Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!!! - Ένα άρθρο που τσακίζει κόκαλα.


 ..... . Διαβάστε το μέχρι τέλους
«Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί και βουλευταί, το 'χουν σε τιμή, το 'χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδα. Είναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται….Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας.»

Τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη έρχονται στη σκέψη μου συχνά και νοιώθω απέραντη αηδία να με διακατέχει όσο συλλογιέμαι ότι
το Έθνος μου, βαδίζοντας στα μονοπάτια της εξαθλίωσης, βρίσκεται πλέον υπό Κατοχή, με οικονομικούς όρους βέβαια, αλλά με χιλιάδες μέχρι σήμερα «εκτελέσεις» αφού δεν υπάρχει πιά οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο, που να μην φοβάται για την καθημερινή κατρακύλα των ονείρων της και την δημιουργία σωρού ερειπίων επί των οποίων ολόκληρη η ελληνική κοινωνία καλείται να ζήσει. Αν το λένε αυτό ζωή πιά και όχι ελαιοτριβείο ψυχών και σωμάτων!!!

Διανύουμε τον τρίτο χρόνο του στρατηγικού σχεδιασμού της τραπεζικής χρεοκοπίας και του τζογαρίσματος με το κρατικό χρέος, μιας κομπίνας της διεθνούς μαφίας του χρήματος με σκοπό τον πλουτισμό του
καρτέλ της ληστοσυμμορίας των τοκογλύφων-τραπεζιτών οι οποίοι προκάλεσαν την κρίση εις βάρος της πραγματικής οικονομίας που την κατασπαράσσει η διεφθαρμένη μορφή του καπιταλισμού που ζούμε.

Οι διεστραμμένοι απάτριδες πολιτικοί που μας κυβερνούν, σε μια ομερτά με τους

Επιστημονικά όργανα στο βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης

   


   Για πρώτη φορά Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πόντισαν επιστημονικά όργανα στο βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης για μακρόχρονη παρακολούθηση της υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας<
   Μια σειρά από επιστημονικά όργανα τοποθέτησε στο βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα. Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει πλέον μία μακρόχρονη μελέτη της πιθανής υποθαλάσσιας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, όπου πέρυσι υπήρξαν σημάδια ενεργοποίησης. 
  Οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν το βαθυσκάφος «Θέτις» και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα «Max Rover» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), θέλουν να έχουν μία καλύτερη εικόνα, από «πρώτο χέρι», για το τι συμβαίνει στο ηφαίστειο της Σαντορίνης.
   
   Η αποστολή, αρχηγός της οποίας ήταν ο γεωλόγος Δημήτρης Σακελλαρίου, επικεφαλής

Τσίπρας: Να κατατεθεί στη Βουλή η έκθεση της Black Rock για τις τράπεζες


  Να κοινοποιηθεί στη Βουλή η έκθεση της Black Rock από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και τα κριτήρια, με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, μαζί με τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
  Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας ζητεί επίσης να του κοινοποιηθούν οι εκθέσεις συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα επιχειρησιακά σχέδια και τα σχέδια ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που έχουν υποβληθεί στην ΤτΕ και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα».
Παράλληλα, κ. Τσίπρας επισήμανε αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στην ΑΤΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη.
    Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις και να

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ KΑΤΕΛΑΒΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK. - ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ

    
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ (ΤΙΣ ( ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ!
     Το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας πλέον που να μην καταλαβαίνει το σκανδαλώδες της εκχώρησης της Αγροτικής στον εκπρόσωπο του τραπεζικού πασοκισμού.
     Η πληροφορία όμως που έχουμε αφορά την έκθεση της BlackRock που δολίως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον στους πολιτικούς αρχηγούς που την έχουν ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
   Η έκθεση λοιπόν βάσει των δεικτών αξιολόγησης, φέρνει την Αγροτική Τράπεζα αμέσως μετά την Εθνική, πολύ μπροστά από οποιαδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Εάν αυτή η έκθεση ερχόταν στο φως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα τολμούσε καμμία κυβέρνηση να έκανε αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το Εθνικό έγκλημα.
    Δεν χρειάζονται ούτε καν εικασίες. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης, κύριος Προβόπουλος με την

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


 γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής 
  Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
  Μας αξίζει που το Focus χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;
  Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο μπαταξήδες που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;
  Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;

Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.
Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα! Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματα που θέτουν τα πειθήνια όργανα των διεθνών τοκογλύφων όπως το Focus!

Η Ελληνική Επανάσταση είχε λάβει δάνεια ακόμη και για καριοφίλια που δεν λάβαμε ποτέ πριν το 1821, γεγονός

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ΕΣΕΕ δίνει τον ορισμό της «εντός της κρίσης υπερχρεωμένης επιχείρησης» και ζητά νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της





  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης καθώς και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με την οποία ζητάει την νομοθέτηση ορισμού για την «εντός της κρίσης» υπερχρεωμένη επιχείρηση. Ταυτόχρονα, προτείνει σχέδιο τροπολογίας για την άρση της οικονομικής βίας και των αστικών και ποινικών διώξεων κατά της επιχείρησης αυτής, προκειμένου να επιβιώσει μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής ύφεσης.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει σθεναρά και υπενθυμίζει την επιτακτική ανάγκη θέσπισης νόμου - ρύθμισης για την υπερχρεωμένη επιχείρηση, αντίστοιχου με εκείνου των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στον οποίο θα μπορούν να ενταχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, με πρωταρχικό στόχο την αποφυγή άλλων λουκέτων και την διόγκωση της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή της, η ΕΣΕΕ αναφέρει:
«Το τελευταίο διάστημα η διαρκώς διευρυνόμενη ύφεση, στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική

Ελεύθερη Ενέργεια Για Όλους: O Νέος «Απαγορευμένος Καρπός»

 
«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με εναλλακτικό τρόπο,
είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός
».

John O’ Malley Bockris, φυσικός.

   Φανταστείτε μια συσκευή μικρού μεγέθους που θα παράγει όλη την ποσότητα του ηλεκτρισμού που χρειάζεται το σπίτι σας, χωρίς καλώδια, λογαριασμούς και μόλυνση… Φανταστείτε την πόλη σας χωρίς καυσαέρια, γιατί τα αυτοκίνητα θα καίνε…υδρογόνο και θα αφήνουν ως κατάλοιπο σταγονίδια νερού, που θα νοτίζουν ελαφρώς τους δρόμους… Φανταστείτε τρένα, αεροπλάνα και πλοία να κινούνται με απίστευτες ταχύτητες χωρίς να καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα… Φανταστείτε μικρούς σταθμούς Ψυχρής Σύντηξης να προμηθεύουν την ενέργεια που χρειάζεται η βιομηχανία χωρίς τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος… Φανταστείτε έναν κόσμο με μηδέν μόλυνση του περιβάλλοντος, όπου ο καθένας θα μπορεί να αντλεί ελεύθερα την ενέργεια που χρειάζεται με ελάχιστο κόστος…


   Επιστημονική φαντασία; Όχι, πρόκειται για τον κόσμο της Ελεύθερης Ενέργειας, τον οποίο

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η αρχή του τέλους του γερμανικού θαύματος;

 
  Την εμφάνισή τους έκαναν οι πρώτες ρωγμές στο γερμανικό οικονομικό θαύμα.
  Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης δεν είναι άτρωτη απέναντι στην κρίση του ευρώ.
 Εάν το γερμανικό δόγμα της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων αποτύχει στην ίδια την πατρίδα του, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιλέξει έναν άλλο δρόμο. Τότε, μια νέα ημέρα θα ξημερώσει για την Ευρωζώνη.
   «Έως τώρα, η Γερμανία έβγαινε αρκετά ισχυρή από την κρίση, ανεπηρέαστη από τις δυσκολίες των εμπορικών εταίρων της, όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα. Όμως, τώρα, σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την οικονομία της», παραδέχεται ο οικονομολόγος του Ifo, Κλάους Βολράμπε. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Οι δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας συρρικνώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα. Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της Markit υποχώρησε τον Ιούλιο στο 47,3 από 48,1 τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την πιο απότομη μείωση του δείκτη από τον Ιούνιο του 2009 – στο μέσο της χρηματοοικονομικής κρίσης.
   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Chris Williamson, επικεφαλής ανάλυσης της Markit, τα στοιχεία υποδεικνύουν συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο. «Είναι πλέον αρκετά σαφής η εικόνα σημαντικής επιδείνωσης των συνθηκών στη Γερμανία

Την πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ζητά η ΕΣΕΕ με προτάσεις της για την μετά Κ.Β.Σ. εποχή.








  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, με θέμα την πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καταθέτοντας πλήρεις και στοιχειοθετημένες προτάσεις. 
  Στην επιστολή της αναφέρει ότι ο Κ.Β.Σ. και ο Κ.Φ.Ε. σήμερα αποτελούν ένα γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ουδόλως ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες αλλά ούτε και στην προσπάθεια των φορολογικών υπηρεσιών για την περιστολή της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το πλαίσιο, το εμπόριο προτείνει την αντικατάστασή του με εύχρηστες, σύγχρονες, λειτουργικές και πρακτικές εφαρμογές και λύσεις, οι οποίες αναλύονται διεξοδικά.

  Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ εκφράζουν την επιθυμία του συνόλου του εμπορικού κόσμου για άμεση και πλήρη κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Στην πολύ κρίσιμη καμπή στην οποία έχει βρεθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα, το εν λόγω πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα ή ποτέ. 

 Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την μετά Κ.Β.Σ. εποχή είναι:

1. Ο τρόπος φορολογικού ελέγχου των επιχειρήσεων να διεκπεραιώνεται:

AIΓΑΙΟ: οι «γκρίζες ζώνες» είναι πετρελαιοφόροι ορίζοντες.


ΑΠΟ Aegean Times
  Επί 30 χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για τις περίφημες διεκδικήσεις των Τούρκων στο
Αιγαίο χωρίς να έχουμε καταφέρει να φωτίσουμε το ομιχλώδες τοπίο που καλύπτει αυτές τις διεκδικήσεις. 
  Είναι τυχαία άραγε η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο; 
  Είναι τυχαίο το ζήτημα που τέθηκε από τους Τούρκους σχετικά με τους Αεροδιαδρόμους της Ρόδου, 
  Είναι τυχαίο γεγονός η διπλωματική εμπλοκή της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και οι συναντήσεις Κληρίδη – Ντενκτάς;
  Είναι τυχαίο γεγονός οι 2 συναντήσεις Παπανδρέου-Τζέμ μέσα σε διάστημα 10 ημερών; 
  Είναι τυχαία η επιλογή των σημείων που επιλέγουν οι Τούρκοι πιλότοι όταν πραγματοποιούν τις παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου χώρου;
  Η έρευνα των AT επιχειρεί να ρίξει άπλετο φως στην άσκηση της Εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Από την ιστορική αναδρομή των «θερμών επεισοδίων» οι ΑΤ φωτίζουν το παρασκήνιο της διπλωματίας και προσδίδουν μια νέα διάσταση στις «επιθυμίες» των Τούρκων.

30 χρόνια δηλώσεις …
 
  Ξεκινώντας πολύ πριν το 1974 όταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ελληνοαμερικανός

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Συναποφασίζουν το «άριστο μείγμα» της φτώχειας

 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κατερίνη, κατηγορώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές».
  «Συναποφασίζουν και οι τρεις το «άριστο μείγμα» της φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του «λεφτά υπάρχουν» των εκλογών του 2009».

  «Δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

   Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς, ο «Πρωθυπουργός της δραχμής», όπως τον

Πρόγραμμα 24 ημερών. Toυ Γιάνη Βαρουφάκη




  Στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα πάρει την πιο σημαντική – ίσως την τελευταία σημαντική – απόφασή της. Είναι η μέρα που λήγει ένα ομόλογο από εκείνα που δεν κουρεύτηκαν επειδή τα είχε αγοράσει η ΕΚΤ (η οποία, ως γνωστόν, θεωρεί ότι τα δικά της ομόλογα, αντίθετα με των μικρο-ομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι κάτι σαν ιερές αγελάδες).
   Για να το αποπληρώσει, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί από κάπου 3,2 δις ώστε να αποπληρώσει στο 100% την ΕΚΤ η οποία, σημειωτέον, τα είχε αγοράσει πέρσι προς 2,3 δις – άρα, η ΕΚΤ έχει λαμβάνειν κι ένα ουκ ευκαταφρόνητον κέρδος της τάξης των 900 εκατομμυρίων (*).
   Δεν είναι τυχαίο ότι η τρόικα έφυγε για να επιστρέψει με την αξιολόγησή της τον Σεπτέμβρη δηλαδή μετά την 20ή Αυγούστου. Χρειάζονται τρεις μήνες για να αποφανθούν ότι το «πρόγραμμα» έχει βουλιάξει; Ότι τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα ανέλθουν στο 5% των (ανοήτως) υπεσχημένων; Ότι η «ανάπτυξη» θα κείται στον πυθμένα, όπου και θα

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πλήρης οδηγός & Παράδείγματα για την αναγνώριση και εξαγορά πλασματικών ετών


 
ΑΠΟ EXIPNO.GR
Σε δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΟΑΕΕ - Ποιους αφορά - Πόσο κοστίζουν - Ποια είναι η διαδικασία - Πότε σας συμφέρει - Αναλυτικός πίνακας με παραδείγματα - Ολη η εγκύκλιος του υπ. Εργασίας.
 Με τις νέες ρυθμίσεις ο ασφαλισμένος μπορεί να αναγνωρίσει επιπλέον:
1. Το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η επιδότηση ανεργίας.
2. Το χρόνο επιδοτούμενης ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες (1 έτος) ανεξάρτητα από την περίοδο που έλαβε χώρα η ασθένεια.
3. Το χρόνο σπουδών σε μέσες, ανώτερες και ανώτατες σχολές.
4. Το χρόνο ανεργίας για τον οποίο δεν έχει επιδοτηθεί ο εργαζόμενος ή παρουσιάζεται γενικώς κενό ασφάλισης, μετά όμως την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε Tαμείου.
5. Το χρόνο απουσίας από την εργασία για τις μητέρες λόγω κύησης και λοχείας και μέχρι 119 ημέρες.
6. Το χρόνο απεργίας

Οι νέοι μισθοί των 800.000 εμποροϋπαλλήλων



AΠΟ - FINANCIALPRESS
Υπεγράφη σήμερα, η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Εμπόριο. Στους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr θα δείτε με πόσα χρήματα θα αμείβονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο ανάλογα με την ειδικότητά τους.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την 27η Ιουλίου, εκτός από τη μείωση αποδοχών, προβλέπει μείωση αποδοχών στα επίπεδα της 1ης Ιανουαρίου 2009, «πάγωμα» των ωριμάνσεων από την 1η Αυγούστου 2012 έως την 1η Αυγούστου 2013 όπως επίσης και πάγωμα των επιδομάτων για έναν χρόνο.
Με την εισαγωγή της μετενέργειας, ο από το νόμο υπολογισμός προβλέπει διατήρηση του βασικού μισθού στα 918 € μικτά, ενώ με την υπογραφή της νέας σύμβασης ο βασικός μισθός μειώνεται στα 860 €. Σε ποσοστά η μείωση του βασικού μισθού αντιστοιχεί σε 6,7%.
Οι νέες αποδοχές –μικτές και καθαρές- αποτυπώνονται στους ακόλουθους πίνακες:

1. Προσωπικό πώλησης
Μικτές αποδοχές 860,0

Κρατήσεις ΙΚΑ
116,1
Κρατήσεις

LONDON 2012 - Η τσάντα γράφει Nike αλλά το φερμουάρ Adidas!





  Η Yomna Khallaf, η οποία συμμετέχει στο αγώνισμα της συγχρονισμένης κολύμβησης, έκανε την αποκάλυψη και πλέον στο Λονδίνο τα μέλη της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, τρέχουν και δε …φτάνουν!

«Η τσάντα που χρησιμοποιώ για να βάζω ότι χρειάζομαι στις προπονήσεις, έχει το λογότυπο της Nike, όμως τα φερμουάρ της είναι Adidas», ισχυρίστηκε η κολυμβήτρια.

Τα μέλη της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Αποστολής, δια στόματος του γ.γ. τους, Motaz Sonbol, δηλώνουν συγκλονισμένα από την αποκάλυψη, την ώρα που η εταιρία Nike εκφράζει την ανησυχία της επειδή ίσως τα προϊόντα που έχουν δοθεί στους Αιγύπτιους δεν πληρούν τις προδιαγραφές των ειδών στάνταρ της εταιρίας.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής, Γεν Μαχμούντ Αχμέντ Αλί, ουσιαστικά παραδέχτηκε πως ο ίδιος επέλεξε να πάρει τα «μαϊμού» προϊόντα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η οποία έχει «χτυπήσει» και την Αίγυπτο.
Στις δηλώσεις του, είπε:
«Υπογράψαμε συμβόλαιο με κινέζικη εταιρία διανομής, λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας».

To πιο εντυπωσιακό είναι οτι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αιγύπτου αποποιήθηκε κάθε ευθύνη λέγοντας ότι το θέμα των μαϊμού προϊοντων είναι σαν την περίπτωση των πλαστών νομισμάτων. «Φταίς εσύ εαν σου δώσουν πλαστό χαρτονομισμα σε ένα μαγαζί;»

Αυτός είναι ο λόγος που «κάρφωσαν» την Βούλα Παπαχρήστου...

ΑΠΟ - TRAGIKO
Πως γίνεται ένας λογαριασμός στο twitter που είχε μόνο 67 followers να εκτοξεύεται ξαφνικά στις 10.000; Η Βούλα όμως δεν είναι εκεί.
 Έχει γυρίσει στην Ελλάδα και είναι κλεισμένη στο σπίτι της κολλητής της και δεν βγαίνει έξω για κανένα λόγο, μη μπορώντας ακόμα να αντιμετωπίσει τον Τύπο. Ακόμα και με τον αρραβωνιαστικό της, αθλητή του κικ μπόξινγκ, μιλάει ελάχιστα, αφού είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.
Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, λέει ότι κάποιοι γκρέμισαν το όνειρο στην Βούλα Παπαχρήστου, αφού εδώ και 4 μήνες δεν κοιμόταν για να είναι έτοιμη για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πως όμως, ένα αστείο της αθλήτριας μας πήρε τόσο μεγάλη έκταση τη στιγμή που είχε μόνο 67 followers; Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κάποιοι της την είχαν στημένη

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΒΑΚΗΣ "Απλώς καθυστερεί η πτώχευση"




Αυστηρή κριτική στην πολιτική της Ευρωζώνης σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εξαπολύει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Free Sunday.
 Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "εκτιμώ ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό της άρνησης του γεγονότος ότι δομήθηκε με τρόπο που δεν μπορούσε να αντέξει μια μεγάλη χρηματοπιστωτική κατάρρευση όπως εκείνη του 2008. Ιδίως οι πλεονασματικές χώρες εντός της Ευρωζώνης, και όχι μόνο η Γερμανία, πίστεψαν ότι ήταν δυνατόν να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα από την εξαφάνιση των συναλλαγματικών αυξομειώσεων με την περιφέρεια χωρίς να δημιουργηθεί, παράλληλα, ένας ικανός μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων. 
 Τώρα που αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και ότι ο μηχανισμός ανακύκλωσης των πλεονασμάτων αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιβίωση της Ευρωζώνης, δεν είναι διατεθειμένοι να τον δημιουργήσουν, προτιμώντας σε τελική ανάλυση

Διεθνή σενάρια «Αποκάλυψης» για την Ελλάδα!



