Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Βροχή τα εκατ. στην αγορά ενόψει εκλογών

Δάνειο τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί στην αγορά για να μπει πλάτη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δάνειο θα διατεθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο θέμα της ρευστότητας είπε ότι, ο χρόνος παροχής των δανείων
με εγγύηση χρημάτων του ΕΣΠΑ (500 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ισόποση μόχλευση από την αγορά), θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα των τραπεζών να προωθήσουν τα δάνεια στην αγορά.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ» δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Χαν.

Διευκρίνισε δε ότι: «η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα καταθέσει στην ΕΤΕπ εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη με ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν κεφάλαια από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Επιπροσθέτως, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει πακέτο επιδοτήσεων 500 εκατ. ευρώ για τους μικρομεσαίους τον Απρίλιο.
ΑΠΟ DEALNEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...