Τσίπρας: Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χτες

Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χτες, είναι λαϊκή απαίτηση και έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε προσχηματικό το φόβο της Πρωτομαγιάς.
«Οι δεύτερες σκέψεις που μπορεί να αφορούν και αναβολή της εκλογικής διαδικασίας» σε
συνδυασμό «με την πιθανότητα μιας εκτεταμένης ευρείας κλίμακας προβοκάτσιας ενάντια στο λαϊκό κίνημα και την Αριστερά, θα μας βρουν απέναντι», διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας και «όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, αλλά το λαϊκό κίνημα, τον ελληνικό λαό ο οποίος απαιτεί επιτέλους σε αυτή τη χώρα να υπάρξει δημοκρατία».
Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι δεύτερες σκέψεις γίνονται επειδή τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε μια συνεχή πτωτική τάση και αυτή τη στιγμή αμφισβητείται η δυνατότητα να έχουν μετά τις εκλογές, και τα δύο αθροιστικά, τις 151 έδρες που απαιτούνται για να συνεχίσουν την πολιτική του μνημονίου.
Για το λόγο αυτό, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην συνεχίσει «το κρυφτούλι με την ημερομηνία των εκλογών», «πόσο δε μάλλον», όπως επισήμανε, «όταν αυτά τα σενάρια που εξυφαίνονται έχουν να κάνουν και με πιθανές κινήσεις αποσταθεροποίησης εν όψει και της εθνικής επετείου» και στο σημείο αυτό επικαλέστηκε πληροφορίες για «διάφορες κινήσεις ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά».
Όσο αφορά τέλος το επιχείρημα ότι το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών επηρεάζεται από τις εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς, ο κ. Τσίπρας μίλησε για προσχηματικό φόβο: «Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο η 1η Μαΐου υπάρχει στο ημερολόγιο. Δεν μας ξάφνιασε. Όταν συζητούσαν για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου δεν γνώριζαν ότι ανάμεσα υπάρχει η 1η Μαΐου;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *