Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε γνωστό μετά τη συνάντησή που είχε μαζί του στη Σεούλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Σε δηλώσεις τους στο περιθώριο της συνόδου με θέμα την πυρηνική ασφάλεια, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Ερντογάν «για τις...

 προσπάθειες που ο ίδιος έχει κάνει στο εσωτερικό της Τουρκίας για να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Άγκυρας να ξανανοίξει η Σχολή της Χάλκης.«Είναι δίκαιο να πούμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια, η σχέση ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να ενισχύεται σε κάθε επίπεδο», σημείωσε ο πρόεδρος Ομπάμα και χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν «εξαιρετικό εταίρο και φίλο» σ' ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, συζήτησαν και για το θέμα της Συρίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Τουρκία για την οργάνωση και φιλοξενία της συνάντησης «Φίλοι της Συρίας», στην οποία θα συμμετάσχει η Χίλαρι Κλίντον. «Ο πρωθυπουργός Ερντογάν και ολόκληρη η ομάδα του έδειξε εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν και την κατάσταση σχετικά με την Κύπρο. «Ελπίδα μας», είπε, «είναι ότι μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο σύντομα».
Στην ατζέντα της συνάντησης, πρόσθεσε, ήταν επίσης το Ιράν, το Ιράκ, οι Κούρδοι αντάρτες, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και η Σομαλία. Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τουρκία, για δεύτερη φορά, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *