ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο υφυπ. Ναυτιλίας έχει offshore - ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

22/6/2012 ΑΠΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Θυμίζοντας το "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" του Γ. Βουλγαράκη, ο νέος υφυπ. Ναυτιλίας με offshore σε φορολογικό παράδεισο! Τεράστια πρόκληση προς τον ελληνικό λαό που τον αναγκάζουν σε θυσίες και φοροεπιδρομή που οδηγούν στην εξαθλίωση

Συνήθως τους χαρακτηρίζουμε "ανθρώπους της αγοράς" και αυτός ο προσδιορισμός "της αγοράς" χαιρετίζεται ως θετικός, σε αντιδιαστολή μάλιστα με αυτούς "του Δημοσίου" που ταυτίζονται με το απόλυτο κακό. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κ. Γ. Βερνίκος που ανέλαβε υφυπουργός παρότι ως επιχειρηματίας είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ο κ. Βερνίκος, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε το υφυπουργείο Ναυτιλίας, δηλαδή η διεπαφή με τους εφοπλιστές, είναι και ο ίδιος εφοπλιστής και άνθρωπος της αγοράς. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το αντιστασιακό του παρελθόν αποτελεί εγγύηση ή έστω μία έξωθεν καλή μαρτυρία ότι ως υπουργός θα είναι με το στρατόπεδο του δημοσίου συμφέροντος και όχι με την λαθρόβια επιχειρηματική τάξη που επιδεικτικά φοροδιαφεύγει ή
εξίσου επιδεικτικά φοροαποφεύγει όπως συμβαίνει με τους εφοπλιστές. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι αυτή η περίπτωση. Ο κ. Βερνίκος είναι τυπική περίπτωση "άνθρωπου της αγοράς" και της αγοραίας πολιτικής, εκεί που "το νόμιμο είναι και ηθικό" όπως με ενάργεια το είχε θέσει και ο κ. Βουλγαράκης.

Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός ερχόταν αντιμέτωπος με τα διλλήματα της διάλυσης του κοινωνικού ιστού ή της χρεωκοπίας (που κατόπιν έγινε χάος, επειδή δεν φόβιζε κανένα) κάποιοι επέκτειναν με τις ευλογίες του αντικειμενικού και ορθολογικού κράτους τον επιχειρηματικό τους κύκλο, εκεί που θα πλήρωναν λιγότερα, στις offshore εταιρίες. Για καλή τύχη του Γ. Βερνίκου στην χώρα μας δεν χρειάζεται να είναι κανείς παράνομος για να κερδίσει περισσότερα, αφού συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, έχουν δέσει την τύχη τους με τέτοιου είδους διευκολύνσεις, την ώρα που έκοβαν το ρεύμα από οικογένειες που χρώσταγαν πενταροδεκάρες.
Ο κ. Βερνίκος, όπως και κάθε Έλλην εφοπλιστής που σέβεται τον εαυτό του, το πορτοφόλι του το έχει σε offshore στον φορολογικό παράδεισο των Νήσων Μάρσαλ...

Να περιμένουμε ίσως στη θέση του Γενικου Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας να τοποθετηθεί ο κ. Βικτωρ -  "φορολογησε με αν με βρεις" - Ρέστης;

Κατεβάστε την Υπουργική Απόφαση σε pdf από εδώ
 -------------------------------------
21/6/12  ΑΠΟ ΤΟ - STAR
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η ένταξη του εφοπλιστή, Γιώργου Βερνίκου στην νέα κυβέρνηση. Ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και κολλητός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο κ. Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και έχει καταγωγή από την Σίφνο. Πρόκειται για έναν πολύ απλό άνθρωπο και σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου.

Σπουδές

Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Επαγγελματικά

Ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ δραστηριοποιείται και σε επιχειρήσεις.
Το 1975 ίδρυσε τον όμιλο του «VERNICOS YACHTS», του οποίου και είναι πρόεδρος, ενώ είναι και συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, του οποίου το 2001 εκλέχτηκε και πρόεδρος.
Διατελεί ακόμα αντιπρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμα, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. από το 1983.

Πολιτική

Από μικρός ο κ. Βερνίκος είχε πολιτικές, αλλά κυρίως κοινωνικές ανησυχίες.

Στη δεκαετία του '80 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος παιδικής μέριμνας Γ. & Α. Χατζηκώνστα.

Είναι μέλος σειράς οργανώσεων και επιμελητηρίων που έχουν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Συμμετέχει ενεργά: στη Διεθνή Αμνηστία, στον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας, στο Σύνδεσμο Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών, στην Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση, στη Διεθνή Διαφάνεια, στο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.

Οικογένεια

Είναι παντρεμένος με την Ντέμη Βεζυρούλη με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Μαρίνα. Ο κ. Βερνίκος είναι και παππούς, αφού η κόρη του έχει αποκτήσει τρία παιδιά από τον γάμο της με τον Μίλτο Καμπουρίδη.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η ανάρτηση του στο facebook σήμερα το πρωί, με την οποία ρωτούσε τους φίλου του να… δεχτεί ή να μην δεχτεί την πρόταση!!!
«Αγαπητοί μου φίλοι μου ζήτησαν να συμμετάσχω στην Κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;» έγραψε ο κ.Βερνίκος και τα σχόλια των φίλων του ξεπέρασαν τα 150.

Star.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *