«Σκάνε» κατά χιλιάδες τα δάνεια - Το σχέδιο της τρόικα - Τα κρυφά σχέδιά των τραπεζών για κατασχέσεις ακινήτων - ΣΧΕΔΙΟ ΝΩΕ


Γράφει:  
Το αδιέξοδο των νοικοκυριών που λόγω κρίσης, ανεργίας και… βομβαρδισμού χαρατσίων αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνειά του στις τράπεζες δεν είναι καινούργιο. Ούτε και οι διαστάσεις που λαμβάνει το κοινωνικό αυτό πρόβλημα. Πλέον, όμως αγγίζει τις τράπεζες όχι μόνο στις προβλέψεις για την κάλυψη των επισφαλειών, αλλά και το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης.
 Ο… λογαριασμός των δανείων που «σκάνε» έχει χαθεί και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου 3 και των μέτρων που το συνοδεύουν. Αυτό το μήνυμα λαμβάνουν οι τραπεζικοί και θα πρέπει να φτάσει και στα αυτιά των… τραπεζιτών, αφού όσο αυξάνουν οι επισφάλειες, τόσο μεγαλύτερα κεφάλαια απαιτούνται για την κάλυψή τους και τόσο περισσότερα θα χρειαστούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στην FMVoice.gr. Κάτι που θα ανεβάσει τον πήχυ των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή των μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) που θα πρέπει να εκδώσουν, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα επαναγοράς των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αυτό το «μήνυμα» στέλνουν και στελέχη της κυβέρνησης στους τραπεζίτες, υπενθυμίζοντας τους ότι αν τώρα δεν δεχθούν τη νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σύντομα θα έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα…
Τα «κόκκινα δάνεια» τρέχουν με γεωμετρική πρόοδο, ξεπερνώντας στο 9μηνο σε αξία τα 52 δισ. ευρώ και σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών κάθε μήνα ο ρυθμός αύξησης μπορεί και να ξεπερνά το 1%. Γι’ αυτά τα δάνεια οι τράπεζες έχουν κάνει προβλέψεις, δηλ. έχουν «δεσμεύσει» ή πρέπει να δεσμεύσουν κεφάλαια για να τα καλύψουν, γεγονός που επιβαρύνει τα ήδη διαλυμένα μεγέθη τους.
Πλέον, εκτιμάται ότι στο εννεάμηνο του 2012 το 22% των δανείων έχει «χτυπήσει» στο σύστημα
των καθυστερούμενων. Ήδη το 38% των καταναλωτικών δανείων και καρτών έχει «σκάσει» και τα «κόκκινα» στεγαστικά στο 9μηνο έφτασαν ή κατά άλλες τράπεζες ξεπέρασαν το 22% και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν «πιάσει» το 24%. Τα δε, επιχειρηματικά δάνεια που θα βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών στο τέλος του χρόνου θα έχουν ξεπεράσει το 25%.
Ενδεικτική είναι η εικόνα που επικρατούσε στο τέλος του 2011: τα «κόκκινα» στεγαστικά ήταν 15% στο τέλος του 2011 και τα καταναλωτικά στο 28,9% που ήταν στο τέλος του 2011. Τα επιχειρηματικά δάνεια και ειδικά για τους μικρομεσαίους (με τζίρο ως 1,5εκ ευρώ) από το 14% στο τέλος του 2011, βρίσκονται στο 22% και με πρόβλεψη να φτάσουν το 25%, αν δεν πέσει έγκαιρα ρευστό στην αγορά.
haikouroi@gmail.com
Follow @haikouroi


Κρυφό σχέδιο τραπεζών για κατασχέσεις ακινήτων
€11 δισ. οι επισφάλειες από τα στεγαστικά δάνεια, πλήττουν καίρια το τραπεζικό σύστημα

Μέτρα άμυνας απέναντι στις αξιώσεις της τρόϊκα να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών στα ακίνητα σχεδιάζουν να λάβουν οι τράπεζες για να «οχυρώσουν» τις απαιτήσεις τους και να προστατευθούν από καταστροφικές επισφάλειες.
Κρυφό σχέδιο  τραπεζών για κατασχέσεις ακινήτωνΤο κρυφό σχέδιο των τραπεζών που αρχίζει να συζητείται σε όλες τις λεπτομέρειες, βασίζεται στη δημιουργία θυγατρικών εταιριών real estate στις οποίες θα παραχωρηθούν τα κατασχεμένα ακίνητα και θα οριστικοποιηθεί όταν τεθούν σε εφαρμογή οι εντολές της τρόϊκα. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν επίμονα να αρθεί άμεσα η απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους και πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.
Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική στην στεγαστική πίστη, καθώς οι επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια προσεγγίζουν το 15% και ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ. Και με δεδομένο ότι συνήθως τα στεγαστικά δάνεια κυμαίνονται γύρω στα 100.000 ευρώ, μπορεί να υπολογίσουμε ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες απειλούνται με κατάσχεση των σπιτιών τους. Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση και στα υποθηκευμένα εμπορικά ακίνητα καθώς η ύφεση καθιστά προβληματική την πληρωμή των δόσεων του δανείου για τους επιχειρηματίες.
Μέχρι σήμερα οι τράπεζες αποδέχονταν τις ρυθμίσεις που προστατεύουν τους δανειολήπτες από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με την ελπίδα ότι η οικονομία αργά ή γρήγορα θα περνούσε στην ανάπτυξη, ενώ δεν ήθελαν να «ρίξουν» για πώληση στην αγορά πολλά ακίνητα, καθώς η αγορά θα κατέρρεε με άμεσες επιπτώσεις και στα χαρτοφυλάκια της ακίνητης περιουσίας των τραπεζών. Μεγάλο επίσης θα ήταν το κοινωνικό πρόβλημα που θα ενέπλεκε εκτός από τις τράπεζες, την κυβέρνηση και τα κόμματα.
Πως θα ξεπεραστεί το κραχ
Οι τράπεζες για να ξεπεράσουν το κραχ στην κτηματαγορά, εάν προχωρήσουν μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, καθώς αυτό θα έχει άμεσες και καταστροφικές συνέπειες και για τις ίδιες, έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο, με βασικό πλαίσιο την δημιουργία εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων (real estate) και την εκχώρηση σε αυτές τα ακίνητα που θα κατάσχουν, ενώ το σχέδιο δεν αποκλείει ακόμη και την εκμίσθωση των κατασχεμένων ακινήτων στους σημερινούς ιδιοκτήτες έναντι ενοικίου!
Aξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργίας εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων, θα εκχωρούν στις εταιρείες αυτές τα «κόκκινα» δάνεια, με στόχο να μην περάσουν στους ισολογισμούς τους.
Οι εταιρείες, σύμφωνα με το σχέδιο, που θα έχουν πλέον την κυριότητα των υπό κατάσχεση ακινήτων, θα επιδιώκουν, αντί να βγάζουν στο «σφυρί» τα ακίνητα να τα νοικιάζουν τους σημερινούς του ιδιοκτήτες, οι οποίοι εάν είναι συνεπείς, μετά από χρόνια θα μπορούν να το επαναγοράσουν. Η λύση αυτή ίσως είναι η καλύτερη για να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή μέσα από τις μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς Από την πλευρά της η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων θα δίνει ένα μέρος από το ενοίκιο στις τράπεζες, οι οποίες βεβαίως θα έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση εγγραφής επισφαλειών στους ισολογισμούς τους. Τ
Tο σενάριο αυτό έχει κάνει ήδη το γύρο των τραπεζών και αντιμετωπίζεται θετικά απ αυτές καθώς απορρίπτουν οποιαδήποτε σκέψη για κούρεμα των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ! ΣΧΕΔΙΟ ΝΩΕ

Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:
Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»
«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

«Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!
Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.

Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς: Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά;
Πολύ λογική απορία.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…
Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!!!
Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν!
Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει;

Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;

Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει:
«είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας», δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες. Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση. Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!) Εταιρείες Real Estate!

Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.

Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.
Και μη χειρότερα…
Φώτης Αργυρίου


Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha bank, eurobank και millenium έβαλαν ενέχυρο τα δάνειά σας στην JP Morgan

 Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha bank, eurobank και millenium έβαλαν ενέχυρο τα δάνειά σας στην JP Morgan σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan Όλα αυτά με την υπογραφή του ελληνικού δημοσίου και ιδιαιτέρως του Φ. Σαχινίδη που σήμερα υποδύεται την αθώα περιστερά!

 Με πρώτη την εθνική να τιτλοποιεί πάνω από 15 δις ευρώ στεγαστικά δάνεια! O Θεός αγαπάει τον Κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη! Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan.
 Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε τα 950 εκ/μύρια ευρώ από την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο τα δάνεια των Ελλήνων! Για αυτό το swap, την τιτλοποίηση των δανείων δηλαδή, η αμοιβή της JP morgan ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ!

