Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Άνοιξη "εξτρεμιστών" στην Ελλάδα φοβούνται οι Γερμανοί

Η πτώση του δικομματισμού τρομάζει την Ευρώπη. Διαβάστε τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τους "γκρινιάρηδες Έλληνες" που πάνε να ψηφίσουν
Όσο το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα παραμένει ρευστό, τόσο εντείνεται η ανησυχία της Ευρώπης για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, δημοσιεύματα, στον γερμανικό και αυστριακό τύπο δείχνει ότι η Γερμανία φοβάται την οργή του ελληνικού λαού και το πώς αυτή θα εκφραστεί στις κάλπες.

"Οι γκρινιάρηδες Έλληνες πηγαίνουν να ψηφίσουν" είναι ο τίτλος που επιλέγουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας Die Welt στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη.
"Απανωτές εκλογές είναι το τελευταίο που θέλουν αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες. Η οργή της Ε.Ε. για το κόστος της εκλογικής διαδικασίας είναι μεγάλη. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ποσό των 29 εκατομμύρίων ευρώ για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων, ένα τεράστιο ποσό. Μελέτη του Συνδέσμου Ελλήνων Φορολογούμενων έδειξε ότι τα ελληνικά κόμματα σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα χρειάζονται έξι φορές περισσότερα χρήματα για τις προεκλογικές τους δαπάνες από ότι τα γερμανικά κόμματα" σημειώνει η εφημερίδα.
Ιδιαίτερο προβληματισμό, προκαλεί επίσης στην Ευρώπη, η αποδυνάμωση των κομμάτων εξουσίας και η ενίσχυση των μικρών κομμάτων.
"Εκλογές στην Ελλάδα: η άνοιξη των εξτρεμιστών" είναι ο τίτλος άρθρου στην αυστριακή die Presse.
"Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα νέα κόμματα, πολλές φορές όμως με παλαιά χαρακτηριστικά" σημειώνει η αρθρογράφος.
"Περισυλλέγουν τους δυσαρεστημένους από τα δύο μεγάλα κόμματα δεξιά και αριστερά του κεντρώου χώρου, τα οποία και οδήγησαν τη χώρα στην κρίση. Όμως περιέργως αυτά τα δύο κόμματα είναι οι μόνοι εγγυητές της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, ενώ αντίθετα τα αντιμνημονιακά κόμματα προσελκύουν ψηφοφόρους από τα δύο άκρα" αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα.
Τέλος, στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου γίνεται αναφορά στο αδελφό ελληνικό κόμμα των Πειρατών, που στη Γερμανία αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του.
Σύμφωνα με την αρθρογράφο, η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες εκπλήξεις.


 .............................................................
  "Οι γκρινιάρηδες Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας die Welt που αναφέρεται στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
"Το Κοινοβούλιο διαλύεται εν όψει εκλογών. Οι εκλογές ωστόσο ενδέχεται να αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη" γράφει η εφημερίδα.
"Τον καθιερωμένο μέχρι τώρα δικομματισμό, ενδέχεται να διαδεχθεί μια χαοτική πολιτική δομή της εξουσίας. Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., όπως και τα μικρά κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) στη Βουλή ενδέχεται να μπουν και πολλά νέα κόμματα, τα οποία έχουν ένα κοινό: Είναι ενάντια στα μέτρα λιτότητας" επισημαίνει η Welt.
"Συγκεκριμένα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει το 3-5%. Θα έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί με τους χαρακτηρισμούς, ωστόσο η "ταμπέλα" Ναζί φαίνεται πως ταιριάζει στην εν λόγω παράταξη, καθώς το συγκεκριμένο κόμμα στελεχώνουν μόνο Άριοι, που για αυτούς είναι οι Έλληνες. Εκτός των άλλων, σύμβολό τους είναι η σβάστικα, ενώ μεταξύ τους απυθεύνουν χιτλερικούς χαιρετισμούς" σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
"Μεταξύ του 7 και 10% κινείται ένα νέο κόμμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που είναι παρακλάδι της Ν.Δ. Αυτοί τάσσονται ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας, εξαγγέλλουν ότι η Ελλάδα είναι θύμα μιας διεθνούς συνωμοσίας και αξιώνουν την καταδίκη όλων των εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ελίτ" γράφει η Welt για το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
"Το κόμμα του ΛΑΟΣ που συμμετέχει στην μεταβατική κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου, έχει χάσει το ήμισυ των ψηφοφόρων του και στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστό 3-4%. Ωστόσο αν αθροίσουμε τα ποσοστά της Χ.Α., των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΛΑΟΣ, η ακροδεξιά στην Ελλάδα συγκεντρώνει ποσοστό 13-19%" τονίζεται στο δημοσίευμα.
"Στην αριστερά υπάρχει επίσης μεγάλη κίνηση. Για παράδειγμα για το νεότερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη Δημοκρατική Αριστερα, το ποσοστό στις δημοσκοπήσεις ανέρχεται στο 6-9%. Τα δύο παραδοσιακά κόμματα της αριστεράς ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ (6-11%) και το ΚΚΕ (7-10%) είναι παρατάξεις, που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν έχουν ελπίδες να κυβερνήσουν" αναφέρει η Welt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...