Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Γιατί δεν μου άρεσε η χθεσινή Τελετή Έναρξης...


Δέκα λόγοι που συμπυκνώνουν την απογοήτευση ..
1) Γιατί παρουσίασε ένα χαοτικό θέαμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
2) Γιατί η τηλεοπτική σκηνοθεσία χαντάκωσε κάθε πετυχημένο εύρημα, στερώντας του την αυτοτέλειά του και... εντάσσοντάς το σε μια ενιαία, άμορφη μάζα.
3) Γιατί έλειπε το στίγμα της οικουμενικότητας και η αναφορά εκείνη που θα προκαλούσε ταύτιση όχι μόνο στους Άγγλους θεατές, αλλά και στους υπόλοιπους ανά τον κόσμο.
4) Γιατί η πολυσυλλεκτικότητα για την πολυσυλλεκτικότητα είναι άτοπη. Κάποιες στιγμές ο εικαστικός στοχασμός αντικαταστάθηκε από το πολιτικό statement.
5) Γιατί τα πολύτιμα στοιχεία του αγγλικού πολιτισμού παρουσιάστηκαν με πεζό, mainstream τρόπο και όχι με την μεγαλοπρέπεια που τους πρέπει.
6) Γιατί έλειπε η

Στην υγειά του μαλάκα!


 Στα ξαφνικά και με μισόλογα, το «υγιές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας μεταβιβάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το «ασθενές» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας που απομένει, θα το λουστούμε εγώ κι εσύ, μαλάκα. Οι μαλάκες!
   Ο Σάλλας και πάλι πρώτος μάγκας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας «Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». Μπερεκέτι. Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει τράπεζες.
  Το καλύτερο; «Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών» χαρακτήρισαν το δωράκι της ΑΤΕ στον Σάλλα ως «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά».
  Αν είναι έτσι, τότε γιατί να δώσουμε τα 50 δισ. στις Τράπεζες; Δεν τα χρειάζονται πια. Πρώτον, έγινε «σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» και δεύτερον θα βελτιωθεί η ρευστότητα στην αγορά. Με ποιον τρόπο; Μαγικό! Το ραβδάκι του Σαμαροβενιζελοκουβέλη θα κάνει πάλι το θαύμα του.

Θαύματα παντού! Η ΑΤΕ κρίθηκε απλώς «μη βιώσιμη». Από ποιον; Πώς; Γιατί; Τα στοιχεία,

ATHENS 2004 - LONDON 2012

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πωλήθηκε η Αγροτική τράπεζα - Οδηγίες προς του δανειολήπτες, καταθέτες και μετόχους της τράπεζας - Αμεση ενημέρωση ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεση ενημέρωση για την ΑΤΕ ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
 Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την Αγροτική Τράπεζα ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  Όπως τονίζουν οι βουλευτές επικαλούμενοι σχετικά δημοσιεύματα, «η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να αποφασίσει, αν δεν έχει αποφασίσει ήδη, τον τεμαχισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε «κακή» και «καλή» τράπεζα με την εκχώρηση της τελευταίας σε ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο».
  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «απολύτως απαράδεκτες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία και ειδικότερα τον αγροτικό πληθυσμό» και τονίζουν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προχωρά σε τέτοιου είδους μείζονες αποφάσεις και μάλιστα ερήμην της Βουλής, που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας».


Οδηγίες προς του δανειολήπτες, καταθέτες και μετόχους της τράπεζας

Ξεπουλάνε την Αγροτική “στα κρυφά”! Έπεσε 22% (!!!) η μετοχή της…

26/7/12  

Το σπάσιμο της Αγροτικής Τράπεζας σε “καλή” και “κακή” είναι πλέον γεγονός, έστω και παρασκηνιακά…

Η τράπεζα δημιουργεί το υγιές κομμάτι της και ένα με όλα τα παθητικά της στοιχεία, όπως επισφαλή δάνεια κτλ.

Θέλουν να την “εξυγιάνουν” και να την πουλήσουν στο ..παρασκήνιο, την ώρα που δεν έχει γίνει καν διαγωνισμός για το ποιός θα την πάρει!

Αλήθεια, γιατί δεν δίνουν στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας;

Ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, διαγωνισμοί ούτε καν να το συζητάμε, αλλά σήμερα η μετοχή της τράπεζας έπεσε κατά 22,33% στο χρηματιστήριο!!!

Ήδη, στην “πιάτσα” λένε ότι επίκειται ανακοίνωση την τελευταία στιγμή για επείγουσα αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής, με τις εξελίξεις να δρομολογούνται επίσημα, αύριο,(σημερα) Παρασκεύη! 

Αντώνης Πιτταράς - Δημιουργία ενός Masterplan για την βιωσιμότητα της Νάξου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ

 Όπως και στο παρελθόν, η περιβαλλοντική εταιρία Green Aim φροντίζει πάντα να αναδεικνύει τον χαρακτήρα και την λογική της, η οποία πρωτίστως σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα μεταξύ περιβάλλοντος , ανάπτυξης και ανθρώπου.
Έτσι λοιπόν βασισμένοι στην επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας να ξεφύγει από τον κοινωνικοοικονομικό κυκεώνα που κυριαρχεί, η Green Aim  πρότεινε την υλοποίηση  αναπτυξιακού Forum με βασικό θέμα την ανοδική εξέλιξη του νησιού της Νάξου και την ταυτόχρονη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της μοναδικής τροχαλίας που εξακολουθεί να αποπνέει ελπίδα ανάπτυξης στην χώρα, την ναυτιλία, σε συνδυασμό με την αξία του τουρισμού. Δεν έχουμε μάθει να  κινούμαστε σε μαξιμαλιστικές τροχιές, αλλά να πατάμε γερά, με ρεαλιστικές λύσεις  βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες.
 Μετά λοιπόν από Συμβούλιο της περιβαλλοντικής εταιρίας Green Aim, με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας και του εφοπλιστικού λόμπι καταλήξαμε στην μελλοντική δημιουργία ενός Masterplan για την βιωσιμότητα της Νάξου. Σε σκέψεις για ένα ενδεχόμενο

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

H χρεοκοπία έχει ήδη συντελεστεί...


[Του Σταύρου Λυγερού από kathimerini.gr]
Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας δεν προκαλεί μόνο κοινωνικά ερείπια. Προκαλεί και ποικίλες παρενέργειες στο στενά οικονομικό πεδίο: Πρώτον, εκτροχιάζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεύτερον, λόγω του υψηλού ρυθμού αύξησης των επισφαλειών, απειλεί το τραπεζικό σύστημα.
Η αύξηση των φόρων σε συνθήκες μεγάλης ύφεσης δεν λύνει το πρόβλημα των δημοσίων εσόδων. Δεν είναι μόνο ότι η μείωση του όγκου συναλλαγών μειώνει και τα έσοδα από τη σχετική φορολογία. Είναι πια και η αδυναμία ενός αυξανόμενου ποσοστού φορολογουμένων να πληρώσουν. Με τα εισοδήματά τους να έχουν κατρακυλήσει και με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τα μικρομεσαία στρώματα βρίσκονται στη μέγγενη.
Αυτό ισχύει όχι μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και για μικροεπιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κατά κανόνα πλήρωναν πολύ λιγότερους φόρους από όσους αντιστοιχούσαν στα πραγματικά εισοδήματά τους. Τα οφέλη αυτών των στρωμάτων από τη συστηματική και πολύχρονη φοροδιαφυγή, ωστόσο, κατά κανόνα έχουν επενδυθεί κ

Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου στις 27 και 28 Ιουλίου 2012





   Για τρίτη χρονιά θα λάβει χώρα το διήμερο Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου και πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
    Ο Κυνίδαρος της Νάξου είναι συνυφασμένος με το χορό και τη μουσική. «Τα παιδιά στον Κυνίδαρο πρώτα μαθαίνουν να χορεύουν και μετά να περπατούν», λέει η παράδοση.
    Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των Συλλόγων μας “Άγιος Γεώργιος” και “Ο Απίκραντος” είναι η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέους. Άλλωστε, η επαφή μεταξύ διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών  αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.
Το 2010 σε συνεργασία με την εταιρεία “Αφοί Καρποντίνη – Ναξιακά Μάρμαρα” κάναμε ένα νέο βήμα προς την πολιτισμική ανταλλαγή, μέσω της μουσικής και του χορού διοργανώνοντας  τις Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου.
Στόχος μας είναι αυτές τις ημέρες να παρουσιάζουμε, τόσο παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, αλλά και χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Δημιουργείται

Ποια είναι η Βούλα Παπαχρήστου -Ο Κούβελος την απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

απο BLOG.GR
  Αποκλείσθηκε απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια
στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση της Ελληνικής Αποστόλης στο Λονδίνο, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της, Ισίδωρος Κούβελος.
  Αφορμή αποτέλεσε ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter για τους αφρικανούς στη χώρα μας. Στο επίμαχο μήνυμα η Παπαχρήστου ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
Να σημειωθεί ότι από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Παπαχρήστου έχει προωθήσει μηνύματα της Χρυσής Αυγής και του Ηλία Κασιδιάρη, με μηνύματα με περιεχόμενα όπως «Η ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και όχι απλά η "επανένωση" της Κύπρου είναι ο διαχρονικός σκοπός μας»...
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού, η ισότητα, ο σεβασμός των άλλων, η ανταλλαγή μεταξύ ατόμων, χωρών και ηπείρων αποτελούν απαράβατους κανόνες.

Την ανάκληση της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε νωρίτερα με ανακοίνωση της από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η Δημοκρατική Αριστερά.
  • Σάλoς για το ρατσιστικό tweet της Βούλας Παπαχρήστου - Ανόητη ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ


    Το σχόλιο της Παπαχρήστου, όπως ήταν λογικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Νέα σεισάχθεια» πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

  Εισήγηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη τύπου με θέμα: Παρουσίαση πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επεξεργάστηκε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση στους κοινωνικούς φορείς ως τις 3 Αυγούστου, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή, πρόταση νόμου, γι’ αυτό που εμείς αποκαλούμε «νέα σεισάχθεια».
Δηλαδή, την ανακούφιση και απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από δανειακές υποχρεώσεις στις τράπεζες, που ανέλαβαν σε διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, με διαφορετικά εισοδήματα και εισοδηματικές προοπτικές.
Είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία με σαφές αναπτυξιακό πρόσημο, γιατί συμβάλλει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και την καταναλωτική δυνατότητα των νοικοκυριών.
Εντάσσεται, συνεπώς, στη συνολική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
Δεν κατατίθεται ως επίδειξη πολιτικής συνέπειας ανάμεσα σε προεκλογικές εξαγγελίες και μετεκλογικές πράξεις.

Το "made in Greece" τώρα πουλάει



  Το στοιχείο της ελληνικότητάς τους αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα και υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται ελληνικά.
  Αν και οι περισσότερες καταναλωτικές έρευνες συμφωνούν πως η επιλογή αγορών είναι
πολυπαραγοντική διαδικασία, η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρεάζει μερίδα των καταναλωτών υπέρ των ελληνικών προϊόντων.
  Η τελευταία πρόσφατη έρευνα του 
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Marketing καταγράφει για πρώτη φορά αυτήν την τάση στα έξι χρόνια που πραγματοποιεί τη σχετική μέτρηση, με τους καταναλωτές να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται πλέον για τη χώρα προέλευσης των προϊόντων που προμηθεύονται. Η στάση αυτή ίσως να συνδέεται με την αντίληψη των ατόμων για την ανάγκη στήριξης της εθνικής οικονομίας, σχολιάζει η παραπάνω έρευνα, εξηγώντας το όψιμο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Η σήμανση Μade in EU σταδιακά αντικαθίσταται από τον Made in Greece, 
ο κωδικός

Και στη Νάξο ψαράδες σκοτώνουν τις θαλάσσιες χελώνες


 απο  www.zoosos.gr
Στην παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο πέρυσι εκβράστηκαν οι δύο θαλάσσιες χελώνες, που βλέπετε, νεκρές. Και τα δύο ζώα, όπως κατήγγειλε στο www.zoosos.gr, ο Γιάννης Ορφανός κάτοικος της περιοχής – ο οποίος φωτογραφίζει αυτά τα εξαιρετικά πλάσματα ερασιτεχνικά με την υποβρύχια κάμερα του – εξοντώθηκαν από ψαράδες, που διαρκώς αλιεύουν εκεί και μάλιστα πολύ κοντά στην ακτή, παρανομώντας εξόφθαλμα.
Οι φωτογραφίες, που τράβηξε ο κ. Ορφανός αποδεικνύουν το έγκλημα, όχι όμως τον δράστη. Στις 17 Ιουλίου 2012 ο κ. Ορφανός κάλεσε το Λιμενικό, για να παρέμβει, αφού το καΐκι, που βλέπετε στη φωτογραφία, είχε ρίξει τα δίχτυα του πολύ κοντά στους λουόμενους, μόλις μερικά μέτρα από την παραλία και στο σημείο όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται οι θαλάσσιες χελώνες.
Το Λιμενικό ήρθε και οδήγησε τον συγκεκριμένο ψαρά στην στεριά. Αυτό, που δεν

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οι ONIRAMA στη Νάξο !

 
Ο Α.Ο. Πανναξιακός παρουσιάζει τους ONIRAMA για πρώτη φορά στη Νάξο, σε μια και μοναδική συναυλία.
Το πιο αγαπημένο Ελληνικό συγκρότημα των τελευταίων ετών που έκλεισε ήδη 10 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων, θα παρουσιάσει τις παλιές και νέες επιτυχίες του, απογειώνοντας τη διάθεση των τυχερών θεατών που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8/8 στις 21.30 στο Γυμνάσιο Νάξου.

Προπώληση εισιτηρίων 13 ευρώ
Τιμή εισιτηρίων 15 ευρώ.
Παιδικό (κάτω των 12 ετών) 6 ευρώ. 

Γίνε χορηγός της εκδήλωσης (μέχρι το Σάββατο 28/7):
22850 23170 (γραφεία Α.Ο. Πανναξιακού 18.00-21.00), ή
6980112172 και 6944955021.

Art twist - στροφή στην προσιτή τέχνη

 

Ξύλα που ξέβρασε το κύμα, μέταλλα που κάποιοι περιφρόνησαν, ξεχαρβαλωμένες πόρτες και παράθυρα που περίμεναν για χρόνια υπομονετικά τον «σωτήρα» τους, βαρέλια που κάποτε γνώρισαν ένδοξες μέρες τρέφοντας στον κόρφο τους κρασί, μεταμορφώνονται και γίνονται... τέχνη.
Το Art Twist, στη Χώρα της Νάξου, άνοιξε τις πόρτες τους πριν από λίγες εβδομάδες και φιλοξενεί έργα τέχνης και χειροποίητα είδη διακόσμησης, τα οποία συνδυάζουν ιδανικά την καλαισθησία με το θυμικό για μια Ελλάδα που γίνεται αντικείμενο διακόσμησης. Πρόκειται για έναν απλό αλλά καλαίσθητο χώρο που προσκαλεί τους επισκέπτες να αποκτήσουν ή να επιλέξουν να δωρίσουν κάτι πρωτότυπο, χειροποίητο

Εισοδηματικά κριτήρια για τις εκπτώσεις φόρων - Ποιά σενάρια εξετάζονται για τους μισθωτούς - Έκπτωση για τις εισφορές των επαγγελματιών - Φοροαπαλλαγές: Δραματικές οι περικοπές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


