Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΓΣΕΒΕΕ: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις μικρές επιχειρήσεις



Την έναρξη του Δικτύου Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Το Δίκτυο είναι μια πανελλαδική δομή παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις μικρές επιχειρήσεις.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, αποτελεί μια πρωτοβουλία της συνομοσπονδίας να βρεθεί δίπλα στον μικρό επιχειρηματία παρέχοντάς του υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνει καθημερινά. Το έργο γίνεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ειδικότερα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).
Τα πεδία στα οποία θα παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη έχουν καθοριστεί μετά από σχετική έρευνα για τη διερεύνηση των αναγκών των μικρών επιχειρήσεων και επικεντρώνονται στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας τους (π.χ. οργάνωση,

ΑΜΟΡΓΟΣ- Έκοψαν φίδες, θα τους κόψουμε τα χέρια- Καταστρέφουν το περιβάλλον στο όνομα της ανάτπυξης


της Ελ. Ψυχογιού
Στην Αμοργό «Θα τους κόψουμε τα χέρια» εάν τολμήσουν, να εκριζώσουν έστω και μία φίδα ακόμη . Θα γίνουμε βαβάκια και θα τους φάμε !!!
 
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της Αμοργού κυρίως στην περιοχή της Κάτω Μεριάς όπου... στα πλαίσια της εκμετάλλευσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας εταιρία προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταικό και αιολικό πάρκο αγόρασε δασική έκταση από την κτηματική υπηρεσία και θεωρεί ότι δικαιούται να εκριζώσει όλες τις φίδες (ίσως να είναι από τα

Έλληνας σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος



Το αυτοκίνητο του μέλλοντος φέρει την υπογραφή ενός Ελληνα. Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης σχεδίασε για λογαριασμό της Aston Martin το όχημα που θα φιγουράρει στους δρόμους του πλανήτη το 2025!
Τη δική του σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γράφει ένας ταλαντούχος νεαρός Κρητικός. Ο Γιώργος Χρονάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό, που αθλοθετούν για τους απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο 24χρονος Κρητικός, «δουλεύοντας» για την πασίγνωστη βρετανική εταιρεία, σχεδίασε το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία. Ο πατέρας του Γιώργου, Νίκος Χρονάκης, φανερά συγκινημένος ανέφερε:


«
Περιμέναμε ότι ο Γιώργος μας θα είχε κάποια διάκριση, αλλά αυτό δεν το φανταζόμασταν. Μας έκανε, όχι μόνο υπερήφανους και ευτυχισμένους, αλλά μας έδωσε δύναμη και πίστη. Από

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

SAVE GREEK WATER FROM PRIVATIZATION - ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Why this is important

Experience from other countries has shown that water privatization has led to skyrocketing of prices and in some cases to dangers in the public health and well being of societies. Access to water is a human right as UN voted in 2010.

Εμπειρία από άλλες χώρες έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ευημερίας. Η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα (ΟΗΕ 2010)
Προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη
Εμείς οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, είμαστε αντίθετοι στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος και επιφυλασσόμαστε για το δικαίωμα μιας ιδιωτικής εταιρίας αλλά και οποιασδήποτε νομικής μορφής να έχει στην ιδιοκτησία της αποκλειστικά ή μερικά δικαιώματα χρήσης των υδάτινων πόρων που αποτελούν φυσικό αγαθό και μάλιστα απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων, αγαθό που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία πλαίσιο 2000/60) (1) αλλά και τον ΟΗΕ που στις 28 Ιουλίου 2010 ενέκρινε ψήφισμα, για να προσθέσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό στη διακήρυξη του για τα ανθρώπινα

Απαγορεύτηκε η ελεύθερη χρήση σπόρων στη Γαλλία

Φορολόγηση και απαγόρευση της επαναχρησιμοποίησης σπόρων για τους Γάλλους αγρότες
Ένα νέο αυστηρό νομοσχέδιο που θα επιβάλλει την καταβολή δικαιωμάτων χρήσης των σπόρων και
περιορίζει την ελεύθερη ιδιοπαραγωγή ψηφίσθηκε πρόσφατα από το Γαλλικό κοινοβούλιο.
Η νέα νομοθεσία επιβεβαιώνει την γενικότερη τάση στην Ε.Ε. περιορισμού των δικαιωμάτων των αγροτών επί της χρήσης των σπόρων
καθώς εντείνει και τις ανησυχίες για τις δυνητικές επιπτώσεις στην αγροτική βιοποικιλότητα.
Για τους Γάλλους αγρότες
η ελεύθερη χρήση σπόρων δείχνει πολύ σύντομα να γίνεται ανάμνηση. Οι ιδιοπαραγώμενοι σπόροι, γνωστοί ως "σπόροι αγροκτήματος," επιλέγονται από τους αγρότες από τη δική τους σοδειά και διατηρούνται για φύτευση την επόμενη χρονιά.
Εδώ και μερικές δεκαετίες, αυτό είχε πρακτικά περιοριστεί κατά πολύ, ιδιαίτερα από τότε που
οι σπόροι προστατεύονται από το Πιστοποιητικό Φυτικών Ποικιλιών (PVC), ή αλλιώς του δικαιώματος ιδιοκτησίας που ανήκει αποκλειστικά στους " ιδιοκτήτες" των σπόρων. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των σπόρων προς φύτευση ήταν θεωρητικά απαγορευμένη, αν

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ Τεχνών “Ελαία Κ Α Λ Ο Ξ Υ Λ Ο Σ 25 / 7 - 4 / 8



ELAIA ARTS FESTIVAL
Φεστιβάλ Τεχνών «Ελαία» στον Καλόξυλο Νάξου από τις 25/7 έως τις 4/8
Το Φεστιβάλ Τεχνών “Ελαία” διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος στον Καλόξυλο Νάξου. Η ιστορική διαστρωμάτωση, η εσωτερικότητα του οικισμού και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, διαμορφώνουν ένα ιδανικό υποδοχέα πολιτιστικών δράσεων που με τη σειρά τους προτρέπουν τον επισκέπτη να γνωρίσει έναν από τους ομορφότερους οικισμούς
της ενδοχώρας του νησιού. Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, αποκαλύπτονται σταδιακά στον επισκέπτη μέσω μίας πορείας στο εσωτερικό του οικισμού μέσω της εναλλαγής άλλοτε εξωτερικών και άλλοτε εσωτερικών εκθεσιακών χώρων. Την οργάνωση και επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει η εθελοντική ομάδα συν+Αξία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Τραγαίας και την Τοπική Κοινότητα Χαλκείου.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
·        24/7|21:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
·        24/7 – 4/8|18:00 – 21:00|ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Α.ΓΙΑΜΟΥΡΗ
·        24/7 – 4/8|18:00 – 21:00|ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ Δ.ΓΑΒΑΛΑ
·        24/7 – 4/8|18:00 – 21:00|ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ: ΚΩΣΤΑ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΩΝΙΑΤΗ
·        24/7 – 4/8|18:00 – 21:00|ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Ι.ΜΟΥΡΚΟΥΤΑ
·        4/8|21:00|ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ & THE B-MOVIES

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΧΑΡΤΗΣ

Η απεριόριστη σοφία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας


Στην γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε και εμπρός να είναι έτσι. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.

Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».
Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις».Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή +έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.
Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ

ΔΗΜΗΤΡΙΑ Έκθεση Ναξίων – Έκθεση Αξιών


ΝΑΞΟΣ ΠΟΙΕΙΝ
Έκθεση Ναξίων – Έκθεση Αξιών

μια εβδομάδα εκθέσεων, ομιλιών, χρήσιμων συμβούλων, ξεναγήσεων, δρώμενων

στο Σαγκρί

μια εβδομάδα για όσους θέλουν να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της Νάξου

Είστε παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων (κτηνοτροφικών, γεωργικών, κ.ά.);
Είστε χειροτέχνης παραδοσιακών ή άλλων αντικειμένων;
Είστε μέλος συνεταιρισμού;
Θέλετε τα προϊόντά σας να γίνουν γνωστά σε ντόπιους και επισκέπτες του νησιού;
Πάρτε μέρος, ως εκθέτης - εντελώς δωρεάν - στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ” - ΝΑΞΟΣ ΠΟΙΕΙΝ."Έκθεση Ναξίων - Έκθεση Αξιών".
Στη γιορτή για την προβολή του νησιού μέσα από τα κάθε είδους προϊόντά του.
Μια εβδομάδα, από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, στο Σαγκρί με εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες, δρώμενα, κ.ά. για όλες τις ηλικίες.
Μια εβδομάδα για όσους θέλουν να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της Νάξου.
Θα υπάρχουν κατάλληλα εκθεσιακά περίπτερα, και υποδομή (φωτισμός στα περίπτερα, ηλεκτρικό ρεύμα για ψυγεία συντήρησης, κ.λ.π.) για τη σωστή λειτουργία της έκθεσης.
Η κατάλληλη προβολή των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ" ΝΑΞΟΣ ΠΟΙΕΙΝ και οι παράλληλες δράσεις στη γύρω περιοχή της έκθεσης θα συμβάλλουν στη μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών.
Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012.
Για πληροφορίες και συμμετοχές: 6977387578, 6945978636.
(Αναζητάς τη διαφορετικότητα της Νάξου μέσα από το φακό της φωτογραφικής μηχανής ή της βιντεοκάμερας;
Θέλεις αυτές τις εικόνες να τις αγαπήσουν κι άλλοι;
Έλα να συμμετάσχεις στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ” - ΝΑΞΟΣ ΠΟΙΕΙΝ.) *

Πρόγραμμα Δράσεων

Καθημερινά θα λειτουργούν:
Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων και Χειροτεχνημάτων
Κυριακή 29 Ιουλίου 10:30 π.μ. - 1 μ.μ. και 7 μμ – 10 μ.μ.

Με …δόσεις και καθυστερήσεις έως και 6 μηνών καταβάλλονται τα ενοίκια!


Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών, καταστημάτων και γραφείων αδυνατούν να εισπράξουν τα ενοίκια από τους μισθωτές τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι καθυστερήσεις φτάνουν ακόμη και τους πέντε μήνες, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι διακανονισμοί με δόσεις!
Μεγάλο μέρος των ενοικιαστών δεν μπορεί να καταβάλει τα ενοίκια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το φάσμα της έξωσης. Όπως τονίζουν, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να μην πιέσουν τους καλούς μισθωτές.
Μάλιστα, πολλοί προχωρούν σε διακανονισμούς για την αποπληρωμή ενοικίων που πολλές φορές ξεπερνούν τους 10 μήνες.
Από την άλλη, υπάρχουν και οι κατ’ επάγγελμα «φεσατζήδες» οι οποίοι μισθώνουν ακίνητα, δεν πληρώνουν ούτε ενοίκια ούτε λογαριασμούς και τελικά εξαφανίζονται αφήνοντας μεγάλα χρέη στους ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του greekmoney.gr, τα στοιχεία δείχνουν ότι στον τομέα της

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή Κατερίνας Προμπονά - Αποδείξατε για άλλη μία φορά πόσο μικροί και ευθυνόφοβοι είστε.



 Ανοιχτή επιστολή

Τα συγχαρητήρια μου σε όσους ψήφισαν υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Στους: Ελευθερίου Λευτέρη, Φιλιπποπολίτη Άννα, Ωνάσογλου Έλλη, Συνοδινό Γιάννη, Κωβαίο Μιχάλη.
Αυτή είναι, λοιπόν, η «αναβάθμιση», που μας έταξαν προεκλογικά, της περιοχής αυτής;
Μπράβο σας που ενώ δεν έχετε φροντίσει να υπάρχει ένας όμορφος, ασφαλής χώρος στην παραλία για τα παιδιά μας, δίνετε άδεια να εκμεταλλευτούν το τελευταίο «ελεύθερο σημείο» της παραλίας.
Αποδείξατε για άλλη μία φορά πόσο μικροί και ευθυνόφοβοι είστε. Ντροπή που δεν είστε ικανοί να φτιάξετε μία Νάξο όπως της αξίζει, γιατί σας ενδιαφέρει μόνο η ψηφοθηρία και το ρουσφέτι, αδιαφορώντας για βασικά θέματα. Ίσως όμως να γίνομαι εγώ γραφική ζητώντας να υπάρχουν τόποι παιχνιδιού και γειτονιές όπως παλιά.
Σε άλλους δήμους κάνουν τα πάντα να δημιουργήσουν χώρους πρασίνου, παιδότοπους, παιδικές χαρές και πλατείες που κάνουν τη ζωή των κατοίκων πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη. Τα καταφέρατε περίφημα….
Συγγνώμη εάν σας στεναχώρησα… Αν βέβαια καταλάβατε κάτι ….


Μία αγανακτισμένη Δημότης της Νάξου

Κατερίνα Προμπονά



«Κούρεμα» 20% στα χρέη των 6,4 δις. ευρώ που χρωστά το κράτος στους ιδιώτες προωθεί η κυβέρνηση - Όσοι δεν ενταχθούν στο «κούρεμα» θα αποζημιωθούν με ομόλογα του Δημοσίου που θα λήγουν το 2020


 
«Κούρεμα» 15% με 20% στα χρέη που χρωστά το κράτος στους ιδιώτες εξετάζει η κυβέρνηση, η οποία παράλληλα θα επιδιώξει συμψηφισμό των οφειλών αυτών με μελλοντικούς φόρους από εισόδημα και ΦΠΑ.
Όσοι πάντως από τους προμηθευτές του Δημοσίου αρνηθούν το «κούρεμα» τότε θα εξοφληθούν με ομόλογα του δημοσίου που θα λήγουν από το 2020 και μετά, έτσι ώστε να για να μην διαταραχτεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των χρεών που οφείλει το κράτος σε όλους τους ιδιώτες.
Για το σχέδιο αυτής της πρότασης έχει ήδη ενημερωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος με την σειρά του θα το παρουσιάσει στην Τρόικα, η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα για την εξόφληση αυτών των χρεών.
Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει από όσους έχουν οικονομικές απαιτήσεις από το κράτος, να δεχθούν μια απομείωση σε αυτές κατά 20% δεδομένου ότι έπειτα από

Επιτυχής δοκιμή σε πειραματόζωα εμβολίου κατά της νικοτίνης

 Το οποίο προορίζεται για τους καπνιστές.
 Οι καπνιστές μπορεί μελλοντικά να εμβολιάζονται κατά της νικοτίνης, πράγμα που θα μειώνει την ποσότητά της που απορροφάται από τον οργανισμό και φθάνει στον εγκέφαλο. Έτσι θα «αναισθητοποιούνται» όσον αφορά την απόλαυσή της, με αποτέλεσμα να μπορούν να κόψουν πιο εύκολα το κάπνισμα.Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ήδη τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα (ποντίκια) και έδειξαν ότι τα επίπεδα της νικοτίνης στον εγκέφαλό τους μειώθηκαν κατά 85% μετά τον εμβολιασμό, ο οποίος δημιουργεί μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την είσοδο της νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό και, τελικά, στον εγκέφαλο. Έτσι, το εμβόλιο, για το οποίο φαίνεται να αρκεί μία μόνο δόση, προλαμβάνει να καθαρίζει το αίμα από τη νικοτίνη, πριν αυτή έχει οποιαδήποτε βιολογική επίδραση. Δεν είναι πάντως ακόμα δεδομένο, αν η μείωση κατά 85% θα μπορούσε να επαναληφθεί και στους ανθρώπους και κατά πόσο θα ήταν αρκετή για να κόψει

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Παρασκηνια -Στις 6 Ιουλίου γεννιέται νέος φορέας ; - Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού


 
Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού και τα 3+1 νέα κόμματα.;
Από την Ιόλη Πιερίδη-kourdistoportokali
Δεν θα επιτρέψουμε αμαχητί στον Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή… Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της συνάντησης των τριών μεγαλομηντιαρχών στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Αυτό που κυριάρχησε στη κουβέντα ήταν η διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά. Και οι 3 έδωσαν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης, μέσα στο ίδιο έτος, το 2013. Κανείς τους δεν δίνει στη κυβέρνηση πάνω από 12 μήνες ζωή. Η συγκεκριμένη εκτίμηση τους δεν έχει να κάνει με την περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αλήθεια δέχθηκε πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έχει να κάνει με τις πρώτες απογοητευτικές κυβερνητικές ενδείξεις, ιδιαίτερα δε τους χειρισμούς που αφορούν την υπουργοποίηση του Βασίλη Ράπανου αλλά και τον τρόπο που έγινε η αλλαγή καθεστώτος στην Εθνική Τράπεζα. Οι μηντιάρχες που συναντήθηκαν σε

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Σας καλούμε  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 12   στο  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ , οδός ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 2 ( ΣΤΗΝ ΑΡΧΉ ΣΤΟΝ ΠΕΖΌΔΡΟΜΟ) στα Τρίκαλα  ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 24310 28291    e-mail: achillion@rphotels.gr  στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ 1ος ΟΡΟΦΟ ,  στην συνέντευξη τύπου του Προέδρου της  ΚΙΝΗΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ   Μπαρτζώκη Γιώργου,  όπου  θ’ αναφέρει προς τους κατοίκους

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ!




 
ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν, με μια απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων, που ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα, οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2012 που επέβαλαν άγριο πετσόκομμα των μισθών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.
 
Είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, δώρα, κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη

Ρευστοποιούν μαζικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής!

30/6/12
Την ώρα που η οικονομική κρίση εξακολουθεί να πλήττει την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, ουρές σχηματίζονται καθημερινά στις ασφαλιστικές εταιρείες από πελάτες που ζητούν να ρευστοποιήσουν τα συμβόλαια ζωής.
Ορισμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ζωής , άλλοι αποταμιεύουν τα χρήματα αφού θεωρούν την καταβολή ασφαλίστρων πολυτέλεια εν μέσω κρίσης ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως η πληρωμή του ενοικίου. Όπως και να έχει, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.
Μέσα σε ένα χρόνο, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, οι ρευστοποιήσεις εκτινάχθηκαν στο ποσό των 813,1 εκατ. ευρω, που αναλογεί σε αύξηση 20% σε σχέση με το 2010 και αντιπροσωπεύει πάνω από το 55% των συνολικών χρημάτων που κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις.
Η «αιμορραγία» στα ασφαλιστήρια ζωής άρχισε σταδιακά το 2008, όταν και ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια ενώ συνεχίστηκε το 2009 οπότε και ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια, δηλαδή αύξηση περίπου 23%.
Μαζικές ήταν οι ρευστοποιήσεις και το 2010, όταν οι εξαγορές συμβολαίων ζωής ξεπέρασαν

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο ΟΑΕΕ προχωρεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών - Αδυναμία καταβολής εισφορών δηλώνει το 45%



ΣΤΗ λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για πρώτη φορά αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών σε όσους ασφαλισμένους δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ, από τους 300.000 περίπου οφειλέτες στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εντάχθηκαν μόλις 28.000. Μάλιστα για τον περιορισμό των παράνομων συντάξεων ο oργανισμός θα προχωρήσει σε απογραφή συνταξιούχων τις προσεχείς εβδομάδες.
Αυτή τη στιγμή το 45% των ασφαλισμένων του οργανισμού αδυνατεί να καταβάλει εισφορές με τις οφειλές να προσεγγίζουν περίπου τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στον ΟΑΕΕ όσοι ασφαλισμένοι δεν αποπληρώσουν τις εισφορές τους δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Βάσει, δε, του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί με τη νέα διοίκηση και τη νέα κυβέρνηση, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα του
ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.

Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Credit Agricole - H Emporiki bank πωλείται, ενδιαφέρεται η Εθνική που πήγε στο Παρίσι, η Alpha bank που διενήργησε άτυπο έλεγχο και η Eurobank – Πριν την πώληση η CA θα ανακεφαλαιοποιήσει την Emporiki



Αποκλειστικό.....H Credit Agricole είναι οριστικό αποχωρεί από την Ελλάδα, ανακεφαλαιοποιεί την Emporiki και εν συνεχεία την πουλάει. Ο μεγαλύτερος άμεσος ξένος επενδυτής  στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια  περιπετειών και έχοντας εμφανίσει σωρευτικές ζημίες 10-11 δισ ευρώ αποχωρεί από την Ελλάδα και αυτό είναι οριστικό.  Οι διεργασίες είναι εντονότατες με επίκεντρο την Emporiki bank επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr που αποκάλυψε το θέμα με το ρεπορτάζ ότι η Emporiki πωλείται ενώ είχε παρουσιαστεί ως πρώτος ενδιαφερόμενος η Εθνική τράπεζα...αλλά όπως προκύπτει η Emporiki είναι μάχη διεκδίκησης τριών της Εθνικής, Alpha και Eurobank.
Όμως για να αγοράσει μια ελληνική τράπεζα θα πρέπει να γνωρίζει τι αγοράζει και πόσο ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλα αυτά πρέπει να εγκριθούν από το ΤΧΣ και την ΤτΕ.
Μετά τις μυστικές επαφές της Εθνικής τράπεζας στο Παρίσι με την Credit Agricole για την

Να δηλώσω ή όχι αυθαιρεσίες και ημιυπαίθριους στο Ε9;


Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, προχώρησαν μέσα στο 2011, σε τακτοποίηση είτε των ημιυπαίθριων χώρων, είτε των αυθαιρεσιών που έχουν κάνει στα ακίνητά τους. Τώρα, θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: «θα πρέπει να δηλώσω αυτούς τους χώρους στο έντυπο Ε9;» Προσοχή στην απάντηση που θα δώσετε καθώς από αυτήν είναι πολύ πιθανό ότι θα εξαρτηθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας που θα πληρώσετε μέσα στο 2013.

Ας κολλήσουμε διαφορετικά «κομμάτια» του ίδιου παζλ:


1. Τα τετραγωνικά που δηλώνονται στο έντυπο Ε9 της εφορίας αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
2. Η νέα κυβέρνηση, μέσω της προγραμματικής συμφωνίας, έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ με το ΕΤΑΚ, έναν φόρο ο οποίος είχε στηριχτεί στο λεγόμενο περιουσιολόγιο. Και τι είναι το περιουσιολόγιο; Τα στοιχεία που αναγράφουμε στο Ε9 σε ηλεκτρονική μορφή.
Προκύπτει λοιπόν ότι το αν θα αναγράψουμε ή όχι την επιφάνεια των τακτοποιημένων ημιυπαιθρίων αλλά και των υπόλοιπων χώρων στο Ε9 έχει τεράστια σημασία. Το υπουργείο Οικονομικών, έχει ήδη εκδώσει τις σχετικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε. Οι οδηγίες αυτές έχουν ως εξής:

Άμεση παράταση προθεσμίας υπαγωγής στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ζήτησε η ΕΣΕΕ


29-6-12
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο στην ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. 
Ωστόσο, η αγορά βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση και πολλοί έμποροι δεν μπόρεσαν, αν και το ήθελαν, να κάνουν χρήση της ρύθμισης, με αποτέλεσμα να βρεθούν από αύριο αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. 
Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ απέστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία ζήτησε την παράταση προθεσμίας υπαγωγής στην υφιστάμενη ρύθμιση, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο ειδικό σχέδιο για εισαγωγή γενικής και μόνιμης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ: βάζουν χιλιάδες φορολογούμενους να προπληρώσουν φόρο του 2013 (πινακας)


Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης. Όχι μόνο πληρώνουν περισσότερο φόρο, δεν φτάνει που οι αποδείξεις τους αποδεικνύονται στην πράξη...λειψές, υποχρεώνονται μέσω του εκκαθαριστικού να προκαταβάλουν φόρο ακόμη και για το 2013. Ο κίνδυνος της τριπλής επιβάρυνσης δεν είναι θεωρητικός. Αποδείχτηκε στην πράξη καθώς η προκαταβολή φόρου για το 2013, αναγράφεται ήδη σε χιλιάδες από τα περίπου 1,4 εκατομμύρια εκκαθαριστικά που έχουν αποσταλεί μέχρι τώρα. Φορολογούμενος εμφάνισε εισόδημα 6000 ευρώ. Στη δήλωσή του συμπεριέλαβε και τις αποδείξεις του ενοικίου προσδοκώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα παραλάβει μηδενικό εκκαθαριστικό (σ.σ στις 6000 ευρώ εισόδημα, ο φόρος είναι 100 ευρώ αλλά με τις αποδείξεις του ενοικίου μηδενίζεται δεδομένου ότι υπάρχει και έκπτωση φόρου 100 ευρώ για τον συγκεκριμένο λόγο). Ο φορολογούμενος εμφάνισε αποδείξεις 900 ευρώ ίσα-ίσα για να καλύψει την απαίτηση του 25%.Το τεκμαρτό του εισόδημα, υπολογίστηκε από την εφορία στα 12.000 ευρώ. Τα 3500 ευρώ προήλθαν από το γενικό τεκμήριο, τα 4000

Νικηφόρος Μανδηλαράς-επίκαιρος όσο ποτέ

 
                                           Νικηφόρος Μανδηλαράς-επίκαιρος όσο ποτέ

«…δουλεύγομενε εμείς, τα τρώνε ευτοί και στο τέλος μασε λένε πως τα τρώμενε μαζύ.
Εμείς έχομενε τα χέρια κι’ ευτοί τα μαχαίρια.
Ώσπου θα τά’ χουνε ευτοί, ετσά θα κρινούμαστενε. Κι εσύ πίζαβε (θεοπάλαβε), φώναζε Ζήτω»!!!
(εφημερίδα Ναξιακά Χρονικά Ιούνιος 1960 (φ. 7), -ετσά κι’ αλλιώς κι’ αλλιώτικα).
***
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 ώρα 8 μ.μ.
αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Νάξου

ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου οργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον Νικηφόρο Μανδηλαρά
ομιλητές:
 Μαρία Μάρκου-Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου.
Νίκος Λεβογιάννης-πρώην Βουλευτής.
Πέτρος Μανδηλαράς-Δικηγόρος. 


 Νικηφόρος Μανδηλαράς- Βιογραφία

Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη - Τα αναπάντητα ερωτήματα - Δέκα χρόνια από την εξάρθρωσή της .

Πέρασαν δέκα χρόνια από την 29η Ιουνίου του 2002 και η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού που στάθηκε η αρχή για τη σύλληψη των μελών της "17 Νοέμβρη". Η τρομοκρατική οργάνωση που...έδρασε για 27 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να μπορέσει να την πλησιάσει και να την ξεδιπλώσει, έγινε το αντικείμενο όλων των συζητήσεων, σόκαρε με τα πρόσωπα-κλειδιά. Τα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στον τραυματισμένο Σάββα Ξηρό, οδήγησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο εργαστήριο του στον Κολωνό και από εκεί σε μια σειρά προσώπων και ευρημάτων.
Την 1η Ιουλίου δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία του και έγινε γνωστό το όνομά του. Μετά από δύο μέρες η αστυνομία εντίπισε την γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πάτμου 84, στα Κάτω Πατήσια. Στις 6 Ιουλίου εντοπίστηκε η δεύτερη γιάφκα στην οδό Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι. Μετά ήρθε η σύλληψη του Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού, καθώς και του

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...