Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Πράξη εθνικής ευθύνης η απόρριψη της δανειακής σύμβασης

 Έκκληση στον ελληνικό λαό «να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αποτρέψει την κατάλυση της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε» απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση στα κόμματα πόυ
στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα της χώρας μας δεν είναι το δημοσιονομικό, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.
Ο κ. Τσίπρας, αφού έκανε λόγο για «βουλή της ντροπής» που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο εθνικό καθήκον, είπε ότι «η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, δεν έχει πολιτική ηγεσία. Δυο χρόνια τώρα, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, εκβιάζουν και ψεύδονται» και πρόσθεσε ότι «τη δική τους αδυναμία να διαπραγματευτούν και να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού και του τόπου, το μετατρέπουν σε χυδαίο εκβιασμό εις βάρος του ελληνικού λαού».
Ανατρέχοντας στα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο,τι μας έχουν πει, ό,τι μας έχουν υποσχεθεί, δυο χρόνια τώρα, αποδείχτηκε ψευδές σημειώνοντας ότι μας έκρυψαν την απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ και αργότερα μας υποσχέθηκαν ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές. Κάθε φορά, υπογράμμισε, που έπαιρναν σκληρά μέτρα δεσμευόντουσαν ότι είναι η τελευταία. Κάθε φορά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, αποφάσιζαν ισχυρότερη δόση θανάτου για την οικονομία και το λαό, παρακάμπτοντας τον ίδιο το λαό, βάζοντας τη δημοκρατία στο γύψο.
«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το μνημόνιο πέτυχε γιατί είχε σαν στόχο τη φτωχοποίηση των Ελλήνων και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Τώρα, βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο ενός προμελετημένου εγκλήματος. Η έγκριση του νέου πακέτου μέτρων και της νέας δανειακής σύμβασης όχι μόνο δε θα μας σώσει από την άτακτη χρεοκοπία, αλλά θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά και με δυσμενέστερους όρους» είπε ο κ. Τσίπρας και με δηκτικό τρόπο τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν το να μην πληρωθούν οι ομολογιούχοι το Μάρτιο να ονομάζεται χρεοκοπία και το 1 εκατομμύριο άνεργοι να ονομάζεται σωτηρία της χώρας».
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αν αποδεχτούμε αυτό το πακέτο, η χώρα θα βρεθεί ακόμα πιο αποδυναμωμένη οικονομικά, νομικά, κοινωνικά απέναντι στο ενδεχόμενο της πτώχευσης και όπως είπε, το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη που θα είναι εφικτή, όταν οι εταίροι μας, έχοντας κερδίσει χρόνο θα έχουν προστατευτεί και θα επιλέξουν να το πράξουν.
Και τότε όλοι αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη χρεοκοπία θα βρίσκονται σε άλλη χώρα, εκεί όπου άλλωστε έχουν μεταφέρει και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνάνε, βέβαια, μας έχουν προειδοποιήσει ότι είναι Έλληνες με δυνατότητα επιλογής. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως, όσων ζούμε σε αυτή τη χώρα, δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής. Θα ζήσουμε σε αυτή τη χώρα και θα υποστούμε τις συνέπειες».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης, είναι η απόρριψη των νέων μέτρων που θα βυθίσουν το λαό μας στη δυστυχία είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν έχει καμία αυταπάτη ότι αυτό το πολιτικό σύστημα που σήμερα καταρρέει μπορεί να πάρει αποφάσεις εθνικής ανάτασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αυτή η Βουλή της ντροπής που μας έφερε ως εδώ μπορεί να ανταποκριθεί στη λαϊκή επιταγή και στο εθνικό καθήκον».
Τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο λαός, είπε κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πολιτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική ενότητα, καθώς όπως υποστήριξε «τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή».
Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα από πειραματόζωο να γίνει πρωταγωνιστής προοδευτικών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που δεν θα αναγνωρίσει τις «παράνομες και αντισυνταγματικές» δανειακές συμβάσεις.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...