Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Με την τριήρη «Ολυμπιάς» θα εκπροσωπηθεί το Πολεμικό Ναυτικό το καλοκαίρι στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου











ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ : ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΡΟΥΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της τριήρους «Ολυμπιάς», που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ακυρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η τριήρης, αντίγραφο πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.
Σύμφωνα με email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν η τριήρης στον Τάμεση θα προκαλούσε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας για τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι συγκέντρωνε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις όχθες και τις γέφυρες του ποταμού. Γνώστης των συζητήσεων που διημείφθησαν ώστε να ληφθεί η απόφαση ακύρωσης συμμετοχής του πλοίου στην τελετή έναρξης δηλώνει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι εκφράστηκαν φόβοι ακόμα και για ανθρώπους που θα θέλουν να βουτήξουν στο ποτάμι.



Με την τριήρη «Ολυμπιάς», που αποτελεί απόλυτα ακριβές αντίγραφο της Αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους, θα εκπροσωπηθεί το Πολεμικό Ναυτικό και κατ’επέκταση η Ελλάδα στη διάρκεια των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγο επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η διάθεση της τριήρους στην εταιρεία “International Advantage
Corporation” (IAC), «για χρήση αυτής ως έκθεμα την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο (Ιούλιο-Αύγουστο 2012) και μελλοντικά σε πόλεις των ΗΠΑ». Και προστίθεται: «Η επιλογή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω μιας μακράς διαδικασίας ελέγχων και αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας το πλαίσιο των απαιτούμενων εγγυήσεων που πρέπει να παρασχεθούν στο ΠΝ για ένα τέτοιο εγχείρημα. Η Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής της Ιστορίας του Ναυτικού και της χώρας μας μέσω ενός συμβόλου που έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με τη ναυτική τέχνη και την Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι σήμερα η τριήρης «Ολυμπιάς», η οποία συμμετείχε στη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, βρίσκεται «τραβηγμένη» στην ξηρά, κάτω από ειδικό σκέπαστρο, στο Πάρκο Ναυτικής Παραδόσεως στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου και πραγματοποιούνται εκτενείς εργασίες συντηρήσεως ώστε να είναι πανέτοιμη να αποτελέσει έναν ακόμα «πρεσβευτή» της Ελλάδος στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.
Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...