«Άτακτη χρεοκοπία» προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

  «Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχει η Ευρωζώνη»

Το «χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, να παίξει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα -και οι μισθοί και οι συντάξεις- αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» δήλωσε, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο (...) με το PSI τα περισσότερα χρήματα τα τράπεζα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους» τόνισε. Ζήτησε επίσης διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον να δοθεί περιθώριο χρόνου στην ελληνική πλευρά με τρία χρόνια χρόνια, χωρίς την καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές.
Για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών κάθεται στο τραπέζι με «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε, αν ήταν στην εξουσία.
Για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόνισε ότι τα κόμματα που την στηρίζουν θα μπορούσαν να καταργήσουν και τις εκλογές.
Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.
Ο ίδιος επίσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων.
Το ακριβές θέμα της ερώτησης είναι «Περικοπή μισθών και βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων από την τρικομματική κυβέρνηση» και στο κείμενό της ο κ. Τσίπρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μία κυβέρνηση που δεν είναι εκλεγμένη και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης, προχωρά σε μία σειρά απαράδεκτων μέτρων, που θα συνοδεύουν τη νέα επαίσχυντη δανειακή σύμβαση».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *