Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά την ψήφιση του Νέου Μνημονίου

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή μπορεί να σώθηκε προσωρινά η οικονομία από τη χρεοκοπία, αλλά η ελληνική κοινωνία «πτωχεύει» και το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης «χρεοκοπεί».
Η χρεοκοπία σίγουρα δεν είναι επιλογή των ανθρώπων της αγοράς
όπως δεν είναι και το νέο Μνημόνιο. Δυστυχώς, η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην αγορά δεν περιορίζονται από το περιεχόμενο του Μνημονίου, το οποίο για άλλη μια φορά περιγράφει μόνο υφεσιακά μέτρα, αγνοώντας τη λέξη ανάπτυξη, ενώ διευρύνει το χάσμα εισοδήματος και φορολογίας.
Η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ αυτό που ξεκίνησε ως μια δυναμική και ειρηνική διαδήλωση κατέληξε σε εικόνες ντροπής, καταστροφές ιστορικών κτιρίων, εμπρησμούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Σε πρώτη εκτίμηση, τουλάχιστον 40 καταστήματα κάηκαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες, τα περισσότερα από τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ξαναλειτουργήσουν. Η ΕΣΕΕ ζήτησε ήδη την επανενεργοποίηση του άρθρου 73 ν. 3746/2009 για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές.
Ως εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και τους καλούμε να διαπιστώσουν τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη βούληση των πολιτών και τις πολιτικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να υπερασπιστούν εμπράκτως τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος και πρέπει όλοι να παλέψουμε να παραμείνει έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...