ψήφου, το οποίο όμως δεν προβλέπεται ακόμα από την ελληνική νομοθεσία.

Ο οίκος επίσης, αλλάζει τη μέθοδο που χρησιμοποιεί για την αποτίμηση του κλάδου, και πλέον χρησιμοποιεί τις προβλέψεις για την καθαρή αξία ενεργητικού του 2013.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η UBS προχωρά λοιπόν στην σημαντική αύξηση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είναι οι εξής: Για την Εθνική Τράπεζα ο στόχος ανεβαίνει στα 4,25 από τα 2,70 ευρώ ( 57,47% υψηλότερα), για την Alpha Bank στα 2,35 ευρώ από τα 1,20 ευρώ ( 95,83% υψηλότερα ) για την Eurobank στα 1,50 ευρώ από τα 0,86 ευρώ (74,42% υψηλότερα), και για την Πειραιώς στα 0,46 ευρώ από τα 0,15 ευρώ ( 206,67% υψηλότερα ), ενώ διατηρέι αμετάβλητες τις συστάσεις της, δηλαδή το sell για την Πειραιώς και το neutral για τις υπόλοιπες τράπεζες.

ekourt@kerdos.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *