Αντίδραση των επιχειρηματιών για την κατεδάφιση του θεάτρου Μπάντμιντον


 
Απογοητευμένοι από την πολιτεία και τους θεσμούς της δηλώνουν, οι επιχειρηματίες του θεάτρου Μπάντμιντον, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για ακύρωση της οικοδομικής άδειας και πράξης αναθεώρησής της με την οποία το κτίριο του Μπάντμιντον, στο Γουδί, μετατράπηκε από αθλητικό σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για μεταολυμπιακή χρήση.
Ο διευθυντής- παραγωγός του θεάτρου Μπάντμιντον Μιχάλης Αδάμ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Δεν κάναμε τίποτα παράνομο, το αντίθετο μάλιστα, αξιοποιήσαμε ένα άχρηστο για την Ελλάδα ολυμπιακό ακίνητο και το κάναμε θέατρο. Δώσαμε μία χρήση σε αυτόν τον χώρο που συνάδει απόλυτα με αυτό που λέμε μητροπολιτικό πάρκο. Ένας χώρος πολιτισμού συνάδει με έναν χώρο αναψυχής. Η πολιτεία όμως δεν ήταν εντάξει ως προς τις
υποχρεώσεις τις απέναντί μας, γιατί είχαμε μία 20ετή σύμβαση, για μία ήπια αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να γίνει καλύτερος και συμβατότερος με το μητροπολιτικό πάρκο και τώρα δεν εκπληρώνεται».
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σωματεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είχαν ζητήσει να τηρηθούν οι αρχικές διατάξεις που προέβλεπαν ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και θα απομακρυνθούν εντός εξαμήνου από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Επιπλέον, η Ολομέλεια του ΣτΕ σημειώνει πως το κτίριο έχει ανεγερθεί ως προσωρινή κατασκευή, σε χώρο που βρίσκεται εντός της ευρύτερης ζώνης προστασίας του Υμηττού και συνδέει τον ορεινό όγκο με τον αστικό ιστό. Προοριζόταν δε να καταστεί ελεύθερος χώρος πρασίνου.
«Η περιβαλλοντική μελέτη που είχε γίνει για το χώρο του θεάτρου, κάλυπτε την πολιτιστική χρήση και σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Είχαμε μάλιστα προτείνει μέρος των εσόδων μας να πηγαίνει σε ένα ταμείο όπου τα χρήματα θα προσφέρονταν αποκλειστικά για τη συντήρηση του πάρκου, καθώς πρόκειται για έναν εγκαταλειμμένο χώρο και έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Θεωρούμε παράλογη τη απόφαση που θεωρεί το θέατρο Μπάντμιντον, το οικολογικό πρόβλημα της Αττικής», απαντά ο διευθυντής του θεάτρου.
«Η πολιτεία με την οποία συμβαλλόμεθα, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούν να βγαίνουν νόμοι οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί προηγουμένως», συμπληρώνει.
Κλείνοντας ο Μιχάλης Αδάμ, τόνισε: «Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η δική μας ιστορία λειτουργεί σαν παράδειγμα προς αποφυγή για οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια που μπορεί να γίνει. Αν αυτό βγει προς τα έξω, δεν θα υπάρχουν σκέψεις για επενδύσεις αλλά και προσέλκυση ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα στα πλαίσια του νόμου για να υπερασπίσουμε την επένδυσή μας και το θέατρο».

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *