Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ! - Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει σήμερα <ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ >


ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ! ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΚ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει σήμερα ανίερο σχέδιο παραγόντων της αγοράς και πανίσχυρων οικονομικά ιδιωτών για ξεπούλημα της μισής εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα κατά το νεοφιλελεύθερο πρότυπο. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΕΚ και επιχειρηματίες που ορέγονται το εκπαιδευτικό φιλέτο έχουν ήδη έλθει σε συνεννόηση με κυβερνητικούς κύκλους που, προφανώς, δεν έχασαν χρόνο και ξεκίνησαν ήδη να χορεύουν στους ρυθμούς της διαπλοκής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ήδη υπάρχει έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα
προς υπογραφή σύμφωνα με το οποίο η μισή περίπου εκπαιδευτική δραστηριότητα στη χώρα (από την εκπαίδευση ενηλίκων μέχρι την πιστοποίηση προσόντων, τα ΙΕΚ και τα Κολλέγια) φεύγει από τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας και μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας όπου ήδη σχεδιάζεται οι κρατικές αυτές δραστηριότητες να περάσουν υπό τον έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ζημία θα είναι μεγάλη για τους εκπαιδευόμενους και τις οικογένειές τους, ενω τα κέρδη για τους ιδιώτες ανυπολόγιστα.
Δυστυχώς, όμως, το δόγμα του σοκ στο χώρο της εκπαίδευσης δεν σταματά εδώ. Οι ύαινες των επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν σχεδιάσει, μαζί με πρόθυμους πολιτικούς ταγούς, τη μεταφορά δύο πολύ σημαντικών Γενικών Γραμματειών από το Υπουργείο Παιδείας στο "ασφαλές" Υπουργείο Εργασίας (που έχει αμιγή "γαλάζια" ηγεσία). Η μία είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης που εποπτεύει την εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά κι έξω από αυτό και η άλλη είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας που προωθείται για το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η μεταφορά της Γ.Γ. Έρευνας έχει ήδη προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των πανεπιστημιακών. Στόχος, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι το ξεκοκκάλισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τους επιτήδειους απιχειρηματίες της εκπαίδευσης, οι οποίοι σκοπεύουν να πλουτίσουν εις βάρος της κοινωνίας και σε καιρό κρίσης.
Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του αισχρού αυτού σχεδίου ξεπουλήματος της εκπαίδευσης πως θα βρουν απέναντί τους την ελληνική κοινωνία και σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...