Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Υποχώρηση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού με εννιακομματική Βουλή, δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
Ειδικότερα, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία η
οποία προηγείται με 19%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Δράση με 2% και τα υπόλοιπα κόμματα με 3,5%.
Ενδεικτικό είναι επίσης ότι εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (89%) πιστεύουν ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.
Στο ερώτημα ποιο θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 18%, ενώ στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15%, ισοβαθμούν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...