Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Athens Art Festival συν+Αξία

Τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα


22/6/12
Νέους πρωταγωνιστές, τόσο σε επίπεδο γεωγραφικής στόχευσης όσο και προϊοντικής δυναμικής, αναδεικνύει η έρευνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών για τα 100 πιο εξαγώγιμα προϊόντα και τις 100 κυριότερους προορισμούς των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Από την έρευνα προκύπτει πως οι χώρες της Αφρικής, και κυρίως της Βόρειας Αφρικής, καθώς και οι Εφοδιασμοί Πλοίων, η Β. Αμερική, η Ινδία και η Κίνα εμφανίζουν σημαντική δυναμική απορρόφησης ελληνικών προϊόντων, υπερκεράζοντας τη μείωση των εξαγωγών από τις χώρες της ΕΕ.
Παράλληλα, το βαμβάκι, η ενέργεια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και τα κοσμήματα και ο χρυσός διεκδικούν υψηλές θέσεις κατάταξης και μερίδια στη διεθνή αγορά.
Ειδικότερα, στη λίστα των 100 πιο εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων καταγράφονται 15 νέες

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επίθεση κας Λουκά σε Μέρκελ με φωτό Καραγκούνη!

22/6/12
Μια αιφνιδιαστική επίσκεψη δέχθηκε χθες το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος, την ώρα που επισκεπτόταν την Εθνική Γερμανίας στο γήπεδο όπου κάνει την προετοιμασία της για τον σημερινό αγώνα με την Ελλάδα
Όσο κι αν η κομαντατούρ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, ωστόσο η αλήθεια διέρευσε: 
Η επίθεση της Υπολοχαγού Ελένης, είναι γεγονός!
απο-μουφανετ 

ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ!

 
Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Φωτόπουλου Νίκου
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ
Έκπληκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έβλεπα και άκουγα σε καθημερινή βάση χωρίς κανέναν ενδοιασμό διάφορους «σωτήρες του έθνους» πότε από τη Ν.Δ., πότε από το ΠΑΣΟΚ ακόμη και από τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς καν να με γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι άνθρωπος είμαι πως σκέπτομαι, πως ζω, πως κινούμαι να αναφέρονται στο όνομά μου και να κρίνουν με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο υποτιθέμενες κινήσεις και αποφάσεις μου

La Repubblica: Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες και όχι την Μέρκελ

 «Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ»
Το πλευρό της Εθνικής μας ομάδας παίρνει η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica, ενόψει του κρίσιμου αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα προημιτελικά του Euro 2012.
«Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας»
, γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει λέγοντας πως «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών».
«Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μα
ς» γράφει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι.

Phos GALLERY Xαλκί Νάξος

Περισσότερες Φωτογραφίες,,

Ποιός είναι ο διαιτητής του σημερινού αγώνα και η κόντρα του με τον Λεβ



Ένας από τους ανερχόμενους διαιτητές της UΕFA  είναι ο άρχοντας του Γερμανία-Ελλάδα, Νταμίρ Σκόμινα.
 Ο Σλοβένος που στις αρχές Αυγούστου κλείνει μόλις τα 36 του χρόνια, έχει το σήμα διαιτητή της FIFA από το 2003. Μεσίτης στο επάγγελμα και πατέρας δύο αγοριών, είναι ο μοναδικός ρέφερι από την πατρίδα του που έχει σφυρίξει αγώνες σε υψηλό επίπεδο.Στο παρελθόν έχει διευθύνει δύο νικηφόρα ματς ελληνικών ομάδων (ΑΕΚ-Βασλούι και Παναθηναϊκός-Ρόμα), μία φιλική ήττα της Εθνικής (2-0 από την Σενεγάλη), ενώ έχει κοντραριστεί με τον Γιοαχίμ Λεβ!
 Ο Νταμίρ Σκόμινα σφύριξε τον πρώτο του διεθνή αγώνα σε επίπεδο Ανδρών στα 29 του χρόνια, την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισλανδία και Μάλτα (4-1) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Γερμανίας τον Αύγουστο του 2005. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε διευθύνει τον αγώνα της Ελλάδας με την Γερμανία σε επίπεδο Νέων, όπου ηττηθήκαμε με 3-0.Η

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο υφυπ. Ναυτιλίας έχει offshore - ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

22/6/2012 ΑΠΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Θυμίζοντας το "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" του Γ. Βουλγαράκη, ο νέος υφυπ. Ναυτιλίας με offshore σε φορολογικό παράδεισο! Τεράστια πρόκληση προς τον ελληνικό λαό που τον αναγκάζουν σε θυσίες και φοροεπιδρομή που οδηγούν στην εξαθλίωση

Συνήθως τους χαρακτηρίζουμε "ανθρώπους της αγοράς" και αυτός ο προσδιορισμός "της αγοράς" χαιρετίζεται ως θετικός, σε αντιδιαστολή μάλιστα με αυτούς "του Δημοσίου" που ταυτίζονται με το απόλυτο κακό. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κ. Γ. Βερνίκος που ανέλαβε υφυπουργός παρότι ως επιχειρηματίας είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ο κ. Βερνίκος, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε το υφυπουργείο Ναυτιλίας, δηλαδή η διεπαφή με τους εφοπλιστές, είναι και ο ίδιος εφοπλιστής και άνθρωπος της αγοράς. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το αντιστασιακό του παρελθόν αποτελεί εγγύηση ή έστω μία έξωθεν καλή μαρτυρία ότι ως υπουργός θα είναι με το στρατόπεδο του δημοσίου συμφέροντος και όχι με την λαθρόβια επιχειρηματική τάξη που επιδεικτικά φοροδιαφεύγει ή

5ο Ναξιακό τουρνουά Kick Boxing


Ναξιώτες αθλητές:
Οι αθλητές της ομάδας μας είναι:
 Τουλούπη Μήνα που θα κάνει δύο αγώνες. Έναν με την φετινή πρωταθλήτρια της Νορβηγίας Johane Jacobsen ( η οποία έχει τα διπλάσια χρόνια της και είναι μια κατηγορία πιο πάνω στα κιλά) και έναν με μία αθλήτρια από την Αθήνα.
 Καπίρης Αλέξανδρος, πρώτος στο περυσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα και δεύτερος στο φετινό,
 Κολόι Μάρκος τρίτος στο περυσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα και πρώτος φέτος,
 Πολυκρέτης Κωνστντίνος, τρίτος στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Light,
 Πυρπιλίδης Θόδωρος, πρώτος στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία  Light,
 Ένας καινούργιος αθλητής μας ο Αλμπανίδης Μιχάλης και τέλος...
ο Ανδρέας Σαραλιώτης, θα αγωνισθεί (ύστερα από διάλειμμα 10 ετών) σε έναν επαγγελματικό αγώνα 6 γύρων των 2 λεπτών (οι υπόλοιποι αγώνες είναι των 3 γύρων από 1.30΄΄) 
Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 23 Ιουνίου. το βράδυ στις 8.30 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και η βραδιά αναμένεται γεμάτη εξαιρετικό θέαμα.


                          Να είστε όλοι εκεί!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια



Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του πίσω. Κινδυνεύει να φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;». Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
  • Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καθίσταται σαφές ότι οι άνεργοι θα υποχρεωθούν

25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΑΚ ΝΑΞΟΥΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Διαλύoυν και την Ελληνική τράπεζα σπόρων


Διαλύoυν και την Ελληνική τράπεζα σπόρων που έχει φυλαγμένο πολύτιμο υλικό από παλιές ποικιλίες  
Στον αέρα το DNA της ελληνικής φύσης 
Στο σφυρί βγαίνει πολύτιμο γενετικό υλικό αφού η κυβέρνηση διαλύει την τράπεζα διατήρησης της βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνουν οικολογικές ομάδες που θεωρούν λάθος τις συγχωνεύσεις οργανισμών χωρίς κριτήρια. Αποστολή της τράπεζας γενετικού υλικού ήταν η προστασία και διάσωση των φυτών της ελληνικής βιοποικιλότητας. Από το 1981 έως σήμερα συγκέντρωσε και διατηρεί 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών. Τα αγροτικά ιδρύματα που υπάγονται στο Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας βάσει του «σχεδίου» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ... *ΒΙΝΤΕΟ*



Θραύση κάνει στο διαδίκτυο το σπαρταριστό βίντεο-παρωδία της ταινίας «Η πτώση», στο διασκευασμένο σενάριο του οποίου, ο Αδόλφος Χίτλερ τρελαίνεται όταν πληροφορείται ότι η Γερμανία θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα στην επόμενη φάση του Euro.
Στο βίντεο που έφτιαξε ο Nova Sport fm ο ηγέτης των Ναζί ξεσπά έντονα εναντίον των Ελλήνων, και όσο κι αν οι συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν επιχειρήματα για να τον ηρεμήσουν εκείνος φουντώνει όλο και περισσότερο καταλήγοντας ότι

Η Α. Μέρκελ θα βρίσκεται (τελικα) στο γήπεδο για τον αγώνα του Euro 2012, Γερμανία – Ελλάδα


 Ο... προβληματικός νάνος της Ευρωζώνης ενάντια στον Γολιάθ- πιστωτή. Ε, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να το χάσει αυτό! Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί στην Πολωνία για να δει από κερκίδας τη Γερμανία να αντιμετωπίζει την Ελλάδα στην αρένα του....
Euro 2012... Οι συνειρμοί που λίγο πολύ κάνουν όλοι για το... παιχνίδι οικονομικής εξουσίας, είναι δεδομένοι και τα βλέμματα ποδοσφαιρόφιλων αλλά και του Τύπου θα είναι στραμμένα όχι μόνο στο... χλοοτάπητα αλλά και στην εξέδρα των επισήμων μήπως και «συλλάβουν» κάποια αντίδραση... ξέρετε... από αυτές του ευ αγωνίζεσθαι!

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής :στη ΝΑΞΟ


                                       Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής :
                                    Το ελιξήριο της ζωής! 
Πόσες φορές έχεις απορήσει για το πως θα ήταν η ζωή χωρίς μουσική;
Μία μια νότα, ένας ήχος ξεκινούν και δίνουν ζωή σε ένα ολόκληρο μουσικό κομμάτι. Εκείνο με τη σειρά του δίνει ζωή σε συναισθήματα και σκέψεις, στην κίνηση των σωμάτων, στους ήχους που βγαίνουν από την ψυχή με ένα τραγούδι. Μουσική σημαίνει ρυθμός, μέσα από την κίνηση και τον ήχο. Όπως ακριβώς αρχίζει η ζωή, μέσα από τη ρυθμική κίνηση των καρδιακών παλμών και του σφυγμού.Η μουσική δίνει δύναμη για ζωή, χωρίς αυτή η ζωή θα ήταν απλά μια άγονη έρημος, μια άγονη γη. 
Ελάτε λοιπόν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 
                                        στο Χαλκί της Νάξου στις 21 και 22 Ιουνίου. 
                                    Ελάτε για μια γερή δόση από “το ελιξήριο της ζωής”!

Στις 21 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι:

Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Εuro 2012



Me μαύρα περιβραχιόνια η Εθνική στον αγώνα της Παρασκευής
 Η ΕΠΟ περιμένει την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για το;αίτημα που κατέθεσε, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα πάρει και το ΟΚ της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας,.ο θάνατος του Αλκέτα Παναγούλια σκόρπισε θλίψη στην Ελλάδα αφού χάρη στον Ελληνα προπονητή είχαμε αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro (1980) και Μουντιάλ (1994).
 Η Ελληνική Ομοσπονδία ζήτησε σε ένδειξη σεβασμού να αγωνιστεί στον προημιτελικό της Παρασκευής με την Γερμανία φορώντας οι διεθνείς μαύρα περιβραχιόνια, αλλά και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα στην Πολωνία. Απομένει η απόφαση της ΟΥΕΦΑ! 
 Την Πέμπτη ξεκινούν οι αγώνες με το πρόγραμμα να έχει ως εξής 

Επιβεβαιώθηκε ο φιλόσοφος Θεόφραστος 2.300 χρόνια μετά


Ένα φαινόμενο που παρατήρησε πρώτος ο φιλόσοφος Θεόφραστος πριν από 2.300 χρόνια αποτέλεσε τη βάση για την πρώτη «πυροηλεκτρική νανογεννήτρια», μια συσκευή που παράγει ρεύμα αξιοποιώντας την κατά τα άλλα άχρηστη θερμότητα.
 Το 50% της ενέργειας που παράγεται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, επισημαίνουν οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Τζόρτζια (Georgia Tech), χάνεται τελικά υπό τη μορφή θερμότητας που εκπέμπεται από κάθε είδους συσκευές, από τα αυτοκίνητα μέχρι τους υπολογιστές.Η θερμότητα μπορεί όμως να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω του πυροηλεκτρικού φαινομένου, το οποίο περιέγραψε πρώτος ο Θεόφραστος το 314 π.Χ.Ο

η Ευρώπη χρωστάει μία συγγνώμη στην Ελλάδα


απο - το ποντικι
Η μεγάλη αυτή βρετανική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει συχνά άρθρα που υποστηρίζουν τη χώρα μας και αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.
Ένα εξ αυτών είναι το άρθρο της 10ης Απριλίου όπου έλεγε πως «η Ευρώπη χρωστάει μία συγγνώμη στην Ελλάδα». Στο ίδιο άρθρο ανέφερε πως η χώρα μας «πληρώνει το τίμημα ενός ανόητου οικονομικού προγράμματος».
Σε άλλο άρθρο της, μόλις χθες, ανέφερε πως «οι εκλογές μάλλον δεν θα συγκινήσουν το Βερολίνο».
Η θέση της εφημερίδας ήταν σαφής, πως η συνέχιση της λιτότητας εκφραζόταν με την υπερψήφιση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενσάρκωνε μία μετωπική σύγκρουση με τη Γερμανία «που έχει τεθεί επικεφαλής της τρέχουσας οικονομικής ορθοδοξίας».

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για πρώτη φορά στην βουλή 60 γυναίκες βουλευτές - Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός και οι νεοεκλεγέντες


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναδείχθηκαν 60 γυναίκες στην ελληνική βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 20%, συγκριτικά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές του 2009 κατά 2,7%. 
Ωστόσο, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με ανακοίνωσή της, η συμμετοχή των γυναικών κατά 1/5 στη νέα βουλή εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλότερα της θεσμοθετημένης ποσόστωσης του 1/3 στους εκλογικούς συνδυασμούς όλων των κομμάτων «και ακόμη χαμηλότερα από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, στόχο που προωθούν οι

Μαχαίρωμα Μετανάστη από Τάγμα ΧΑ, σταθμός Αττικής



Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστα άτομα στο σταθμό του μετρό «Αττική» δέχθηκε μετανάστης από το Πακιστάν αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ο αλλοδαπός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Όπως κατήγγειλαν οι αυτόπτες μάρτυρες λίγο μετά τις 23.30 οι δράστες, που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον αλλοδαπό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και θα εξεταστεί εάν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος έχουν καταγράψει το συμβάν αλλά και τα πρόσωπα των ατόμων που τραυμάτισαν τον αλλοδαπό.

Ευρωομόλογα σε... light έκδοση ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

 
Η ΕΕ επεξεργάζεται την έκδοση κοινών τίτλων αλλά με αυστηρούς και περιοριστικούς όρους..Ευρωομόλογα αλλά σε... light έκδοση ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την έκδοση κοινών τίτλων αλλά με αυστηρούς και περιοριστικούς όρους, προκειμένου να καμφθούν οι γερμανικές αντιρρήσεις επί του σχεδίου κοινών τίτλων χρέους.
Σύμφωνα με το σχέδιο που το Der Spiegel αποδίδει στους Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Ντράγκι, τα ευρωομόλογα αυτά θα έχουν περιορισμένη διάρκεια ωρίμανσης, πλαφόν στο ποσό το οποίο θα μπορεί να δανείζεται η Ευρωζώνη αλλά κυρίως κάθε χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από αυτό μέχρι ενός πολύ συγκεκριμένου ποσοστού του ΑΕΠ της.
Το σχέδιο των «τεσσάρων» θα προβλέπει ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να διαθέτουν μόνον

Σπάνιος μπλε αστακός αλιεύθηκε στον Καναδά


Έναν σπάνιο μπλε αστακό έπιασε πριν ένα μήνα στα ανοιχτά της νέας Σκωτίας στον Καναδά ο καπετάνιος Bobby Stoddard.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστακών του Πανεπιστημίου του Μέιν, μόνο ένας στους δυο εκατομμύρια αστακούς είναι μπλε και το μοναδικό του χρώμα οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία που τον αναγκάζει να παράγει υπερβολικές ποσότητες μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης.
Αν και ψαρεύει εδώ και 33 χρόνια, αλιεύοντας μέχρι και 3.000 αστακούς ημερησίως, ο
51χρονος καπετάνιος δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε τον μπλε αστακό.
«Αυτός είναι ο μοναδικός μπλε αστακός που είδα ποτέ μου», είπε ο  Bobby Stoddard,

Η αθλιότητα της συγκυβέρνησης και η εξαθλίωση των πολιτών

ΑΠΟ - Κωνσταντίνο
Οι εκλογές έγιναν και ξαναέγιναν και κατά τα φαινόμενα το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα ξανακυβερνήσουν, ασχέτως εάν οι πολίτες έχουν καταδικάσει τις μνημονιακές πολιτικές. Εδώ όμως είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε! Εδώ μπορούν να συμβούν τα πάντα, αφού μέχρι και ο ζαλισμένος από τις τούμπες Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός!
Βέβαια, είναι και η ψήφος των πολιτών που ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και πρέπει να σεβαστούμε την πλειοψηφία, ασχέτως οιουδήποτε εκτρωματικού εκλογικού νόμου. Είναι χρέος μας προς την Δημοκρατία και το Σύνταγμα το οποίο προασπιζόμαστε, τουλάχιστον εμείς οι πολίτες (για τους πολιτικούς δεν γίνεται λόγος, αφού το έχουν κουρελιάσει και έχουν επιτρέψει –προς όφελός τους φυσικά- τον κατά συρροή βιασμό του από την τρόικα και τις άλλες «φίλες» και «σύμμαχες» χώρες).
Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και κατεργάρηδες είναι αυτοί που ψήφισαν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και αυτοί που ψηφίστηκαν

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μέρκελ: Χωρίς Τσίπρα, βγαίνετε από το Euro


Με μια παρέμβαση-σοκ, η γερμανίδα Καγκελάριος, πήρε ανοιχτά θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αφού οι Έλληνες επέλεξαν στις εκλογές τον Αντώνη Σαμαρά, παρά τις υποδείξεις, θα υποστούν τις συνέπειες!
foto- Η Ανγκελα Μέρκελ, όπως εμφανίστηκε στη χθεσινή σύνέντευξη τύπου για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών 
 απο - μουφανετ (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τα ξένα ΜΜΕ για την επιτυχία της Εθνικής


Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των περισσότερων ευρωπαϊκών μέσων για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Αναλυτικά:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Kicker: "H Ελλάδα του 2004 - Παραιτήθηκε ο Σμούντα. Τί φινάλε στον Α' όμιλο. Ούτε οι πολυδιαφημισμένοι Ρώσοι ούτε οι συνδιοργανωτές Πολωνοί πέρασαν στα προημιτελικά, αντίθετα το πέτυχαν Ελλάδα και Τσεχία. Οι πρωτοπόροι του ομίλου Τσέχοι και οι Έλληνες είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι της Γερμανίας στα πρώτα νοκ-άουτ ματς. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Πολωνίας ο Φράντισεκ Σμούντα δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του".
Bundesliga.de: "H Ελλάδα σόκαρε τη Ρωσία και παρέμεινε στην Ευρω-Ζώνη".
ΑΓΓΛΙΑ
Daily Mail: "Ελληνική τραγωδία για τους Ρώσους, με τον Αρσάβιν και την παρέα του να

