*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *


Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Λες η δραχμή να είναι η λύση… (2 γραφήματα)

de Λες η δραχμή να είναι η λύση... (2 γραφήματα)Η πορεία του ισοζυγίου τρεχ. συναλλαγών της Γερμανίας προ κ μετά το ευρώ. Το γράφημα τα λέει ΌΛΑ. Προ ευρώ -$30 δις έλλειμμα, μετά από ευρώ +280δις πλεόνασμα. Διαφορά $300δις ή +10% στο ΑΕΠ.


http://www.indexmundi.com/germany/current_account_balance.html
Ακριβώς το ίδιο είναι κ το γράφημα για την Ελλάδα (προ κ μετά της εισόδου στο ευρώ), μόνο που είναι γυρισμένο ανάποδα. Από $0.4δις το 1994 στα -$50δις το 2008. Διαφορά -17% στο ΑΕΠ. Επιδείνωση -14.000%.

gr Λες η δραχμή να είναι η λύση... (2 γραφήματα)http://www.indexmundi.com/greece/current_account_balance.html
Η Ελλάδα προ ευρώ είχε το 53% της τουριστικής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης, σήμερα έχει το 25%. = 12εκατ. τουρίστες, δηλαδή χαμένα 10δις ετησίως τουλάχιστον μόνο από τον τουρισμό (ο οποίος είναι από τους λίγους κλάδους που πάνε καλά).
Δεν ξέρω ποιος φταίει για την κρίση, αλλά το ποιος ωφελήθηκε είναι φανερό.
από http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2907820&pg=2&OrderDir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...