Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο Εθνικογαμισμος !!!!!!!!!!!! το νεο κόμμα





Να γιατί πρέπει να αποφεύγονται  οι εκλογές κατακαλόκαιρο δείτε το βίντεο με τον αρχηγό του

Ακυβέρνητοι Μαζί



Άννα Μιχοπούλου ΑΠΟ LIFO 
Για όλους εκείνους που η ευτυχία τους κρύβεται στη δημιουργία, στη δουλειά που τους αρέσει και την έχουν, στην παρέα των φίλων τους, σε μια συναυλία, σε μια αγκαλιά, σ’ ένα ξεκαρδιστικό γέλιο. Η δικιά μου γενιά δεν είχε στίγμα Ιστορίας και την κατηγόρησαν για χρόνια με βαριές ταμπέλες. ’’Η γενιά του φραπέ’’, ’’η γενιά του καναπέ’’, ’’η γενιά που δεν έζησε πόλεμο’’, ’’η γενιά που δεν ξέρει να επαναστατεί’’, ’’η γενιά χωρίς όραμα’’, ’’η γενιά των άνεργων πτυχιούχων’’, τώρα τελευταία ‘’η γενιά των 700 ευρώ’’(που πλέον είναι όνειρο κι αν τα παίρνουμε). Αυτό το τελευταίο ειδικά, να ξέρετε πονάει πολύ γιατί κοστολογήσατε τα όνειρά μας. Ενώ ποτέ δεν είπατε ‘’η γενιά των εκατομμυρίων’’ για τον εαυτό σας, τόσα χρόνια που τα καταναλώνατε, εσείς ‘’γενιά του Πολυτεχνείου’’, της ιστορικής αυτής γενιάς που καπηλεύτηκε την επανάστασή της, εξαργυρώνοντάς τη με πιστωτικές κάρτες.
Για πολλά χρόνια μας υποτιμούσαν, τώρα μας λυπούνται. Ξέρετε κάτι; Σας έχουμε βαρεθεί.

ο ΝΙΚΟΣ εγινε < ΑΝΕΜΟΣ >


Καλό ταξίδι φίλε .

Μία αρχαία ελληνική λέξη με… μόλις 172 γράμματα στο βιβλίο Γκίνες!

 
Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές!
Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών!
Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι είναι η Κοινωνική Οικονομία;

Αφιέρωμα του Red Notebook - Του Πέτρου Σταύρου 
Η Κοινωνική Οικονομία σε κανονικές συνθήκες μιας καπιταλιστικής οικονομίας
Βασικό και κοινό στοιχείο όλων των ορισμών της Κοινωνικής Οικονομίας είναι η διαπίστωση πως αυτή βρίσκεται μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Στην ουσία, μια παραγωγική μονάδα της κοινωνικής οικονομίας θεωρείται αυτόνομη τόσο σε σχέση με τους σκοπούς του Κεφαλαίου όσο και σε σχέση με τη διοίκηση του κράτους. Πρόκειται για καθαρά ιδιωτική επιχείρηση αλλά με τους κοινωνικούς σκοπούς να υπερτερούν των κερδοσκοπικών και το ανοικτό και συνεταιριστικό σύστημα συμμετοχής των μελών να διαφέρει τόσο από το μετοχικό σύστημα των επιχειρήσεων όσο και από το διοικητικό έλεγχο των ΔΕΚΟ. παραπάνω ορισμός μπορεί να περιγράφει τα χαρακτηριστικά των παραγωγικών μονάδων της κοινωνικής οικονομίας δεν εξηγεί

Αποχωρεί η Carrefour των εισαγωγών και των μικρών φόρων από την Ελλάδα


Αποχωρεί η Carrefour των εισαγωγών από την Ελλάδα, η αλυσίδα που έβγαζε 3 δισ. ευρώ ετήσιο τζίρο ( το 1,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας) και εμφάνιζε κέρδη προς φορολογία 10 με 15 εκ. ευρώ. Ενώ ήταν η αλυσίδα για την οποία δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη ο νόμος για την part time εργασία των 380 ευρώ. Είναι γνωστό ότι αυτή η αλυσίδα είχε μεγάλο ποσοστό εισαγωγών, ενώ τελευταία και μετά την κρίση, λέγονταν στην αγορά ότι είχε προβλήματα με τους προμηθευτές, προφανώς γιατί ετοιμάζονταν να φύγει!
Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που κατείχε η Carrefour στην

Καθαρίστε τη Μεσόγειο: 266 φορείς και 17.000 εθελοντές σε 188 φυσικές περιοχές

Ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», που συντόνισε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS το διάστημα 1η έως 31η Μαΐου 2012, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, Δήμων, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων, επιχειρήσεων, πρωτοβουλιών πολιτών, ΜΚΟ και εθελοντών κάθε ηλικίας.Για μια ακόμα φορά, η εκστρατεία υλοποιήθηκε χάρη στη συμβολή και την υποστήριξη θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειές μας για την προστασία των φυσικών πόρων της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα. ( Στη Νάξο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στην παραλία και τον σπάνιο υδροβιότοπο του ΑΜΙΤΤΗ Οργάνωση -Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαλήνης, Εγγαρών Κυνηδάρου)
Η εκστρατεία και φέτος τέλεσε υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP),
πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του προγράμματος περιβαλλοντικής

Έρχονται οι νέες ταυτότητες το φθινόπωρο Τι θα περιεχει η νεα κάρτα ;


Έρχεται η νέα αστυνομική ταυτότητα από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά. Οι νέες ταυτότητες έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Rory Gallagher 2/3/1948 Μπάλισανον Ιρλανδία -14/6/1995 Λονδίνο



Ο Ρόρυ Γκάλαχερ (Rory Gallagher, 2 Μαρτίου 1948 Μπάλισανον, Ιρλανδία - 14 Ιουνίου 1995 Λονδίνο) ήταν Ιρλανδός συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπλουζ και ροκ μουσικής. Θεωρείται ένας απ' τους σπουδαιότερους κιθαρίστες του ηλεκτρικού μπλουζ.
Νεανικά χρόνια
Γεννήθηκε στην Ιρλανδία και μεγάλωσε στην Κομητεία Κορκ. Περίπου στην ηλικία των εννέα, παρακολούθησε τον Έλβις Πρίσλεϋ σε τηλεοπτική του εμφάνιση και έκτοτε αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την κιθάρα, μελετώντας μόνος του. Στα δώδεκά του χρόνια κέρδισε σ' ένα διαγωνισμό την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα. Έφηβος ακόμα άρχισε να παίζει διασκευές σε επιτυχίες της εποχής και να εμφανίζεται με το πρώτο του συγκρότημα, τους Fontana

Στερεά Ελλάδα και Ν. Αιγαίο εξαιρούνται από τα κοινοτικά προγράμματα !

 
Της Ρούλας Σαλούρου 
Εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης μένουν δύο από τις περιφέρειες της χώρας, με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Πρόκειται για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος με πληθυσμό περί τους 830.000 κατοίκους καθώς και Νοτίου Αιγαίου. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε χθες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναγγέλλοντας την επιτυχή κατάληψη της προσπάθειά του να συνεχιστεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, μετά από υπογραφή της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφαλίζονται περί τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 θα

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του γερμανού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς

Μικρές ανεμογεννήτριες: ανοίγει η αγορά στην Ελλάδα


Παρά το ρευστό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό η MiniWind παραμένει συνεπής στους στόχους της, συνεχίζοντας να ανοίγει τον δρόμο προς τη βιώσιμη υλοποίηση μικρών ανεμογεννητριών στην Ελλάδα.
Έχοντας ήδη στην κατοχή της την πρώτη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για μικρή ανεμογεννήτρια στην Αττική, η MiniWind είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση των πρώτων όρων σύνδεσης για μικρή ανεμογεννήτρια Endurance E-3120 50 kW μετά τον Ν. 3851/2010.
Η πράξη αυτή πρακτικά σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς των μικρών ανεμογεννητριών αφού οι δύο κύριες αδειοδοτικές διαδικασίες που απαιτούνται για την εγκατάστασή τους, περιβαλλοντική αδειοδότηση και σύνδεση με το δίκτυο, έχουν πλέον αποσαφηνιστεί.
—Λίγα λόγια για τις Α/Γ της Endurance
Χιλιάδες ώρες μηχανικής ανάπτυξης και βελτίωσης του σχεδιασμού ενσωματώνονται σε κάθε

«Kαμαρώστε τον μισθό μου»:


Πολλά σχόλια οργής συνοδεύουν την εικόνα που δείχνει το πόσο υψηλό είναι το κόστος ζωής στην Ελλάδα, αλλά και το ότι οι περικοπές οδηγούν ξεκάθαρα τους Έλληνες πλέον στην εξαθλίωση.
Το πορτοφόλι του Έλληνα έχει ''αδυνατίσει'' επικίνδυνα και όσο ακούει κανείς για μισθούς

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΤΗΣ»



Τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή
Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Τσάιτ».
Κύριε Βαρουφάκη, οι Έλληνες θέλουν κατά πλειοψηφία να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα, ένα κόμμα τα σχέδια του οποίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από τη νομισματική ένωση. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά ταυτόχρονα θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το πρόγραμμα λιτότητας, επειδή δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζει

Πανελλαδικές: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις



Ανοδος στο πρώτο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημονικών και πτώση στην πλειονότητα των υπολοίπων επιστημονικών πεδίων εκτιμά ότι θα σημειωθεί ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ). 
Στην Θεωρητική Κατεύθυνση οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο 1ο πεδίο για δύο λόγους:
 α) Τα θέματα ήταν πιο εύκολα στα περισσότερα μαθήματα (Ιστορία, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Λατινικά) ελαφρώς δυσκολότερα στα Αρχαία και στη Βιολογία (την επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι της Θεωρητικής)
β) Η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα

H θεατρική ομάδα της Συν+αξίας


Δέκα μέρες μετά τις παραστάσεις η θεατρική ομάδα της Συν+αξίας νιώθει από καρδιάς την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους. Δίνοντας το παρών σε αυτή την εκδήλωση, μας δώσατε συγχρόνως μία ψήφο εμπιστοσύνης και μας μεταδώσατε τον ενθουσιασμό σας.
Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκείνους που ενίσχυσαν

Εκδήλωση για την Υγεία




Η εκδήλωση για την περίθαλψη έγινε στη Νάξο την περασμένη Κυριακή με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή. Στη συζήτηση βρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας στο νησί για να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους αγώνες που γίνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και να εκθέσουν και τοπικά προβλήματα.
Οι αγωνιστές από τη Συνέλευση Αγώνα στην Άνω Πόλη (Θεσ/νίκη) και από τη Συλλογικότητα Εργαζόμενων στη Βιομηχανία της Υγείας (Health Workers) παρουσίασαν γλαφυρά την κατάσταση τόσο στους εργασιακούς χώρους όσο και τις κοινωνικές δράσεις σε νοσοκομεία της πόλης, -αποκλεισμούς εισπρακτικού μηχανισμού, ενημέρωση χρηστών των δομών υγείας για τα δικαιώματά τους, συμμετοχή σε συνελεύσεις σωματείων, για νικηφόρες δράσεις κλπ. Επίσης, πέρα από την ενημέρωση για τη λειτουργία της συνέλευσης και τις δράσεις της από το 2008 που συγκροτήθηκε στη διάρκεια της εξέγερσης, οι σύντροφοι έθεσαν και το