 Στο πάρτυ των τιτλοποιήσεων (των στεγαστικών σας δανείων) δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών… ποιοι είναι αυτοί; Η Πειραιώς του Σάλα, Η Eurobank Η millenium, η Εμπορική, η Ασπίς, η Αττική και τέλος η Εθνική τράπεζα με μια γιγαντιαία τιτλοποίηση που ξεπερνάει τα 15 δις ευρώ! Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχουν πάρει ξένες τράπεζες στις οποίες πουλήθηκαν οι συμβάσεις των δικών σας δανείων. 
Με απλά λόγια το δικό σας στεγαστικό δάνειο που πήρατε από την alpha bank πχ, τιτλοποιήθηκε και πουλήθηκε στην αγορά, σε μια τράπεζα. Στην οποία πλέον οφείλετε το δάνειο και όχι πια στην alpha. Όλα αυτά, χωρίς να ερωτηθείτε … Την υπογραφή σε αυτές τις τιτλοποιήσεις τις έβαλε το αρχιλαμόγιο της διαπλοκής της οικονομίας Φίλλιπος Σαχινίδης. 
Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha bank, eurobank και millenium έβαλαν ενέχυρο τα δάνειά σας στην JP Morgan Δημήτρης Καζάκης: “Μιλάμε για μεγάλους λωποδύτες”

 Σπύρος Καρατζαφέρης: “Σταματήστε θα με πάνε μέσα πάλι!” Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ

 Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία! Το σκάνδαλο δεν σταματάει εδώ και θα επανέλθουμε. Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ

 

 Με απλά λόγια τι είναι η τιτλοποίηση και ποιο λαμόγιο (υπουργός) στην Ελλάδα την νομιμοποίησε χωρίς την άδειά σας… Δείτε το βίντεο…
Πηγή: Anti - ntp

 RAMNOUSIA 
 
Το σχέδιο της τρόικα

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν επίμονα να αρθεί άμεσα η απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους και πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής, εκδίκαση αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων, εργατικών διαφορών αλλά και φορολογικών υποθέσεων.

Αν πάντως επικρατήσει η θέση της τρόικας για πτώση των τιμών στα ακίνητα τότε οι επιεσφάλειες των τραπεζών θα πολλαπλασιαστούν καθώς τα εχέγγυα που διαθέτουν θα χάσουν την αξία τους και τα τιτλοποιημένα δάνεια θα γίνουν τοξικά, πυροδοτώντας κρίση αντίστοιχη με αυτή των ΗΠΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές εκρήξεις και χρεοκοπίες τραπεζών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ το ωστικό κυμα θα πλήξει και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία έχει στα χαρτοφυλάκια της τέτοια τιτλοποιημένα προϊόντα ως εχέγγεια (collaterals) για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Συνεπώς μια τέτοια εξέλιξη θα ναρκοθετήσει την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγήσει την κοινωνία σε έκκρυθμες καταστάσεις απειλώντας ευθέως τη υνοχή και την ευστάεθεια της κυβέρνησης και οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και των κοινωνικών εκρήξεων.

Το Sofokleousin.gr από τις 4 Απριλίου ανέφερε πως:
Οι τράπεζες για να ξεπεράσουν το κραχ στην κτηματαγορά, εάν προχωρήσουν μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, καθώς αυτό θα έχει άμεσες και καταστροφικές συνέπειες και για τις ίδιες, έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο, με βασικό πλαίσιο την δημιουργία εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων (real estate) και την εκχώρηση σε αυτές τα ακίνητα που θα κατάσχουν, ενώ το σχέδιο δεν αποκλείει ακόμη και την εκμίσθωση των κατασχεμένων ακινήτων στους σημερινούς ιδιοκτήτες έναντι ενοικίου!
Aξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργίας εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων, θα εκχωρούν στις εταιρείες αυτές τα «κόκκινα» δάνεια, με στόχο να μην περάσουν στους ισολογισμούς τους.
Οι εταιρείες, σύμφωνα με το σχέδιο, που θα έχουν πλέον την κυριότητα των υπό κατάσχεση ακινήτων, θα επιδιώκουν, αντί να βγάζουν στο «σφυρί» τα ακίνητα να τα νοικιάζουν τους σημερινούς του ιδιοκτήτες, οι οποίοι εάν είναι συνεπείς, μετά από χρόνια θα μπορούν να το επαναγοράσουν. Η λύση αυτή ίσως είναι η καλύτερη για να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή μέσα από τις μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς Από την πλευρά της η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων θα δίνει ένα μέρος από το ενοίκιο στις τράπεζες, οι οποίες βεβαίως θα έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση εγγραφής επισφαλειών στους ισολογισμούς τους.
Tο σενάριο αυτό έχει κάνει ήδη το γύρο των τραπεζών και αντιμετωπίζεται θετικά απ αυτές καθώς απορρίπτουν οποιαδήποτε σκέψη για κούρεμα των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *