Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο

Την επόμενη Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γίνει ο τέταρτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος σε μία εκλογή που θα γίνει από τη βάση, με μεγέθη και διαδικασίες που μάλλον θα τον απογοητεύσουν. Είναι, άλλωστε, γνωστό, ότι δεν θα προτιμούσε εκλογή από μικρό αριθμό πολιτών-όταν ο προκάτοχος
του εξελέγη από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Επίσης ο κ. Βενιζέλος δεν θα ήθελε να συνδέσει την εκλογή του με επεισόδια που, ενδεχομένως, να σημειωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Όμως όπως και να έχει, το βράδυ της επόμενης Κυριακής θα κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της υποψηφιότητας του ετάχθη και ο Θ. Πάγκαλος.
Βέβαια δεν επρόκειτο να χάσει τη ψηφοφόρία ούτε στην περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έκανε δεκτές τις υποψηφιότητες των Παπουτσή και Τζουμάκα, οι οποίες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών. Ωστόσο έτσι οδεύει προς την προεδρία επιδεικνύοντας εντυπώσεις καθολικής ηγεμονίας. Μένει βέβαια να δούμε πώς θα κινηθεί ο Χ. Παπουτσής και τι εκροές θα προκαλέσει η δημιουργία πολιτικού σχήματος από τον Χ. Καστανίδη και τη Λ. Κατσέλη.
Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει το μεσημέρι την υποψηφιότητά του με 190 υπογραφές, ενώ ο κ. Παπουτσής είχε καταθέσει υποψηφιότητά του μόνο με τη δική του υπογραφή αφού δεν συγκέντρωσε περισσότερες από δέκα. Ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών. Με την ολοκλήρωση της εθνικής συνδιάσκεψης το Εθνικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα τηρήσει αυστηρά το καταστατικό ή αν θα έκανε δεκτές και άλλες υποψηφιότητες, όπως του Χ. Παπουτσή ή του Σ. Τζουμάκα. Η πλευρά Βενιζέλου ήταν αμετακίνητη υπέρ της τήρησης του καταστατικού, δηλώνοντας ότι από τη στιγμή που αποδέχεται την εκλογή από τη βάση, τότε πρέπει να γίνει δεκτή και η συνολική εφαρμογή του κατασταστικού. 

p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...