Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: Νέο καθεστώς για το επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Νέο καθεστώς για το επίδομα ανεργίας

NAFTEMPORIKI.GR Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012 07:57
Τρίμηνη ισχύς του Δελτίου Ανεργίας προβλέπεται με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την απόφαση επανακαθορίζεται η ισχύς των δελτίων ανεργίας, επιδοτούμενων και μη εγγεγραμμένων ανέργων, αλλά και νεοεισερχόμενων ανέργων, περιγράφεται η διαδικασία καταβολής επιδομάτων και η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας.
Η απόφαση
Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Εγγραφή ανέργων, Περιοδικότητα αυτοπρόσωπης εμφάνισης, Διαδικασία ανανέωσης εγγραφής ανέργων στα οικεία μητρώα και κάθε σχετικό θέμα.
Αρθρο 1
Εγγραφή ανέργου στα οικεία μητρώα
Η εγγραφή ανέργου στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ πραγματοποιείται με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του.
Αρθρο 2
Ισχύς Δελτίου Ανεργίας μη επιδοτουμένων εγγεγραμμένων ανέργων
1. Για όλους τους μη επιδοτούμενους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, το Δελτίο Ανεργίας τους ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού.
2. Η ανωτέρω τρίμηνη ισχύς του Δελτίου Ανεργίας αρχίζει την ημέρα έκδοσής του ή της τελευταίας ανανέωσής του και λήγει την ημέρα του τρίτου μήνα που αντιστοιχεί σε αριθμό με την ημέρα που άρχισε η ισχύς του και, αν δεν υπάρχει αντίστοιχη, την τελευταία ημέρα του μήνα. Αν η τελευταία

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...