*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *


Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Και στη Νάξο ψαράδες σκοτώνουν τις θαλάσσιες χελώνες


 απο  www.zoosos.gr
Στην παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο πέρυσι εκβράστηκαν οι δύο θαλάσσιες χελώνες, που βλέπετε, νεκρές. Και τα δύο ζώα, όπως κατήγγειλε στο www.zoosos.gr, ο Γιάννης Ορφανός κάτοικος της περιοχής – ο οποίος φωτογραφίζει αυτά τα εξαιρετικά πλάσματα ερασιτεχνικά με την υποβρύχια κάμερα του – εξοντώθηκαν από ψαράδες, που διαρκώς αλιεύουν εκεί και μάλιστα πολύ κοντά στην ακτή, παρανομώντας εξόφθαλμα.
Οι φωτογραφίες, που τράβηξε ο κ. Ορφανός αποδεικνύουν το έγκλημα, όχι όμως τον δράστη. Στις 17 Ιουλίου 2012 ο κ. Ορφανός κάλεσε το Λιμενικό, για να παρέμβει, αφού το καΐκι, που βλέπετε στη φωτογραφία, είχε ρίξει τα δίχτυα του πολύ κοντά στους λουόμενους, μόλις μερικά μέτρα από την παραλία και στο σημείο όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται οι θαλάσσιες χελώνες.
Το Λιμενικό ήρθε και οδήγησε τον συγκεκριμένο ψαρά στην στεριά. Αυτό, που δεν
γνωρίζουμε, είναι αν η παράβαση διαπιστώθηκε και αν το  διοικητικό πρόστιμο στον ψαρά τελικά επιβλήθηκε.
Το θέμα είναι, ότι εκείνοι, οι οποίοι κερδίζουν από το φυσικό περιβάλλον του νησιού, είτε μέσω του τουρισμού είτε μέσω της γεωργίας ή μέσω της αλιείας δεν σέβονται τον τόπο, που μεγάλωσαν, και τους θρέφει.
Οι ψαράδες και στη Νάξο σκοτώνουν τις θαλάσσιες χελώνες και τα δελφίνια, επειδή τρώνε αυτό, που τους αναλογεί, για να επιβιώσουν!
Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...