Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αντιδρούν έμποροι και μικρομεσαίοι στην καταβολή των μισθών μέσω τραπεζων

Συμφωνούν έμποροι και μικρομεσαίοι με τις διατάξεις του κατατεθειμένου στη Βουλή σχεδίου νόμου για τον κανονισμό του ΙΚΑ, που προβλέπουν ότι από το Μάιο θα είναι υποχρεωτική η καταβολή μέσω τραπεζών των ασφαλιστικών εισφορών, του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των μισθών των εργαζομένων που απασχολούν. Ωστόσο, διαφωνούν με την ταυτόχρονη καταβολή των μισθών μέσω του τραπεζικού συστήματος, όπως αναφέρουν σε κοινή
επιστολή τους προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Δικαιολογούν τη θέση τους αναφέροντας ότι, λόγω και των ειδικών συνθηκών που κυριαρχούν στην οικονομία οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σε ένα μεγάλο ποσοστό, άνω του 50%, δεν είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ένα τέτοιο καθολικό μέτρο, καθώς θα δυσχεράνει τη συνήθη πρακτική των τμηματικών καταβολών. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αντιδρούν λόγω του φόβου για την αντιμετώπιση που θα έχουν οι μισθοί τους από τις τράπεζες, ιδιαίτερα σε περίπτωση οφειλών τους προς αυτές. Κρίνεται από την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ ότι πρέπει να απαγορευθεί με αυστηρή διάταξη η δυνατότητα των τραπεζών για οποιονδήποτε λόγο να παρακρατούν χρήματα από τη μισθοδοσία, χωρίς τη συναίνεση του δικαιούχου.
Οι δύο οργανώσεις προτείνουν τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου (μισθοδοσίας) και συγκεκριμένα: για το 2012 να ισχύσει για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους, για το 2013 για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 30 εργαζόμενους και από το 2014, διαθέτοντας και την εμπειρία των προβλημάτων που δημιουργούνται από την οικονομική κατάσταση, και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Φυσικά η προαιρετική εφαρμογή από όλες τις επιχειρήσεις από το 2012 είναι αυτονόητη.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...