Η συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών


6-6-12  ΑΠΟ  JΟΗΝ-R 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Η συμμορία, η οποία ευθύνεται για την παράδοση της Ελλάδας στους «δανειστές» της.
Πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» ήταν το Μνημόνιο.
Οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας παρέδωσαν στους Ναζί του Χίτλερ, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα μας παραδίδουν στους Ναζί της Μέρκελ..Το Κολέγιο Αθηνών δεν είναι ένα ακόμα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από τα πολλά, που έχει πλέον η πατρίδα μας. Απλά παριστάνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα, γιατί θα έπρεπε να έχει και ένα επίσημο αντικείμενο ενασχόλησης, για να δικαιολογεί την ύπαρξή του. Στην πραγματικότητα αυτό το "σχολείο" ιδρύθηκε από το κύκλωμα του "εθνάρχη" Βενιζέλου ως ένα ασφαλές και κλειστό "εκκολαπτήριο" γόνων διαδοχής ...Ιδρύθηκε, προκειμένου εκείνο το κύκλωμα —το οποίο εκείνη τη εποχή λυμαινόταν την εξουσία— να παρακάμψει τη δημοκρατική λειτουργία και σταδιακά να "μεταλλαχθεί" σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ...Ένα καθεστώς ακλόνητο, το οποίο —ακόμα και ενάντια στη λαϊκή βούληση— θα διατηρούσε μόνιμη επαφή με την εξουσία. Στόχος αυτού του καθεστώτος ήταν πάντα η εξουσία της χώρας, ανεξάρτητα από το ποιος εξωτερικός

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.

 
 
11-6-2012
O δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αποτόλμησε να κάνει μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Επειδή, την βρήκαμε ενδιαφέρουσα την δημοσιεύουμε.

Σύγκρισιμες πληροφορίες, με μια ματιά, για όλα τα επιτόκια της αγοράς


 Στεγαστικά δάνεια
Σε έναν πίνακα έχουμε συμπληρώσει τόσο τα κυμαινόμενα όσο και στα σταθερά επιτόκια για διάφορές διάρκειες. Σε αυτή τη φάση, τα όποια δάνεια χορηγούνται είναι με κυμαινόμενο επιτόκιο καθώς η επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ κάνει τα συγκεκριμένα δάνεια ποιο οικονομικά παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες προσθέτουν ένα αρκετά υψηλό επιτοκιακό περιθώριο.
Καταναλωτικά δάνεια
Έχουμε ταξινομήσει τα καταναλωτικά δάνεια στις εξής κατηγορίες:
Τα ανοικτά δάνεια.
Λειτουργούν ως ανοικτή γραμμή χρηματοδότησης για απλούς δανειολήπτες και καταναλωτές.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αρχαία Ελληνικά στα δημοτικά ...της Μεγάλης Βρετανίας!

Από επτά χρονών θα μαθαίνουν αρχαία ελληνικά οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στη Βρετανία. Θα περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα, που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.
Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση. Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα. Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά

Το μπάζωμα της παραλίας της Μικρής Βίγλας Ναξου



ΑΠΟ ΣΠ
Κάποιο από την περιοχή δημιούργησαν παράνομα και χωρίς καμία άδεια προβλήτα με ρεμετζα για να δένουν τα βαρκάκια τους.
Φέτος δημιούργησαν ντοκο, έκαναν δρόμο μπάζωσαν την παραλία και κατέστρεψαν το

Γιούνκερ: Δεν έχω δει πλούσιο Έλληνα να κλαίει


Έμμεσες επικρίσεις κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιoφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur.
 «Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
 Υπογράμμισε ωστόσο ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί

Xωρίς φορολογική ενημερότητα 2 εκατ. πολίτες, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια! Η Εφορία έχει μπλοκάρει τις συναλλαγές τους



«Όμηροι» της Εφορίας είναι 2 εκατ. πολίτες , οι οποίοι εξαιτίας  της αδυναμίας που έχουν για την πληρωμή των έκτακτων φόρων και των εισφορών του Μνημονίου, η τελευταία δεν τους χορηγεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας.
Το «μπλόκο» της Εφορίας με τη μη έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού, το οποίο είναι απαραίτητο για μια σειρά συναλλαγών,  όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτου , η λήψη τραπεζικού δανείου, η είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο κ.ά, συμβαίνει ακόμη και στις περιπτώσεις που ένας φορολογούμενος χρωστά ακόμη και σεντς στην Εφορία…
Στα τμήματα εσόδων των ΔΟΥ είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο, πολίτες να έρχονται να παρακαλούν για να πάρουν φορολογική ενημερότητα προκειμένου ν’ ανοίξουν μια ατομική επιχείρηση, μια ΕΠΕ ή μια μικρή εταιρία «με ένα ευρώ». Δυστυχώς όμως η Εφορία δεν τους

