Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!



 
Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε τα σκήπτρα του πρωταθλητή από τον Παναθηναϊκό, «βάφοντας» και πάλι με κόκκινο χρώμα τον «θρόνο» του ελληνικού μπάσκετ.
Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 82-76 των «πράσινων» στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1, που διεξήχθη στο κατάμεστο ΣΕΦ, κι έτσι με 3-2 νίκες, πανηγύρισαν τον τίτλο, σπάζοντας έτσι την αυτοκρατορία του «τριφυλλιού».
Κορυφαίος για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος μετά την Euroleague οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος,  ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με τους 26 πόντους που πέτυχε, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον φετινό τίτλο.
Ο «V-SPAN» πάντως, είχε ως άξιο συμπαραστάτη τον Έισι Λο, ο οποίος πέτυχε κρίσιμα καλάθια, έχοντας έτσι σημαντική συμβολή στην επιτυχία τους ομάδας του.
Στον αντίποδα, από το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κορυφαίος ήταν ο Νικ Καλάθης με 15 πόντους.
Tα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56
Η 12άδα του Ολυμπιακού: Λο, Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ, Μάντζαρης, Παπαδόπουλος, Σπανούλης, Άντιτς, Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Χάινς.
Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Βουγιούκας, Γιασικεβίτσιους, Νικ Καλάθη, Σάτο, Μάριτς, Λόγκαν, Σμιθ, Περπέρογλου, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Καϊμακόγλου, Μπατίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...