Τσίπρας: Συναποφασίζουν το «άριστο μείγμα» της φτώχειας

 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κατερίνη, κατηγορώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές».
  «Συναποφασίζουν και οι τρεις το «άριστο μείγμα» της φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του «λεφτά υπάρχουν» των εκλογών του 2009».

  «Δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

   Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς, ο «Πρωθυπουργός της δραχμής», όπως τον
χαρακτήρισε, και οι «συνένοχοι στο έγκλημα» κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης οδηγούν τη χώρα «στην οριστική χρεοκοπία» και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Τους κατηγόρησε ακόμη ότι «εκβίασαν και υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κινδυνολογώντας με τη δραχμή», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί «για την ανατροπή των καταστροφικών επιλογών του κατεστημένου».
  «Δίνουμε τη μάχη καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να τερματιστεί αμέσως τώρα η λιτότητα και να ακυρωθεί το Μνημόνιο. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα των 15 δισ. ευρώ», επισήμανε.


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη διάρκεια της ομιλίας του και στην υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, κατηγορώντας την «τρόικα εσωτερικού» ότι «ως ο εντολοδόχος της πτωχευμένης τραπεζοκρατίας» θυσίασε την τράπεζα, τακτοποιώντας «προεκλογικές οφειλές της».


«Δεσμεύτηκαν, στη μετεκλογική προγραμματική τους σύγκλιση, για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ, και αντί να την ανακεφαλαιοποιήσουν, αντί να την αναδείξουν σε βάση του δημόσιου πυλώνα του τραπεζικού συστήματος τη θυσίασαν στην πτωχευμένη τραπεζοκρατία», παρατήρησε.


Πηγή:Voria

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *