Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Βουλγαρίας, η κινεζική Great Wall Motors

Με ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Λόβετς, στη βόρεια Βουλγαρία, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία «Great Wall Motors», ανοίγει «πανιά» για την ευρωπαϊκή αγορά.
Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, επίσημα, τη μαζική
παραγωγή των οχημάτων. Με τη νέα της μονάδα στη Βουλγαρία, η «Great Wall Motors» γίνεται η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που συναρμολογεί αυτοκίνητα, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με τη βουλγαρική εταιρεία Litex Motors θα κατασκευάζουν στο εργοστάσιο στο Λόβετς, τρία διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων τα Voleex C10 sedan, Hover H5 SUV και Steed pickup, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
Η «Great Wall Motor», μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα, προχώρησε στη σύσταση κοινοπραξίας με την Litex, στο τέλος του 2009.
Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 50.000 οχήματα ετησίως και να συναρμολογεί διαφορετικά μοντέλα οχημάτων, τα οποία θα έχουν ως κατεύθυνση πώλησης τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Το συνολικό ύψος της επένδυσης διαμορφώνεται σε 97 εκατομμύρια ευρώ, με ενδεχόμενη αύξηση του ποσού στα 300 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο στεφθεί με πλήρη επιτυχία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...