Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Φ. Κουβέλης: Υπό προϋποθέσεις η μετεκλογική συνεργασία για μια «κυβερνώσα Αριστερά»

Ανοιξε ένα παράθυρο για μετεκλογικές συνεργασίες σήμερα ο Φώτης Κουβέλης.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ, τόνιε, ότι αποδέχεται την πρόκληση για μια «κυβερνώσα Αριστερά».
Το κόμμα του «είναι έτοιμο παρέμβει στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Υπογράμμισε όμως ότι η παραμονή της χώρας στην
Ευρωζώνη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όποια συνεργασία.
Η ΔΗΜΑΡ είναι λοιπόν ανοιχτή σε συνεργασίες αλλά υπό τους όρους: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.
«Την πρότασή μας αυτή» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και τη στηρίζουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση: συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ, παράλληλη δέσμευση για σταδιακή απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του Μνημονίου, με αναθεώρησή του στη βάση των τροποποιήσεων και του προγραμματικού πλαισίου άμεσων παρεμβάσεων που προτείνουμε».
Σχολιάζοντας τις προεκλογικές θέσεις άλλων κομμάτων της Αριστεράς –και φωτογραφίζοντας κυρίως το ΚΚΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ- υπογράμμισε:
«Η πολιτική κομμάτων της Αριστεράς, που, με διάφορες εκδοχές, προτείνει την άμεση μονομερή απεμπλοκή από το μνημόνιο και την ανατροπή της δανειακής σύμβασης, στην ουσία ισοδυναμεί με αποχώρηση και των δανειστών από τη συμφωνία, διακοπή της διαπραγμάτευσης και επιστροφή της χώρας στη δραχμή, με καταστροφικές συνέπειες.
»Η πρόταση αριστερής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπεριέχει την απαραίτητη πολιτική συνοχή, αφού παραλείπει τις μεγάλες διαφορές ακόμη και σε θέματα άμεσης πολιτικής».
Ο Φώτης Κουβέλης κατέληξε ότι:
«Η ενισχυμένη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι έτοιμη να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη συγκρότηση της κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για την προώθηση ενός άμεσου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας και τη χάραξη μιας στρατηγικής μακράς πνοής, με κυρίαρχη τη δυναμική λύσεων σε δημοκρατική και κοινωνική κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...