Γιατί δεν μου άρεσε η χθεσινή Τελετή Έναρξης...


Δέκα λόγοι που συμπυκνώνουν την απογοήτευση ..
1) Γιατί παρουσίασε ένα χαοτικό θέαμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
2) Γιατί η τηλεοπτική σκηνοθεσία χαντάκωσε κάθε πετυχημένο εύρημα, στερώντας του την αυτοτέλειά του και... εντάσσοντάς το σε μια ενιαία, άμορφη μάζα.
3) Γιατί έλειπε το στίγμα της οικουμενικότητας και η αναφορά εκείνη που θα προκαλούσε ταύτιση όχι μόνο στους Άγγλους θεατές, αλλά και στους υπόλοιπους ανά τον κόσμο.
4) Γιατί η πολυσυλλεκτικότητα για την πολυσυλλεκτικότητα είναι άτοπη. Κάποιες στιγμές ο εικαστικός στοχασμός αντικαταστάθηκε από το πολιτικό statement.
5) Γιατί τα πολύτιμα στοιχεία του αγγλικού πολιτισμού παρουσιάστηκαν με πεζό, mainstream τρόπο και όχι με την μεγαλοπρέπεια που τους πρέπει.
6) Γιατί έλειπε η
κινηματογραφική ματιά στην όλη σύνθεση.
7) Γιατί η ροή των πραγμάτων έμοιαζε να κυλάει με τυχαίο τρόπο- το σκηνοθετικό παρόν δεν επιβεβαίωνε τις περασμένες και δεν δημιουργούσε προσδοκίες για τις επερχόμενες πράξεις.
8) Γιατί σε πολλά σημεία κυριάρχησε η κονσερβοποιημένη στουντιακή μανιέρα και έμεινε ανεκμετάλλευτο το στοιχείο της ζωντανής αναμετάδοσης.
9) Γιατί η αισθητική ήταν ένα αμάλγαμα σύγχρονης και ρετρό pop επιδίωξης που όμως σε κανένα επίπεδο δεν ανέδειξε τη διαχρονική σπιρτάδα της pop κουλτούρας. Το απαιτούμενο δέος, ακόμα και στην εμπορικώς νοούμενη εκδοχή του εξέλειπε εντελώς.
10) Γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια φασαριόζικη παράσταση χωρίς συνεκτικότητα, με άφθονους κομπάρσους και κανέναν ουσιαστικό πρωταγωνιστή.
lifo.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *