Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Χιλιάδες οι αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού

Συνολικά 17.500 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχει καταθέσει σε τράπεζες η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, το 20% των εμπλεκομένων είναι συνταξιούχοι, περίπου το 35% άνεργοι και ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 30-55 ετών πράγμα που σημαίνει κατά την ομοσπονδία ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από
αυτούς θα ενταχθούν στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων.
Επίσης το 30% των εμπλεκομένων είναι μισθωτοί και τα εισοδήματά τους έχουν συρρικνωθεί την τελευταία τριετία από 20% μέχρι 50% και παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και ανέρχεται στο 40%, λαμβάνουν τη μισθοδοσία τους με καθυστέρηση.

Το 15% αφορά μικροεπαγγελματίες και ελεύθερους επαγγελματίες εκ των οποίων περίπου 90% δηλώνει ότι η επιχείρηση του οδηγείται σε λουκέτο.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η ομοσπονδία σημειώνει ότι την επόμενη πενταετία, ακόμη και με την έκδοση της πλέον ευνοϊκής δικαστικής απόφασης με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκύπτει ότι το 80% από τους παραπάνω εμπλεκόμενους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δανείων τους.

Ζητάει λοιπόν «μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με πιο ριζοσπαστικό τρόπο».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...