Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες και όχι την Μέρκελ

 «Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ»
Το πλευρό της Εθνικής μας ομάδας παίρνει η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica, ενόψει του κρίσιμου αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα προημιτελικά του Euro 2012.
«Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας»
, γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει λέγοντας πως «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών».
«Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μα
ς» γράφει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι.

«Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη» , γράφει η Λα Ρεπούμπλικα. «Παρά ταύτα- συμπληρώνει-έστω και αν η εθνική Ρωσίας έμοιαζε αχτύπητη, οι φτωχοί Έλληνες κατάφεραν να την βάλουν στο τσεπάκι τους».
Η ιταλική προοδευτική εφημερίδα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παραλληλίζει την στρατηγική των Ελλήνων παικτών, που «καλύπτουν τα νώτα τους και περνούν στην αντεπίθεση» με εκείνη των αρχαίων πολεμιστών που γνωρίσαμε χάρη στον Όμηρο, και καταλήγει:
«Αύριο, όλο το κοινό θα στηρίζει την ικανότατη ομάδα της Γερμανίας, τους παίκτες με τον κάπως δυσοίωνο αετό στο στήθος. Εκείνη, όμως, η μπλε κουκίδα στις κερκίδες, μοιάζει με μια μικρή παλλόμενη καρδιά. Θα είναι αρκετή για να τους κερδίσει;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...