Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τί είναι στην πραγματικότητα ένα τραπεζικό δάνειο;

  
Όταν μια τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο, δημιουργεί λεφτά από "αέρα κοπανιστό". Οι τράπεζες είναι απλώς μεσολαβητές, οπότε «για κάθε έναν που δανείζεται, πρέπει ένας άλλος να δανείζει»; Θεωρώ αυτού του είδους τα ερωτήματα όλο και λιγότερο διαφωτιστικά. Ας καταλάβουμε απλώς τι είναι στην πραγματικότητα ένα τραπεζικό δάνειο, στα πλαίσια πραγματικών πόρων και ρίσκου.

Ας υποθέσουμε ότι πάω στην τοπική μου τράπεζα και ζητάω ένα δάνειο. Η τράπεζα λέει «ναι» και ξαφνικά υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό μου, ενώ πριν δεν υπήρχαν. Δηλαδή, τώρα είμαι «δανειολήπτης» και η τράπεζα ο «δανειστής»; Μα όχι βέβαια. Η συναλλαγή που προέκυψε είναι πλήρως συμμετρική. Είναι εξίσου ακριβές ότι η τράπεζα μου χρωστάει, με το ότι εγώ χρωστάω στην τράπεζα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να καταλάβει κανείς για τα τραπεζικά είναι ότι τα «λεφτά της τράπεζας», γνωστά και ως «καταθέσεις», δεν είναι τίποτα παραπάνω από IOUs ("σου χρωστάω"). Όταν μία τράπεζα «χορηγεί ένα δάνειο», το μόνο που κάνει είναι να εκδώσει μερικές IOUs στον δανειολήπτη. Εκείνος με την σειρά του, εκδίδει IOUs στην τράπεζα, ως υπόσχεση ότι θα ξεπληρώσει το δάνειο. Ένα «τραπεζικό δάνειο»

Το δικαίωμα της αντίστασης του Έλληνα πολίτη… του Δημήτρη Καζάκη




Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας συγκυβέρνησης ένα είναι βέβαιο, το βασικό μέλημα της ληστοσυμμορίας που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης είναι να ξεπουλήσει, αφενός, ότι έχει και δεν έχει το δημόσιο και, αφετέρου, να βάλει χέρι στην μικρή και μεσαία ιδιοκτησία των ελλήνων πολιτών. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα κληθεί να υπερασπιστεί ότι της έχει απομείνει. Όχι μόνο τη δουλειά και το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο παλεύει να επιβιώσει, αλλά και την ιδιοκτησία που έτυχε να διαθέτει. Εκτός από την απόλυση και την ανεργία, ήδη ο εφιάλτης της αναγκαστικής κατάσχεσης ακόμη και του πιο πενιχρού περιουσιακού στοιχείου έχει ήδη στοιχειώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (eurostat) σχεδόν το 70% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έφτασε να δαπανά περί το 40% των μηνιαίων οικογενειακών του εξόδων σε τραπεζικές υποθήκες και δάνεια, ενώ ένα ακόμη 35% πηγαίνει στην εφορία. Με το υπόλοιπο καλείται να τα φέρει βόλτα, όταν οι ανάγκες διατροφής της μέσης οικογένειας στην Ελλάδα απορροφούν πάνω από 30% των μηνιαίων οικογενειακών εξόδων.

Μπορεί να τα βγάλει πέρα κανείς υπό αυτές τις συνθήκες; Όχι. Όμως αυτό δεν πειράζει γιατί

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

3 / Πόσο “σάπιο” είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ;

της Δανάης Κολτσίδα*
Το ιστορικό χαμηλό που σημείωσε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, η αλλαγή της σειράς κοινοβουλευτικής κατάταξης των κομμάτων, η σπουδή του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, να δηλώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο» και ότι προτίθεται να το διαλύσει και να το ξαναφτιάξει από την αρχή, οδήγησαν πολλούς -ειδικούς και μη- να αποφανθούν ότι «το ΠΑΣΟΚ πέθανε, είναι κιόλας ένα τυμπανιαίο πτώμα».
Σαφέστατα, οι τελευταίες δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις άλλαξαν σημαντικά τα δεδομένα. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση (ενδεχομένως με εξαίρεση τις εκλογές του 1981), η πολιτική αντιπαράθεση δεν αφορούσε στην επιλογή του καταλληλότερου διαχειριστή κάποιων εκ των προτέρων δεδομένων πολιτικών κατευθύνσεων, αλλά την επιλογή μεταξύ δύο ριζικά αντίθετων προτάσεων διακυβέρνησης.
Στο μικροπολιτικό (χωρίς αξιολογικό φορτίο ο όρος) επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ, όπως το γνωρίσαμε, με τον πράσινο ήλιο, τα σύμβολα και τα εικονίσματά του, με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την «Αλλαγή» -αυτό δηλαδή το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ- φαίνεται πράγματι πως περνάει τις τελευταίες του στιγμές. Αργά ή γρήγορα, είτε η ηγεσία του είτε η ιστορική
πραγματικότητα θα το διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη.
Ωστόσο, οι μακροπολιτικές (και όχι απλώς οι σχετικές με τις επόμενες εκλογές) εξελίξεις

2 / Αριστερή Πρωτοβουλία: Διαχωριστικές γραμμές από τη Σοσιαλδημοκρατία


 Με ένα φυλλάδιο, που στην πρώτη του σελίδα υπάρχει η φωτογραφία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, και με τον τίτλο: Είμαστε Σοσιαλιστές, Είμαστε Πατριώτες, Είμαστε Δημοκράτες, Είμαστε Προοδευτικοί, Είμαστε ΠΑΣΟΚ, Η Αριστερή Πρωτοβουλία, διαχώρισε τη θέση της από τις λογικές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.
Καταθέτοντας στην ουσία την πολιτική της πλατφόρμα, ενόψει Συνεδρίου, προσδιόρισε τις κατευθύνσεις σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά σημεία:
Σοσιαλιστικό κίνημα ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;
Η συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην αναγκαιότητα άμεσης απάντησης σε ένα από το πιο βασικά θέματα που αφορούν τη φυσιογνωμία του.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το αντίστοιχο ερώτημα μπαίνει προς απάντηση.
Αντίστοιχο ήταν το ερώτημα κατά την ίδρυση του κινήματος, αλλά και στη συνέχεια όσες φορές οι «δεξιές» πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να αλλοιώσουν την ιστορική του φυσιογνωμία.
«Η σοσιαλδημοκρατία έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση έχει ο Φάντης με το

1/ Ανακοινώθηκαν τα νεα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Ελάχιστοι οι κορυφαίοι στις λίστες- Όλα τα ονόματα

Ελάχιστα είναι τα πρωτοκλασάτα ονόματα των τελευταίων 4 χρόνων που συμμετέχουν στην Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκροτήθηκαν η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν (αλφαβητικά) οι:


Νάσος Αλευράς


Νίκος Ανδρουλάκης


Μίμης

Πως η Monsanto και άλλοι κολοσσοί ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή






της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
 

Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

50 χρόνια Rolling Stones



 Η πρώτη τους συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 12 Ιουλίου 1962 και η θρυλική αγγλική ροκ μπάντα θα περιοδεύσει με ένα εορταστικό show
Πενήντα χρόνια πριν, 12 Ιουλίου 1962, οι Rolling Stones εμφανίστηκαν live για πρώτη φορά και έτσι ξεκίνησαν τη τεράστια καριέρα τους!
Το θρυλικό συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του στο κοινό στο Marquee Club του Λονδίνου, ο Mick Jagger ηταν μόλις δεκαοκτώ ετών.
Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί δυόμιση μήνες πριν το όνομα τους, σύμφωνα με τους ίδιους, βγήκε εκείνο το βράδυ λίγες ώρες πριν την εμφάνιση τους, όταν ο ιδιοκτήτης του κλαμπ τους πήρε τηλέφωνο ρωτώντας «Μα πως λέγεται η μπάντα σας;» Ο Brian Jones που σήκωσε ένα album του blues τραγουδιστή Muddy Waters με τίτλο «Rollin’ Stone» από το πάτωμα είπε βαριεστημένα “Μα The Rolling Stones φυσικά..».Τα υπόλοιπα τα κατέγραψε η ιστορία…για τα επόμενα πενήντα χρόνια που ακολούθησαν.
Από το σχήμα εκείνης της νύχτας στο Marquee Club εν ενέργεια είναι ακόμα μόνο ο Mick και ο Keith Richards. Ο τελευταίος δήλωσε πρόσφατα στο BBC News για τη μεγάλη ανησυχία που νιώθει βλέποντας ότι οι Rolling Stones υπάρχουν ακόμα.Θεωρεί σαν κάτι «τρελό»,

Τα 10 «χαράτσια» που γονατίζουν τους Έλληνες


Για σοκ κάνουν λόγο οι φοροτεχνικοί
Απίστευτη φορολογική επιδρομή δέχονται εκατομμύρια Ελλήνων αυτή την ώρα. Μια φορολογική επιδρομή που δεν ξανάγινε σε καμιά χώρα του κόσμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα».
Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη- είναι βαθύς γνώστης των φορολογικών θεμάτων-, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι δόσεις πληρωμής των φόρων.
Εκκαθαριστικά
Οι φοροτεχνικοί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό σοκ. Ο περισσότερος φόρος θα πληρωθεί μέσω των εκκαθαριστικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι: μειώθηκε το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και άλλαξε η φορολογική κλίμακα, έχουν «ψαλιδιστεί» κατά 50% με 100% οι φορολογικές εκπτώσεις, έχουν αυξηθεί έως και κατά 75% τα τεκμήρια διαβίωσης, εισπράττονται μέσω του εκκαθαριστικού τόσο η εισφορά αλληλεγγύης όσο και το τέλος επιτηδεύματος.
Ποιοι είναι οι δέκα φόροι που θα πληρωθούν μέχρι το Δεκέμβρη
1. Έκτακτη εισφορά
2. Φόρος επιτηδεύματος
3. Εκκαθαριστικά φόρου 2012
4. «Χαράτσι» μέσω ΔΕΗ 2012
5. Απλήρωτο «χαράτσι» ΔΕΗ 2011
6. ΕΤΑΚ 2009
7. ΦΑΠ 2010
8. ΦΑΠ 2011
9. Ειδοποιητήρια σε μικροοφειλέτες
10. Τέλη κυκλοφορίας 2013

Phoenix Capital: “Η Γαλλία στον ΕΜΧ – Η Γερμανία εκτός ευρώ”!

 “Όλα εξαρτώνται από την Γερμανία στην ευρωζώνη και μάλλον στο τέλος θα αποχωρήσει αυτή από τη νομισματική ένωση”!
Τη διάγνωση την έχει επαναλάβει και στο παρελθόν ο έγκυρος αναλυτής του χρηματοπιστωτικού γίγαντα Phoenix Capital Research, Graham Summers, αλλά αυτή την φορά εμφανίζεται περισσότερο βέβαιος από ποτέ ότι 
“Η Γερμανία θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα της, παρά να σώσει το ευρώ”…
Και επικαλείται στην ανάλυσή του την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία επιλέγει κοινή έκδοση ομολόγων εντός της χώρας της για να ενισχύσει το γερμανικό ομοσπονδιακό της κράτος, απορρίπτοντας σθεναρά τα ευρωομόλογα.
“Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του”, τονίζει ο Summers, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή δύναμη αρέσκεται να “εγγυάται” και όχι να “σώζει”.
O Summers εκτιμά την ίδια στιγμή ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ ανά πάσα στιγμή εφ’όσων η κρίση θα εξαπλωθεί και στη Γαλλία. Για το αν θα συμβεί αυτό εμφανίζεται βέβαιος: Από το φθινόπωρο και μετά και η Γαλλία εισέρχεται στην διακεκαυμένη ζώνη… “Στο σημείο αυτό οι κουβέντες περί διασώσεων δεν θα έχουν νόημα. Αν η Γαλλία χρειαστεί χρηματοδότηση -που θα χρειαστεί- το παιχνίδι τελείωσε. Ο ESM δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας too-big-to-fail χώρας”!
Στο μεταξύ, οι πλούσιοι Γάλλοι μεταφέρουν ρευστό και περιουσιακά στο Λονδίνο, γεγονός

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ


 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Με χαρά σας προσκαλούμε να γνωριστούμε...
Μένουμε στο ΕΠΑΛ του Φιλωτίου και πραγματοποιούμε εθελοντική εργασία
σε παλαιά μονοπάτια του νησιού, διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος,
καθαρίζοντας, ανακαλύπτοντας, αναστηλώνοντας με σκοπό την ανάδειξη
και μελέτη της ομορφιάς και του πολιτισμού της Νάξου...!
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΕΛΙΞ,
υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πραγματοποιείται με
τη φιλοξενία και υποστήριξη του Δήμου Νάξου.
Είναι για μας χαρά και δημιουργία που εργαζόμαστε στον όμορφο τόπο σας
και ευκαιρία να γνωρίσουμε εσάς και το νησί σας...
Σας περιμένουμε...!
ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
Από 1 Ιουλίου μέχρι

Κάνουν τον Στουρνάρα, Καραγκούνη!


Τα μηδενικά αποτελέσματα, στο κρίσιμο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, υποχρεώνουν τα κόμματα της κυβέρνησης σε επείγουσα αλλαγή της στάσης μας απέναντι στους δανειστές 
FOTO - Κάπως έτσι θα εμφανίζεται πλέον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στο Eurogroup, για να επηρεάζει περισσότερο τους Ευρωπαίους. 
Φωτό από Virtual Reality πρόβα. (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
ΑΠΟ  ΜούφαNet »

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ..


απο - ξυπνηστε ρε
Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με....
δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι
όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από

ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
και   ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ  «Ο  ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ»  και
ΤΟ  ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του ΔΗΜΟΥ  ΝΑΞΟΥ  και  ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                     
ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΗ    ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πέμπτη  12 Ιουλίου 2012
     και ώρα 19:30  
Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Θα αποδοθούν Βυζαντινοί Ύμνοι από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής Αθηνών

Κεντρικός Ομιλητής ο Παιδοψυχίατρος -  Διδάκτωρ  Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και
              Πρωτοπρεσβύτερος  της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας
π. Βασίλειος Θερμός

Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά που προσφέρουν στην Τοπική Ορθόδοξη  Εκκλησία


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 13 / 14 / 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

                                           
                                                     ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 
                                                     13/14 ΙΟΥΛΙΟΥ  18.00 - 22.00
                                                      15     ΙΟΥΛΙΟΥ   09.00- 13.00 
                                        ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ι.ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ 

Ο Μεγάλος Αδελφός που κανείς δεν γνώριζε


 

Της Niki Lyberis
Ένα εκτενές άρθρο στην εφημερίδα New York Times, αρχίζει με τον πιο τρομακτικό τρόπο:
Γνωρίζει ποιος είστε. Γνωρίζει πού μένετε. Γνωρίζει τι κάνετε… Διεισδύει βαθειά στην Αμερικανική ζωή, πολύ πιο βαθιά από το FBI ή την Εφορία, ή τα αδιάκριτα μάτια του Facebook και της Google. Αν είστε Αμερικανός ενήλικας, κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πράγματα για εσάς, όπως η ηλικία σας, η φυλή σας, το φύλο σας, το βάρος, το ύψος, την οικογενειακή σας κατάσταση, το μορφωτικό σας επίπεδο, τις καταναλωτικές σας συνήθειες, το οικογενειακό σας εισόδημα, όσα σας ανησυχούν για την υγεία σας, πού θέλετε να πάτε διακοπές, κλπ κλπ.
Αυτή τη στιγμή, στην πόλη Conway της Πολιτείας του Άρκανσο, περισσότεροι από 23.000 servers συγκεντρώνουν, συνδέουν και αναλύουν πληροφορίες καταναλωτών για μία εταιρεία που, αντίθετα από αυτές που γνωρίζουμε στη Silicon Valley, σπάνια εμφανίζεται στην ειδησεογραφία. Είναι η Axciom Corporation και είναι ο ήσυχος γίγαντας μίας βιομηχανίας πολλών δισεκατομμυρίων που ονομάζεται database marketing.
Οι servers της Axciom επεξεργάζονται περισσότερες από 50 τρισεκατομμύρια

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας…»

 
ΑΠΟ KATHIMERINH
Με την ενθουσιώδη ανακοίνωση που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πυρηνικών Ερευνών (CERN) σχετικά με τον εντοπισμό του περίφημου σωματιδίου Χίγκς αναζωπυρώθηκε και πάλι το ενδιαφέρον του κοινού. Ελπίζω ότι το κείμενο που ακολουθεί θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σημαντικής αυτής ανακάλυψης.

O Επιταχυντής του CERN
Όπως είναι γνωστό, για την κατανόηση της εξελικτικής πορείας του Σύμπαντος και των αρχικών στιγμών της δημιουργίας χρειάζεται να εισχωρήσουμε βαθιά στο εσωτερικό του ατόμου με την βοήθεια των επιταχυντών στα διάφορα εργαστήρια σωματιδιακής φυσικής. Σ’ αυτή μας, λοιπόν, την προσπάθεια τα πειράματα που εκτελούνται στο CERN, στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής, μας βοηθάνε πολύ. Γιατί η πειραματική, αλλά και η θεωρητική έρευνα που διεξάγεται στο CERN, μας δείχνει το δρόμο για την κατεύθυνση που θα πάρει η έρευνα στη φυσική στα επόμενα χρόνια. Μια κατεύθυνση που άρχισε να διαμορφώνεται τον Δεκέμβριο του 1949.

Την περίοδο εκείνη ο μεγάλος θεωρητικός φυσικός Louis de Broglie (1892-1987),

Όταν ο Φωτοφόρος Απόλλωνας - Ηλίου έγινε το "Άγαλμα της Ελευθερίας"




Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι "Η Ελευθερία φωτίζοντας τον κόσμο" (αγγλιστί "Liberty enlightening the World" γαλλιστί "la Liberte eclairant le monde"), είναι ένα κολοσσιαίο άγαλμα πάνω στην ομώνυμη νησίδα και μέσα στο άνω τμήμα του Κόλπου της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό στήθηκε σε ανάμνηση της φιλίας των λαών των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Το συνολικό του ύψος είναι 93 μέτρα (302 πόδια) μαζί με το βάθρο, και κατά την εκδοχή της εγκυκλοπαίδειας Μπριτάννικα παρουσιάζει μια γυναίκα να κηρύττει την ελευθερία. Η γυναίκα αυτή κρατάει έναν πυρσό στο υψωμένο δεξί της χέρι και μια ενεπίγραφη πλάκα στο αριστερό όπου αναγράφεται η ημερομηνία 4 Ιουλίου 1776.
Ένας ανελκυστήρας ανεβάζει έως το ύψος του εξώστη και μια ελικοειδής σκάλα οδηγεί σε μιαν εξέδρα παρατηρήσεως πάνω στο στέμμα που φοράει η Ελευθερία. 0 πυρσός που κρατάει βρίσκεται σε 93 μέτρα ύψος πάνω από την επιφάνεια της θαλάσσης. Στην βάση του αγάλματος βρίσκεται το Αμερικανικό Μουσείο της Μεταναστεύσεως (American Museum of Immigration).
Την πρόταση για την κατασκευή του αγάλματος διατύπωσε ένας Γάλλος ιστορικός, ο

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν... τα πάντα στις τράπεζες, αφήστε τα κράτη και τους λαούς στην τύχη τους...