Άγαμη μητέρα και μονογονέας εργαζόμενος - Βασικές εργατικές διατάξεις

Με το Νόμο 1329/83 για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, η άγαμη μητέρα εξομοιώνεται νομικά ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με την έγγαμη μητέρα. Με τον ίδιο νόμο καταργείται κάθε δυσμενής διάκριση σε βάρος των παιδιών που γεννιούνται από γάμο.
Στους εργαζόμενους - ες που έχουν χηρέψει και στον άγαμο/η γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούνται με άλλες διατάξεις. (ΕΓΣΣΕ 2002-2003, άρθρο 7).   
Γονέας με τρία (3) παιδιά ή περισσότερα, δικαιούται άδεια οκτώ (8) εργάσιμων ημερών. Η άδεια αυτή χορηγείται λόγω αυξημένων αναγκών φροντίδας των παιδιών, ηλικίας μέχρι 12 ετών συμπληρωμένων, χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη σύμφωνα με τις ανάγκες του γονέα και δεν πρέπει να συμπίπτει χρονικά με την

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά!



 
Απίστευτο και όμως αληθινό!
Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.
Πρόκειται για μία...σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, καθώς όπως ανέφεραν δεν είναι τόσο το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά το γεγονός ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς πρόβλημα!

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Λογοτεχνικά βραβεία Διαβάζω: Οι φετινοί νικητές




Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Λογοτεχνική και Ποιητική Συνάντηση στον Κήπο του Μεγάρου – Διαβάζω Ποίηση», το Περιοδικό Διαβάζω απένειμε στις 6 Ιουνίου 2012, στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τα 16α Λογοτεχνικ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 2000 φίλοι του βιβλίου, ανάμεσα τους, η υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού, κα Τατιάνα Καραπαναγιώτη, συγγραφείς, εκπρόσωποι του εκδοτικού χώρου, δημοσιογράφοι, κριτικοί λογοτεχνίας και καλλιτέχνες.
Ο Διευθυντής του Περιοδικού Διαβάζω, Γιάννης Ν.Μπασκόζος στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολλοί λένε ότι ζούμε μια κόλαση. Δε συμφωνώ. Θα επικαλεστώ τον Ίταλο Καλβίνο και τον ήρωά του Μάρκο Πόλο από τις «Αόρατες πόλεις», ο οποίος, κάπου προς το τέλος, σημειώνει «είτε θα γίνουμε μέρος αυτής της κόλασης είτε

Η Σφαγή του Διστόμου 10-6-1944


Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.
Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6

Τι ακριβώς είναι η λέσχη Bilderberg;

 
Στην ετήσια διάσκεψή της που έλαβε χώρα από τις 31 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου συζητήθηκε έντονα και η ελληνική οικονομική κρίση. Ποιοι είναι όμως αυτοί που την έφεραν στο τραπέζι και γιατί τούς ενδιαφέρει τόσο πολύ;
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη ήταν ένα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας συνεδρίασης της Λέσχης Bilderberg. Και, φυσικά, πρωταγωνιστής ήταν η Ελλάδα. Στην ετήσια σύσκεψη της ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας, που για φέτος διοργανώθηκε στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ από τις 31 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου, μετείχαν και 3 Έλληνες: το ισόβιο μέλος της Λέσχης Bilderberg, κ. Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος

10 παράξενα φαινόμενα του μυαλού


 
Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά. Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει. Νιώθουμε ότι έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.
Ας δούμε τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας!
1) Deja vu
Το Déjà vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η “προηγούμενη” εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές

Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να δεχθούν εμφύτευση μικροτσίπ



Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική...Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση...περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών Τα σχέδια και οι ζυμώσεις για την
«νομοθετική» και νομικά επικυρωμένη εμφύτευση μικροτσίπ
στους Αμερικανούς πολίτες είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2004.
Το κείμενο της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA (Food and Drug

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...