Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τι αλλάζει ο Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ

 
 
25/6/12
Ο Νίκος Βούτσης θα είναι ο νέος Γραμματέας της
ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα νοικιάζει γραφεία για τους βουλευτές του πιθανότατα στην οδό Κολοκοτρώνη, στα παλαιά γραφεία της Ελευθεροτυπίας.
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνέλθει πιθανόν και αύριο, εάν λυθεί το θέμα του νέου διευθυντή της, θέση που έως σήμερα κατείχε ο Γιάννης Μπαλάφας, που όμως αρνήθηκε την πρόταση να παραμείνει. Ενδιαφέρον έχουν και τα πρόσωπα που θα ορίσει ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο Αλέξης Τσίπρας. Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι εκ νέου εκπρόσωποι, ενώ αν το θελήσει σαφώς θα προτιμηθεί και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει
να μην έχει ο κάθε βουλευτής επιστημονικούς συνεργάτες, αλλά να υπάρξει ενιαίο κέντρο της ΚΟ, στην κατεύθυνση της κομματικής ενοποίησης και της αντιμετώπισης τυχόν προσωπικών στρατηγικών. Επίσης αν και δεν δέχεται τον όρο της σκιώδους κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει σκιώδη κυβέρνηση, «χρεώνοντας» τρεις βουλευτές του κόμματός του σε κάθε υπουργείο, προκειμένου να ασκούν αντιπολίτευση στις κυβερνητικές θέσεις, αλλά και να προωθούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρασκευή και Σάββατο θα συνεδριάσει - εκτός και αν τις ημέρες αυτές υπάρξουν προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή - η ΚΠΕ του κόμματος και αμέσως μετά η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό θέμα η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, με διεξαγωγή συνεδρίου την άνοιξη και με ανοιχτό ακόμα και το θέμα της ονομασίας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...