Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αντώνης Πιτταράς - Δημιουργία ενός Masterplan για την βιωσιμότητα της Νάξου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ

 Όπως και στο παρελθόν, η περιβαλλοντική εταιρία Green Aim φροντίζει πάντα να αναδεικνύει τον χαρακτήρα και την λογική της, η οποία πρωτίστως σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα μεταξύ περιβάλλοντος , ανάπτυξης και ανθρώπου.
Έτσι λοιπόν βασισμένοι στην επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας να ξεφύγει από τον κοινωνικοοικονομικό κυκεώνα που κυριαρχεί, η Green Aim  πρότεινε την υλοποίηση  αναπτυξιακού Forum με βασικό θέμα την ανοδική εξέλιξη του νησιού της Νάξου και την ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της μοναδικής τροχαλίας που εξακολουθεί να αποπνέει ελπίδα ανάπτυξης στην χώρα, την ναυτιλία, σε συνδυασμό με την αξία του τουρισμού. Δεν έχουμε μάθει να  κινούμαστε σε μαξιμαλιστικές τροχιές, αλλά να πατάμε γερά, με ρεαλιστικές λύσεις  βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες.
 Μετά λοιπόν από Συμβούλιο της περιβαλλοντικής εταιρίας Green Aim, με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας και του εφοπλιστικού λόμπι καταλήξαμε στην μελλοντική δημιουργία ενός Masterplan για την βιωσιμότητα της Νάξου. Σε σκέψεις για ένα ενδεχόμενο
Forum ταυτόχρονα με τους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι θα κατέχουν τις κεντρικές θέσεις ομιλητών  στο συνέδριο, μαζί επίσης με πολλούς θεσμικούς και επιχειρηματίες, έγινε πρόταση στον επίτροπο περιβάλλοντος της Κομισιόν, Janez Potocnik ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να καλύψει θέμα σχετικό με το μοναδικό περιβάλλον των Κυκλάδων και τις εξαιρετικές θάλασσες που περιτριγυρίζουν τα νησιά μας και πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μαγνήτης εσόδων, επίσης στον Bart Devos, President of the World Parliament for Water, όπως επίσης και μεγάλο Ρώσο επιχειρηματία ο οποίος μέσω της Green Aim σκοπεύει να προτείνει μια τεράστια για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση τουριστικού και κοινωνικού χαρακτήρα για την Νάξο, η οποία θα ευεργετήσει όχι μόνο τον τόπο μας, αλλά και τον νομό.
Η Green Aim πίστεψε από την αρχή πως μια τέτοια διοργάνωση, με αυτούς τους ομιλητές, αυτήν την θεματολογία και αυτούς τους επιχειρηματίες θα μπορούσε να καταστεί ιδανική για ένα διαφορετικό αύριο, αν όχι για την χώρα ολόκληρη, έστω για τον μικρόκοσμο των Κυκλάδων και της Νάξου.
Θεωρήσαμε πως είναι καθήκον μας να κάνουμε την αρχή. Την αρχή για κάτι που έχει προοπτικές να μεγαλουργήσει και να φέρει ξανά ένα φωτεινό μέλλον στον ορίζοντα.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Τα πιστεύω και τα ιδανικά μας πρέπει να είναι τα ίδια.

Αντώνης Πιτταράς / Antonis Pittaras
Environmentalist (University of Ioannina / Greece)
Student of Civil Engineering (University of Darmstadt / Germany)

CEO of  Green Aim - www.greenaim.gr
Berater Umwelttechnik - Silberform, Designcenter by Porsche - www.silberform.de
President of Rotaract club Western Greece - www.rotaract.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...