 Τα πάνω κάτω στη φορολογία εκατομμυρίων πολιτών θα φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση με την κατάργηση αρκετών φοροαπαλλαγών, τη μείωση της έκπτωσης φόρου για κάποιες άλλες και την ενίσχυση τρίτων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της τρόικας για αύξηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να βελτιώσει σημαντικά τη διάταξη με την οποία περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες έχουν σήμερα πολύ μικρή έκπτωση φόρου από το ποσό της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλουν σε ταμεία ασφάλισής τους.
 Το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών  είναι το εξής: Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και επιτηδευματίες να μη λαμβάνεται υπόψη ως εκπιπτόμενη δαπάνη που δηλώνεται στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης στους κωδικούς 053 (υπόχρεος) και 054 (σύζυγος) αλλά να θεωρείται επαγγελματική δαπάνη και να μειώνει ανάλογα τα καθαρά κέρδη του επαγγελματία ή του επιτηδευματία, αφού θα αναγράφεται πλέον στο έντυπο Ε3.
 Αλλωστε, όπως αναφέρει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι μισθωτοί αφαιρούνται στο σύνολό τους από το

Αναδιάρθρωση ποινολογίου για φορολογικές παραβάσεις

  
 ΡΙΖΙΚΗ ανατροπή στο «ποινολόγιο» της εφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την κατάργηση αρκετών προστίμων που επιβάλλονται για πολύ μικρές παραβάσεις και τη θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων για βαριές παραβάσεις, όπως τα πλαστά και εικονικά στοιχεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νέο καθεστώς δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο από την εφορία όταν:
- Διαπιστώνεται για πρώτη φορά οποιαδήποτε παράβαση ανεξάρτητα από το είδος
- Έχουν εκδοθεί αθεώρητα φορολογικά στοιχεία, αντί θεωρημένων από παραδρομή και έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εμπρόθεσμα και δηλώθηκε εγγράφως από τον υπόχρεο στον προϊστάμενο της ΔΟΥ η παράλειψη αυτή, πριν από τη διαπίστωσή της από οποιονδήποτε φορολογικό έλεγχο
- Για κάποια συναλλαγή που έχει εκδοθεί το μη προσήκον φορολογικό στοιχείο (τιμολόγιο, απόδειξη παροχής, δελτίο αποστολής κ.λπ.) και υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που
εκδόθηκε κανονικά και έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτό που προβλέπει η νομοθεσία και εκδόθηκε

- Δεν έχουν εκδοθεί από τον υπόχρεο δελτία αποστολής για τις περιπτώσεις: παράδοσης επιστρεφόμενων αγαθών αξίας μέχρι και 5.000 ευρώ ή παράδοσης αγαθών προς επισκευή,

ΟΛΜΕ: σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
 Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών βασισμένη στην έκθεση του ΟΟΣΑ, σημειώνουμε τα εξής:
Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην οποία βασίζεται η πρόταση για την αύξηση του ωραρίου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας μας. Οι εμπειρογνώμονες του «έγκυρου» Διεθνούς Οργανισμού δεν επιδίωξαν να καταγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική εκπαίδευση. Η Έκθεση που έδωσαν δεν είναι παρά μια κατά παραγγελίαν από το Υπ. Παιδείας Έκθεση (η σύνταξη της έκθεσης κόστισε 127.653 €, χωρίς να υπολογίσουμε τους φόρους και τις κρατήσεις) που σκοπό έχει να ενισχύσει την Κυβέρνηση και την Τρόικα στην προσπάθειά τους να λάβουν ακόμα πιο επώδυνες αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
Η σκόπιμα μεροληπτική στάση του ΟΟΣΑ δεν είναι καινοφανής. Είναι χαρακτηριστική η άποψη που διατυπώνει η «Εκπαιδευτική Διεθνής» (Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών) σχετικά με τις επιδιώξεις του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του 2010 «Η εκπαίδευση με μια ματιά» («Education at a glance»):
«Στη νέα ετήσια Έκθεση του 2010 “Η εκπαίδευση με μια ματιά” ο ΟΟΣΑ εξακολουθεί να υποστηρίζει μια πιο αποδοτική δαπάνη και επιπρόσθετη ενίσχυση των μηχανισμών της αγοράς

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πλήρης κατάργηση φοροαπαλλαγών για εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ


Kathimerini.gr -Σωτηρης Νικας
  Πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ τον χρόνο, με ταυτόχρονη διατήρησή τους για όσες οικογένειες έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ τον χρόνο.
  Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να τονώσει τα δημόσια έσοδα και την ίδια ώρα να εφαρμόσει ένα μέτρο που θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή ή κατάργηση των φοροαπαλλαγών προβλέπει:
1. Καμία αλλαγή στο καθεστώς των φοροελαφρύνσεων για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής

Σαμαράς-ντετέκτιβ παρακολουθεί το Δημόσιο

 Αποφασισμένος να πολεμήσει την παρανομία και να προχωρήσει σε βαθιές τομές στον δημόσιο τομέα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
foto - Ο ΑΝτώνης Σαμαράς, αιφνιδιάζει για άλλη μια φορά τις παλαιωμένες δομές του δημοσίου (Digirtal Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
απο - μουφανετ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 255 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!



 ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής,με ταχύτατους ρυθμούς, η κυβέρνηση προχωρά αυθαίρετα χωρίς μελέτη και διάλογο, το απαράδεκτο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών. Η σχετική λίστα, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αφορά περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους, των οποίων το μέλλον αγνοείται.
Η λίστα των 255 Οργανισμών που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους και πρόκειται να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία κατάργησής τους, καταχωρείται στη συνέχεια.
Την κατάσταση με τους δημόσιους φορείς επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα πριν από το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπληρώσει το μεγάλο κύμα καταργήσεων δημοσίων φορέων που προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται και Οργανισμοί που έχουν καταργηθεί βάσει νόμων που έχει ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο (ΔΕΚΑ ΑΕ, ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», OΠΕΠ, ΑΓΡΟΤΗΜΑ), αλλά, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η συγκεκριμένη λίστα των προτάσεων θα ξεκαθαριστεί και θα εμπλουτιστεί με νέους φορείς.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από το πρωθυπουργικό γραφείο οι

Σε 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο - Σε 10 δόσεις οι φόροι για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ



 Μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων θέτει σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών.
 Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο
 Παράλληλα εντός της ερχόμενης εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προωθήσει τη ρύθμιση για την καταβολή σε έως 10 μηνιαίες δόσεις του φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του και να εξασφαλισθεί η είσπραξη των εσόδων αυτών στα ταμεία του κράτους.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών μελετά νέα ρύθμιση που θα προβλέπει την δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο που έχουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις σε έως και 60 δόσεις.
 Με τη νέα ρύθμιση αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των δόσεων σε σχέση με την
προηγούμενη ( 24 δόσεις) ενώ τα όρια για την υπαγωγή σ΄ αυτήν αναμένεται να παραμείνουν τα 10.000 ευρώ για οφειλές από φυσικά πρόσωπα και τα 75.000 ευρώ για

Αλ. Τσίπρας: «Επισύρει βαρύτατη ευθύνη η συγκάλυψη της Siemens»


Επίκαιρη επερώτηση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της Siemens, κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και επτά ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης, η ψήφιση σχεδίου συμφωνίας λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Προσθέτουν μάλιστα ότι η τυχόν υπογραφή του σχεδίου αυτού από τον υπουργό Οικονομικών επί τη βάσει της εξουσιοδότησης που έδινε η διάταξη, «θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συνυπογράφουν την επίκαιρη επερώτηση

Διεύθυνση Δασών : Κίνδυνος εξαφάνισης της ρίγανης και του τσαγιού λόγω αυξημένης εμπορευματοποίησης

Τα παραδοσιακά βότανα της Ελλάδας κινδυνεύουν με εξαφάνιση σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνεται ότι υπό εξαφάνιση είναι και το τσάι του βουνού λόγω της μαζικής εκρίζωσης...

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης των ειδών του γένους Sideritis L. (τσάι βουνού)* και του είδους Origanum vulgure (ρίγανη) , λόγω αυξημένης εμπορευματοποίησης και κινδύνου ανεξέλεγκτης συλλογής, θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σχετικώς δείχνοντας προσοχή τόσο στον τρόπο συλλογής όσο και στην εποχή συλλογής».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι: «Πολλοί  συλλέγουν

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...