Γιατί θα ψηφίσω Τσίπρα…

 
Η φύση δεν παραδέχεται κενά, από αυτή την άποψη είναι βέβαιο ότι το κενό που η οικονομική κρίση, η πολιτική αστάθεια και η αλλαγή παγκόσμιων συσχετισμών έχουν δημιουργήσει σύντομα θα καταληφθεί. Το τέλος μιας εποχής σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, στο τέλος ενός πολιτικού συστήματος έρχεται να το διαδεχτεί ένα καινούργιο. Ορισμένες φορές οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές και απρόβλεπτες, από την προοδευτική δημοκρατία της Βαϊμάρης στην κτηνωδία του Ναζισμού, από τον σοσιαλιστικό παράδεισο του Τίτο στην αιματοβαμμένη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες αντιμέτωπη με το δικό της fin de siecle, ένα πολιτικό σύστημα θεμελιωμένο στο πελατειακό κράτος και τον δικομματισμό αποτελεί παρελθόν, οι συνέπειες της διαφθοράς δεν είναι πλέον κοινό μυστικό αλλά αισθητές σε
ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπαιξε και εκείνη το δικό της αθόρυβο ρόλο στην κατανομή των κονδυλίων. Με άλλα λόγια μια περίοδος τριάντα χρόνων αδιασάλευτης σταθερότητας και οικονομικής ευμάρειας έφτασε στο τέλος της. Οι πολιτικές του μνημονίου αποδείχτηκαν μέχρι στιγμής καταστροφικές, οι τωρινές λογικές επαναδιαπραγμάτευσης φαντάζουν τόσο απεγνωσμένες όσο το να βγάλουμε το νερό από τα αμπάρια με τους κουβάδες.
Όταν όλες οι «συνταγές» αποδεικνύονται ανεπαρκείς βαθιές

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου - ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ των εκλογών τις 6ης Μαΐου ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ




- Πότε θα ψηφίσω;

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ενώ μπορείτε να ψηφίζετε από τις 7 το πρωί (07.00) έως τις 7 το απόγευμα (19.00).

- Πού ψηφίζω;

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παραμένουν ίδιοι όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Επομένως, ψηφίζετε όπου ψηφίσατε και στις προηγούμενες εκλογές. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τον τόπο άσκησης του εκλογικού σας δικαιώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm. ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 136 4500 από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. το
Σάββατο και την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 11/6/2012 και μέχρι την ημέρα των εκλογών οι γραμμές θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες μεταξύ 08:00 έως 21:00 συνεχώς.

- Τι γίνεται με τους ετεροδημότες;

Οι ετεροδημότες που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 29η Φεβρουαρίου του 2012 ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, όπου και είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ως

Τσακίδια



Γιατι να τους ξαναψηφισουμε?
Mια μικρη αναδρομη, ετσι για να μην ξεχναμε…Τις καμπιες & την σαπουνοπερα.


ΚΑΤΕΡΙΝ
1… Την δεκαετία του `70 τη θυμαμαι σαν χθες, ισως γιατι ημουν σχεδον παιδι με καθαρη μνημη.
Κυκλοφορούσαν τα Datsun, τα Zastava, τα Austin Morris, αντε & κανενα πειραγμενο κουπεδακι, και οι μηχανες Floretta, μαζι & οι οικογενειακες τριθεσιες που τις καβαλουσαν πεντε αμα τυχαινε. Που ξεχυλιζαν απο επιβατες στις Κυριακατικες εκδρομες, στις αθικτες ακτες τα καλοκαιρια.
Μαζι με κανενα ντολμαδακι, κανενα κεφτεδακι, το απαραιτητο τρανζιστορ, & τα κλειδια ξεχασμενα στη εξωπορτα.
Οι δρομοι στενοι βεβαια σκετες καρμανιολες. Ετσι & επεφτες σε λακουβα, δεν ξαναβγαινες, & λασπουρια παντου οταν εβρεχε.
Το κουλουρι εκανε 1 δραχμη, ομοιως & το λεωφορειο (με πασο 50 λεπτα) για να παω σχολειο, & το σαντουιτς 2.
Αν εδινες εικοσαρικο, σε κοιτουσαν με στραβο ματι… Χοντρα γαρ.
Σινεμαδακι που γεμιζε,

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...