Αποχωρεί η Carrefour των εισαγωγών και των μικρών φόρων από την Ελλάδα


Αποχωρεί η Carrefour των εισαγωγών από την Ελλάδα, η αλυσίδα που έβγαζε 3 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο ( το 1,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας) και εμφάνιζε κέρδη προς φορολογία 10 με 15 εκ. ευρώ. Ενώ ήταν η αλυσίδα για την οποία δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη ο νόμος για την part time εργασία των 380 ευρώ. Είναι γνωστό ότι αυτή η αλυσίδα είχε μεγάλο ποσοστό εισαγωγών, ενώ τελευταία και μετά την κρίση, λέγονταν στην αγορά ότι είχε προβλήματα με τους προμηθευτές, προφανώς γιατί ετοιμάζονταν να φύγει!
Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που κατείχε η Carrefour στην
κοινή εταιρεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να  επενδύσει 350 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της εταιρείας. Θα διατηρήσει τον ρόλο του franchisee για την Ελλάδα, καθώς και το brand name της Carrefour. Η Carrefour Μαρινόπουλος θα είναι ο αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες.
Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα», όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%.
Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος της Αφοί Μαρινόπουλοι, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία δίνει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά μαζί με τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει να γίνει η Carrefour Μαρινόπουλος το ηγετικό σήμα λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα».
Με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν αναμένεται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.
Η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της Carrefour Μαρινόπουλος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ εξαιτίας των καθυστερήσεων είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *