Πακιστανοί σκοτώνονται προσπαθώντας να βοηθήσουν Ελληνες ηλικιωμένους…

Η είδηση μπορεί να προστεθεί ως …λεπτομέρεια στο φάκελλο «μεταναστευτικό» που άνοιξε ξανά και μάλιστα βίαια από μερίδα θερμόαιμων: Δυο Πακιστανοί σκοτώθηκαν προσπαθώντας να βοηθήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από αμαξοστοιχία.
Ολες αυτές τις μέρες η συζήτηση για τους μετανάστες αναθερμάνθηκε.  Το θέμα έχει μπει στην πολιτική
ατζέντα όλων των κομμάτων, έχει προκαλέσει ξανά την αντίδραση της κοινής γνώμης γύρω από το πώς θα αντιμετωπιστεί το κύμα της λαθρομετανάστευσης.
Κι αν ο Α. Λοβέρδος προσπαθεί να βρει ψύχραιμη και ανθρωπιστική λύση, ο ρατσισμός εκφράστηκε από την Χρυσή Αυγή και τον ΛΑΟΣ μέχρι και την αριστερή ΔΗΜΑΡ δια στόματος Μ. Γιομπαζολιά (όταν πρότεινε να πάνε οι μετανάστες στα ξερονήσια)…
Μέσα σ΄ αυτή την συγκυρία ένα δραματικό περιστατικό φωτίζει από μια άλλη πλευρά το θέμα «μετανάστες».  Δύο Πακιστανοί θυσιάζονται προσπαθώντας να σώσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι παγιδευμένο με το αυτοκίνητό τους στις σιδηροδρομικές γραμμές. Η επιβατική αμαξοστοιχία «Ιντερσίτι» Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα παρασύρει σκοτώνοντας τους δυο Ελληνες και τους δυο Πακιστανούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν.
Συνέβη την Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρυονέρι. Ενα επιβατηγό αυτοκίνητο προσπαθεί να περάσει τις γραμμές τρένου από σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση. Οι τροχοί του παγιδεύονται στις σιδεροτροχιές με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να μην μπορεί να κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω.
Τρεις αλλοδαποί που εργάζονται κάπου στην περιοχή, σπεύδουν να βοηθήσουν. Οι δυο απ΄ αυτούς σπρώχνουν το αυτοκίνητο αλλά τότε εμφανίζεται το τρένο. Η ομάδα των τριών Πακιστανών συνεχίζει τις προσπάθειες να μετακινήσει το αυτοκίνητο με επιβάτες τους ηλικιωμένους. Κι ενώ το τρένο ολοένα πλησιάζει, εκείνοι δεν τραβιούνται πίσω, δεν εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο με το εγκλωβισμένο ζευγάρι.
Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας δεν έχει χρόνο να σταματήσει, ν΄ αποφύγει την σύγκρουση.  Διέρχεται με ταχύτητα από το σημείο και στο πέρασμά της παρασύρει το όχημα και τους Πακιστανούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι (το ζευράρι των ηλικιωμένων και οι δύο Πακιστανοί) και να τραυματιστεί ο ένας από του μετανάστες.
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, συνεργεία της οποίας απεγκλώβισαν νεκρούς τους επιβάτες του ΙΧ και τους δύο μετανάστες, που βρέθηκαν μεταξύ του αυτοκινήτου και της αμαξοστοιχίας. Ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *