Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Όχι» ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές

Δεν υπήρξε θετική απάντηση τόσο από πλευράς ΚΚΕ όσο και από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προεκλογική συνεργασία στις οκτώ μονοεδρικές της χώρας.
Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακού τύπου» την πρόταση του Αλ.Τσίπρα, σημειώνοντας πως αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για
συνεργασία, αυτή θα γινόταν σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο στις μονοεδρικές.
Αρνητική ήταν εμμέσως πλην σαφώς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση στον Γέρακα επιτέθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ νοθεύει τη λαϊκή συνείδηση όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημά του» υποστήριξε, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ η κριτική αφορούσε τη θέση ότι «το Μνημόνιο δεν αλλάζει αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ανοικτά να υπάρξουν κοινοί υποψήφιοι στις οκτώ μονοεδρικές.
«Είναι οκτώ έδρες. Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του Μνημονίου. Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...