  
 Τι θα λέγατε αν κάποιοι αποφάσιζαν -- και μάλιστα ερήμην σας να διαθέσουν ολόκληρο το εισόδημά σας για να τροφοδοτήσουν με ...κεφάλαια τις τράπεζες;
  Θα λέγατε μπράβο, μεγάλη επιτυχία, σωθήκαμε; Μάλλον όχι. 
Εκτός κι αν ψάχνετε εναγωνίως για εισιτήριο στο Δαφνί. 
Τότε γιατί θα πρέπει να θεωρήσουμε θετική την έκβαση της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης στις 29/6 που αποφάσισε ακριβώς αυτό; Μήπως θέλουν να μας τρελάνουν; Ας προσέξουμε λίγο να δούμε τι συμφώνησαν οι ηγέτες της ευρωζώνης: 
  
Έως το τέλος του 2012 θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος εποπτικός μηχανισμός υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην δικαιοδοσία του οποίου θα περάσουν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Μετά την δημιουργία αυτού του μηχανισμού ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα μπορεί να διοχετεύει απευθείας κεφάλαια στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ισπανίας θα αρχίσει σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, π.χ. τα κεφάλαια παρέχονται από το ΕΤΧΣ μέχρις ότου καταστεί

Απαγόρευση καλλιεργειών και εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση από αγρότες στην Ηλεία

 

Νομίζετε ότι αν έχετε ένα χωραφάκι μπορείτε να φυτεύετε ότι θέλετε, για να τρώτε εσείς και τα παιδιά σας; Λάθος νομίζετε. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται!  Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις ...

Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει ... και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση. Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται

7 έως 14 Ιουλίου 2012 ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2012 (Πρόγραμμα )


 
7 έως 14 Ιουλίου 2012 ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2012 Πρόγραμμα Λατρευτικών και λοιπών Εκδηλώσεων στη Νάξο 

Ψήφισμα κάτοικων Αρκεσίνης Αμοργού: όχι σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά



Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αρκεσίνης Αμοργού που συνήλθαν σε λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2012 ,κατόπιν πρόσκλησης του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Αρκεσίνης κ. Ελευθέριου Κωβαίου ,για να συζητήσουν το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών ,στην ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιοχή.....
Καλοταρίτισσας Αρκεσίνης ,μετά από συζήτηση ενέκριναν και υπέγραψαν το ακόλουθο Ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς που υπογράψαμε κάτοικοι της Αρκεσίνης και της υπόλοιπης Αμοργού
Δεν συμφωνούμε
Με την εγκατάσταση μίας ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών πινάκων δτα όρια της Κοινότητας μας ,περιοχή Καλοταρίτισσας ,για τους εξής λόγους :
1. Διότι ποτέ δεν μας ζητήθηκε, όπως προβλέπεται από τον Κ.Δ.Κ. , να συζητήσουμε το θέμα της εγκατάστασης των παραπάνω αναφερόμενων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή μας. Η μη έκφραση γνώμης της Τοπικής Κοινότητας δια Εκπροσώπου για κάθε δραστηριότητα στην περιοχή , είναι αυτοδικαίως άκυρη.
2. Διότι η μελέτη που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές (εάν έχει εγκριθεί ) δεν έτυχε της

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Το σχέδιο για τη φορολογική αμνηστία και τα νέα τεκμήρια



Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται στην Καραγιώργη Σερβίας για την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο πρέπει να είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου. Ήδη εξετάζεται νέο σύστημα το οποίο θα αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης. Προβλέπει ακόμη και παροχή φορολογικής αμνηστίας σε όσους θέλουν να πληρώσουν ένα ποσοστό επί των χρημάτων που θα εμφανίσουν προκειμένου να πάρουν φορολογικό... συγχωροχάρτι.

Το σχέδιο αντικατάστασης των τεκμηρίων έχει περιγραφεί στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, στηρίζεται στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πλήρης βάση δεδομένων για όλους τους φορολογούμενους. Γράφει συγκεκριμένα, το πρόγραμμα: «Δημιουργείται βάση δεδομένων, μέσα στην οποία θα καταχωρείται το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου, ενώ ταυτόχρονα θα προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης (π.χ. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ενοίκια, Ι.Χ., ιδιωτικά σχολεία κλπ) για τον καθένα. Οι δαπάνες αυτές, δεν θα αποτελούν αφαιρετικό στοιχείο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αλλά για τον ακριβή προσδιορισμό του ετήσιου καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος». Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό εισόδημα που θα εμφανίζουμε στη

Εμπόριο: Συμφωνία εργοδοτών - εργαζομένων για 860 ευρώ κατώτατο μισθό


Προχωρεί η διαδικασία υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης
Στο επίπεδο των 860 ευρώ - κατώτατο μισθό - φαίνεται να συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, προχωρούν στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.
Κύρια θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις και συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα της περιόδου προ-κρίσης (1-1-09) και η διατήρησή του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγούμε από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης, σε ανακοίνωση, «κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».
Υπενθυμίζεται ότι ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δεν έχουν καταγγείλει την ισχύουσα σύμβαση, συνεχίζοντας την διαπραγμάτευση, ενώ, ήδη, τρέχει, έως τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου,

ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΥΦΕΣΗΣ!



Του Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ*
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929. Πηγαίνοντας πίσω μέχρι και το 1700, μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: από το 1980 μέχρι το 1997 στη Λιβερία, μία χώρα στη Δυτική Αφρική και από το 1989 μέχρι το 1997,στο Τατζικιστάν, μία χώρα στα σύνορα με το Αφγανιστάν (στοιχεία BBC UK). Αμέσως μετά ακολουθεί η ύφεση της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο και πιθανό για δύο ή περισσότερα
Δεν είναι, όμως, μόνο η διάρκεια της ελληνικής ύφεσης που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ αλλά και το κόστος της που είναι ασύλληπτο.
Πέρα απ' το γεγονός του αποκλεισμού της απ' τις αγορές, της αναδιάρθρωσης του χρέους της και της ανάγκης για πολυετή άντληση δανείων απ' την Τρόικα με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η χώρα έχει υποστεί μέχρι στιγμής αθροιστική μείωση του ΑΕΠ της κατά 20%. Μόνο από τη μείωση αυτή του ΑΕΠ, τη μείωση της τιμής βασικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, αυτοκινήτων, μετοχών) και των τραπεζικών καταθέσεων, το κόστος ξεπερνά κατά πολύ το μισό τρις ευρώ. Αυτό είναι μεγαλύτερο από το

Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία - Λίγο πριν το λουκέτο το ΙΚΑ


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικό της ζοφερής κατάστασης ειναι το γεγονος οτι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (σ.σ. καταβάλει το εφαπαξ) αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για τη διεκπεραίωση των οποίων χρειάζονται 2 δισ. ευρώ) και ο χρόνος αναμονής αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 7 χρόνια! Ειδικότερα τα αναλυτικά στοιχεια που παρουσίαστηκαν την Πέμπτη 5/7 απο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάση Καποτά, δειχνουν τα εξης:
1. IKA: Χρειάζεται 1,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Εχει ήδη απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ από τα 4,1 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί.
Παρουσιάσει σημαντική μείωση εσόδων, καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος (εισφοροδιαφυγή ύψους 6 δισ. ευρώ ετησίως). Απώλεια εσόδων

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...