*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *


Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

50 χρόνια Rolling Stones



 Η πρώτη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 12 Ιουλίου 1962 και η θρυλική αγγλική ροκ μπάντα θα περιοδεύσει με ένα εορταστικό show
Πενήντα χρόνια πριν, 12 Ιουλίου 1962, οι Rolling Stones εμφανίστηκαν live για πρώτη φορά και έτσι ξεκίνησαν τη τεράστια καριέρα τους!
Το θρυλικό συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του στο κοινό στο Marquee Club του Λονδίνου, ο Mick Jagger ηταν μόλις δεκαοκτώ ετών.
Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί δυόμιση μήνες πριν το όνομα τους, σύμφωνα με τους ίδιους, βγήκε εκείνο το βράδυ λίγες ώρες πριν την εμφάνιση τους, όταν ο ιδιοκτήτης του κλαμπ τους πήρε τηλέφωνο ρωτώντας «Μα πως λέγεται η μπάντα σας;» Ο Brian Jones που σήκωσε ένα album του blues τραγουδιστή Muddy Waters με τίτλο «Rollin’ Stone» από το πάτωμα είπε βαριεστημένα “Μα The Rolling Stones φυσικά..».Τα υπόλοιπα τα κατέγραψε η ιστορία…για τα επόμενα πενήντα χρόνια που ακολούθησαν.
Από το σχήμα εκείνης της νύχτας στο Marquee Club εν ενέργεια είναι ακόμα μόνο ο Mick και ο Keith Richards. Ο τελευταίος δήλωσε πρόσφατα στο BBC News για τη μεγάλη ανησυχία που νιώθει βλέποντας ότι οι Rolling Stones υπάρχουν ακόμα.Θεωρεί σαν κάτι «τρελό»,
επειδή εκείνη τη στιγμή η μπάντα δεν είχε διαρκέσει περισσότερο από δύο ή τρία χρόνια. Ο Richards εξήγησε ότι οι τεχνολογικές αλλαγές πάντα έδωσαν στο συγκρότημα το ερέθισμα για να προσπαθήσει να γίνει όλο και καλύτερο, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα είναι ακόμα εδώ, ακόμα ένας πυλώνας της ροκ ένα συγκρότημα που έκανε το ροκ DNA του, στη σκηνή και όχι μόνο.
Η ιστορία συνεχίζεται και οι Rolling Stones, ασχολούνται με τις ετοιμασίες για νέα show που θα γιορτάσουν την πενηντάχρονη καριέρα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις ημερομηνίες, αλλά το συγκρότημα θα επιστρέψει στη σκηνή για να φέρει αυτό το σόου σε όλο τον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, στο Somerset House του Λονδίνου, μπορείτε να επισκεφθείτε – από 13 Ιουλίου -27 Αυγούστου – την έκθεση φωτογραφίας «Rolling Stones: 50«. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο με πάνω από 700 φωτογραφίες, πολλές από αυτές δεν είχε δει ποτέ πριν.
Οι «πέτρες» ακόμα ρολάρουν…
Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 55 μουσικές συλλογές και είχε φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικάνικων 10 κορυφαίων κομματιών 32 φορές. Έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικές συλλογές παγκοσμίως. To Sticky Fingers του 1971 διαδέχθηκαν 8 διαδοχικές μουσικές συλλογές που έφτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικανικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την 4η θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone. Έχουν την 2η θέση στους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο Acclaimedmusic.net. Η πιο πρόσφατη μουσική συλλογή τους, A Bigger Bang, κυκλοφόρησε το 2005 και συνοδεύθηκε από τις υψηλότερης συνολικής είσπραξης συναυλίες στην ιστορία, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2007. Κατά τη διάρκεια των συναυλιών στην Αμερική το 1969, ο διευθύνων των συναυλιών τους Σαμ Γκάτλερ τους σύστησε ως την «μεγαλύτερη μπάντα Ροκ εν Ρολ στον κόσμο», ένας τίτλος που έχει παραμείνει.






















Μέλη

Πρώην μέλη

Δισκογραφία

Συναυλία των Rolling Stones στο Τορόντο το 2005
  1. The Rolling Stones. 1964 [UK]
  2. England's Newest Hit Makers - The Rolling Stones. 1964 [USA]
  3. 12 X 5. 1964 [USA]
  4. The Rolling Stones No. 2. 1965 [UK]
  5. The Rolling Stones, Now! 1965 [USA]
  6. Out Of Our Heads. 1965 [USA Version]
  7. Out Of Our Heads. 1965 [UK Version]
  8. December's Children. 1965 [USA]
  9. Big Hits (high Tide And Green Grass). 1966 [USA Version]
  10. Aftermath. 1966 [UK Version]
  11. Aftermath. 1966 [USA Version]
  12. Got Live If You Want It! 1966 [USA]
  13. Big Hits (high Tide And Green Grass). 1966 [UK Version]
  14. Between The Buttons. 1967 [UK Version]
  15. Between The Buttons. 1967 [USA Version]
  16. Flowers. 1967 [USA]
  17. Their Satanic Majesties Request. 1967
  18. Beggars Banquet. 1968
  19. Through The Past Darkly. (big Hits Vol 2). 1969 [UK version]
  20. Through The Past Darkly. (big Hits Vol 2). 1969 [USA version]
  21. The Rollimg Stones Promotional Album. 1969
  22. Let It Bleed. 1969
  23. Get Yer Ya - Ya's Out! 1970
  24. Sticky Fingers. 1971
  25. Stone Age 1971. [UK]
  26. Hot Rocks (1964 – 1971). 1972 [USA]
  27. Milestones. 1972 [UK]
  28. Exile On Main Street. 1972
  29. Gimme Shelter. 1972. [UK]
  30. Rock 'n Rolling Stones. 1972 [UK]
  31. More Hot Rocks (big Hits And Fazed Cookies) 1972 [USA]
  32. Goat's Head Soup. 1973
  33. No Stone Unturned. 1973 [UK]
  34. It's Only Rock N Roll. 1974
  35. Metamorphosis. 1975 [USA Version]
  36. Metamorphosis. 1975 [UK Version]
  37. Made In The Shade. 1975
  38. Rolled Gold. 1975 [UK]
  39. Black And Blue. 1976
  40. Love You Live. 1977
  41. Time Waits For No One: Anthology (1971 – 1977). 1978 [UK version]
  42. Some Girls. 1978
  43. Emotional Rescue. 1979
  44. Solid Rock. 1980 [UK]
  45. Sucking In The Seventies. 1981 [USA Version]
  46. Sucking In The Seventies. 1981 [UK Version]
  47. Tattoo You. 1981
  48. Slow Rollers. 1981 [UK]
  49. Still Life (american Concert 1981). 1982
  50. Story Of The Stones. 1982 [UK Version]
  51. Undercover. 1983
  52. Rewind (1971 – 1984). 1984 [UK Version]
  53. Rewind (1971 – 1984). 1984 [USA Version]
  54. Dirty Work. 1986
  55. The Rolling Stones Singles Collection - The London Years. 1989 [USA]
  56. Steel Wheels. 1989
  57. Flashpoint. 1991
  58. Jump Back - The Best Of The Rolling Stones. 1993
  59. Voodoo Lounge. 1994
  60. Stripped. 1995
  61. Rock And Roll Circus. 1996
  62. Bridges To Babylon. 1997
  63. No Security. 1998
  64. Forty Licks. 2002
  65. A Bigger Bang. 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...