απο - μουφανετ 
  * Έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού, προειδοποιούν για «Επιδρομή Ακρίδων» (New York Times), αποκαλύπτουν ότι «H Ελλάδα είναι ο Αντίχριστος» (Wall Street Journal) ή προφητεύουν «Νέα Ατλαντίδα στο Αιγαίο» (Financial Times)!
  Γιά άλλη μια φορά η Ελλάδα έρχεται στο επίκεντρο του διεθνούς οικονομικού τύπου, ως
αρνητική πρωταγωνιστής.
  Φαίνεται ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις του περιοδικού Spiegel για την παραμονή της χώρας μας στο Euro, ήταν μάλλον το αισιόδοξο σενάριο. Διότι αυτή την εβδομάδα ο διεθνής οικονομικός τύπος επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές μπαράζ γκαντεμιάς και κινδυνολογίας που συναγωνίζεται τις προφητείες για το τέλος του κόσμου!
  Την μία διάψευση μετά την άλλη εκδίδει τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πώς επιδρά το αλκοόλ σε κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος!


Το συγκεκριμένο βίντεο με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις δείχνει πως το κάθε όργανο του σώματος μας, επηρεάζεται από την κατανάλωση αλκοόλ. Καλό θα ήταν να το δείτε πριν αποφασίσετε να πιείτε πολύ!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ..

H Παπαχρήστου ζητάει 4 εκ. ευρώ απο ΕΟΕ και ΣΕΓΑΣ

  
Νομικοί αθλητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες…λόγω ρατσιστικού σχολίου, δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις για αποζημίωση.
Κρίνουν ότι η αποπομπή της αθλήτριας, η οποία πριν αποκλειστεί ζήτησε συγγνώμη, δε μπορεί να γίνει με απόφαση είτε του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είτε της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).
Για να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: 
α) Δική της απόφαση,
β) Απόφαση της ΔΟΕ, 
γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ.

 Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι

Τι θα γίνει όταν ο λαός απαιτήσει δραχμή; Του Θέμη Τζήμα


 Ο σύνδεσμος “όταν” εμπεριέχει το χρονικό “ότε” και το υποθετικό “αν”. Άρα είναι χρονικός και υποθετικός, μια διάσταση λησμονημένη στη νέα ελληνική αλλά απολύτως κρίσιμη για το κείμενο που ακολουθεί.

Εδώ και τρία χρόνια, από το πρώτο μνημόνιο ακόμα, οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να κερδίσουν χρόνο οι πιστωτές μας εις βάρος της χώρας. Κλωτσούν παρακάτω το σενάριο κατάρρευσης της εθνικής οικονομίας που θα εκδηλωθεί μάλλον ως μια οξύτατη κρίση ρευστότητας προς το εσωτερικό και το εξωτερικό. Έτσι οι ξένοι πιστωτές- επίσημος και ιδιωτικός τομέας- επιτυγχάνουν αφενός να οχυρωθούν απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, αφετέρου, μαζί με το ντόπιο κατεστημένο, να υφαρπάξουν στις χαμηλότερες δυνατές τιμές το δημόσιο πλούτο, έχοντας ως προίκα και ένα πάμφθηνο εργατικό δυναμικό με έναν άφθονο εφεδρικό στρατό.


Το πρώτο μνημόνιο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο αυτής της κομμένης και ραμμένης στα μέτρα
των πιστωτών μας πολιτικής. Ακολουθήθηκε από το μεσοπρόθεσμο, το μνημόνιο ΙΙ και το PSI, που ακύρωσε και έστρεψε εναντίον της ελληνικής οικονομίας την αναγκαία, από χρόνια πριν, αναδιάρθρωση χρέους.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνούμε ότι η συμφωνία της συνόδου κορυφής του περυσινού Οκτωβρίου, που κλήθηκε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά προέβλεπε κάτι

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...