Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάχτηκε πλωτό νοσοκομείο

Για γιατρούς που «πετάνε» καθώς και για γιατρούς με μοτοσικλέτες έχουμε ακούσει και σκοπό έχουν να φτάνουν γρήγορα στους ασθενείς σε πόλεις με μεγάλη κίνηση. Όμως για τους «θαλάσσιους» γιατρούς σίγουρα δεν ήταν κάτι που γνωρίζαμε.

Η ιδέα του 29χρονου Ιταλού σχεδιαστή, Alfani Marino, να σχεδιάσει ένα πλωτό νοσοκομείο είναι πρωτοποριακή.
Ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι ένα νοσοκομείο πάνω σε σκάφος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν σε παράκτιες περιοχές, καθώς και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην θάλασσα, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο ναυάγιο Costa Concordia. Επίσης θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε θύματα φυσικών καταστροφών όπως στο τσουνάμι του 2004, όπου είχε αφανιστεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο.
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με χειρουργεία, εργαστήρια, χώρους αποκατάστασης και έναν θάλαμο για θεραπεία με οξυγόνο. Επίσης θα διαθέτει ένα μικρό ελικοδρόμιο στη γέφυρα και ένα γκαράζ για να μπαίνει ασθενοφόρο.
Το σκάφος θα έχει τρία μέλη του πληρώματος και εννιά γιατρούς που θα μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε 50 ανθρώπους καθημερινά.
«Η γη περιβάλλεται από νερό και είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένα τέτοιο σκάφος, ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην θάλασσα», ανέφερε ο Alfani σε συνέντευξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...