Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τα ξένα ΜΜΕ για την επιτυχία της Εθνικής


Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των περισσότερων ευρωπαϊκών μέσων για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Αναλυτικά:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Kicker: "H Ελλάδα του 2004 - Παραιτήθηκε ο Σμούντα. Τί φινάλε στον Α' όμιλο. Ούτε οι πολυδιαφημισμένοι Ρώσοι ούτε οι συνδιοργανωτές Πολωνοί πέρασαν στα προημιτελικά, αντίθετα το πέτυχαν Ελλάδα και Τσεχία. Οι πρωτοπόροι του ομίλου Τσέχοι και οι Έλληνες είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι της Γερμανίας στα πρώτα νοκ-άουτ ματς. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Πολωνίας ο Φράντισεκ Σμούντα δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του".
Bundesliga.de: "H Ελλάδα σόκαρε τη Ρωσία και παρέμεινε στην Ευρω-Ζώνη".
ΑΓΓΛΙΑ
Daily Mail: "Ελληνική τραγωδία για τους Ρώσους, με τον Αρσάβιν και την παρέα του να
αποκλείονται από τη συνέχεια του Euro".
Soccernet.com: "Η Ελλάδα πετάει έξω τη Ρωσία. Η Ελλάδα προκάλεσε μία τεράστια έκπληξη καθώς έκλεισε θέση για τα νοκ-άουτ ματς με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη που απέκλεισε το φαβορί Ρωσία".
Sportinglife.com: "Mετά από μία δραματική βραδιά στον Α' όμιλο του Euro 2012, η Τσεχία και η Ελλάδα γιόρτασαν την πρόκριση στα προημιτελικά εις βάρος της Ρωσίας και της Πολωνίας".
Sun: "Ελλάδα-Ρωσία 1-0. Ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τα εύσημα καθώς η Ελλάδα έμεινε στο Euro. Το γκολ του εξασφάλισε μία σοκαριστική πρόκριση για την Ελλάδα στους "8" και έβγαλε εκτός συνέχειας το φαβορί του ομίλου, Ρωσία".
BBC: "Η νίκη της Ελλάδας αποκλείει τη Ρωσία. Ο Γιώργος Καραγκούνης σκοράρει και η Ελλάδα προκαλεί ένα από τα σοκ του Euro 2012, βγάζοντας εκτός συνέχειας τη Ρωσία".
Goal.com: "Σοκ για Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι άνοιξε την αυλαία του Euro με μία εντυπωσιακή νίκη, η Ρωσία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση χάνοντας με 1-0 από την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει".
ΙΣΠΑΝΙΑ
Marca.com: "Xάρη στο γκολ του Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο, Η Ελλάδα στα προημιτελικά ως δεύτερη του ομίλου. Η μέθοδος αντίστασης των Ελλήνων εξελίχτηκε σε θρίαμβο. Esto sigue siendo Esparta (σε ελςύθερη μετάφραση... This is Sparta)".
As.com: "Θαύμα της Ελλάδας και αποτυχία της Ρωσίας. Το γκολ του Καραγκούνη επέτρεψε στους Έλληνες να προκριθούν και να στείλουν σπίτι τους Ρώσους. Ο αντίπαλός τους στον επόμενο γύρο θα είναι από τον "όμιλο του θανάτου".
Sport.es: "O Καραγκούνης πετάει την Ρωσία έξω από το Euro. H Ελλάδα κατάφερε να διαχειριστεί στο δεύτερο ημίχρονο το προβάδισμά που είχε πάρει και πήρε τη 2η θέση στον όμιλο μετά τη νίκη της Τσεχίας επί της Πολωνίας".
Mundodeportivo.com: "H Eλλάδα δεύτερη, η Ρωσία αποκλεισμένη".
El Pais: "H Ρωσία πεθαίνει από μελαγχολία. Η Ελλάδα με τον αρχηγό της Γιώργο Καραγκούνη επιβλήθηκε με 1-0 της Ρωσίας, που ήταν στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2008".
ΙΤΑΛΙΑ
Corriere Dello Sport: "Ρωσία και Πολωνία έξω. Γιορτάζει η Ελλάδα και η Τσεχία. Οι Έλληνες πετούν στους "8" καθώς νίκησαν με 1-0 τη Ρωσία με γκολ του Καραγκούνη και το ίδιο κάνουν και οι Τσέχοι με το γκολ του Γιράτσεκ (και αυτοί 1-0), με το οποίο αποκλείουν τους διοργανωτές".
Gazzetta dello Sport: "Η Ελλάδα κάνει το κόλπο. Κλάματα η Ρωσία. Ένα γκολ του πρώην άσου της Ίντερ (σ.σ Γιώργος Καραγκούνης) χαρίζει την πρόκριση στους Έλληνες που κλειδώνουν τη δεύτερη θέση. Ανώφελη η πίεση στο τέλος από τον Αρσάβιν και τους συμπαίκτες του. Προσοχή, η Ελλάδα των εκπλήξεων επέστρεψε! Και κάθε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατέκτησε το 2004 κόντρα σε κάθε προγνωστικό είναι απόλυτα δικαιολογημένη".
Sportmediaset.it: "Χαρά η Ελλάδα, κλάμα η Ρωσία. Σκόρερ ο Καραγκούνης: οι Έλληνες στους "8", η ομάδα του Άντβοκαατ σπίτι της".
ΓΑΛΛΙΑ
L' Equipe: "Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του Εuro. Κόντρα στο αναμενόμενο, η Ελλάδα επιβλήθηκε με 1-0 της Ρωσίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπως και η Τσεχία που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Πολωνίας".
Le Parisien: "H Ελλάδα είναι στα προημιτελικά, ποιος το πίστευε. Η Ελλάδα δεν βγήκε από το Euro... του ποδοσφαίρου. Εν μέσω οικονομικής κρίσης χωρίς προηγούμενο και με τα αποτελέσματα των εκλογών να είναι αμφίβολα, η χώρα πήρε μία γερή δόση οξυγόνου παίρνοντας την πρόκριση για τους "8" του Euro 2012".
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...