Ανήλικος Κινέζος πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iphone και ipad

Ανήλικος Κινέζος πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iphone και ipad [εικόνες]Ένας έφηβος από τη νότια Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του ώστε, με τα χρήματα που θα λάμβανε, να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα». Οι αρχές έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος πέντε
ατόμων με την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικών βλαβών στον ανήλικο.
Στους πέντε κατηγορούμενους περιλαμβάνετε ένας χειρουργός ο οποίος αφαίρεσε τοΧΕΙ νεφρό από τον 17χρονο Ουάνγκ, πέρσι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσενζού, στην επαρχία Χουνάν, ο ανήλικος σήμερα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένας από τους κατηγορούμενους έλαβε το ποσό των 220.000 γιουάν (περίπου 35.000 δολάρια) για να κανονίσει τη μεταμόσχευση. Έδωσε στον Ουάνγκ 22.000 γιουάν και μοιράστηκε τα υπόλοιπα με τον χειρουργό, τους τρεις άλλους κατηγορούμενους και άλλους νοσηλευτές και γιατρούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κατέβαλε τα χρήματα για να αγοράσει το νεφρό του νεαρού.
Ο Ουάνγκ κατάγεται από το Ανχούι, μια από τις φτωχότερες επαρχίες της Κίνας, οι κάτοικοι της οποίας συχνά φεύγουν για άλλες περιοχές, αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Με τα χρήματα που πήρε ο νεαρός αγόρασε ένα iPhone και ένα iPad και όταν ρωτήθηκε από τη μητέρα του πού τα βρήκε, παραδέχτηκε ότι πούλησε το νεφρό του.
Τα προϊόντα της εταιρείας Apple είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικά υψηλές για τους περισσότερους Κινέζους. Η τιμή του iPhone ξεκινά από τα 3.988 γιουάν και του iPad από τα 2.988 γιουάν.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η νεφρική ανεπάρκεια του Ουάνγκ επιδεινώνεται.
Ελάχιστοι άνθρωποι που χρειάζονται μεταμόσχευση στην Κίνα καταφέρνουν να βρουν όργανα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε έναν «ιατρικό τουρισμό», καθώς πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό για να χειρουργηθούν ενώ ταυτόχρονα έχει αναπτυχθεί και μια μαύρη αγορά ανθρώπινων οργάνων.
Το Πεκίνο απαγόρευσε το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων το 2007

απο - iefimerida

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *