Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων ζητά η Τρόικα



  Έντονες πιέσεις από την Τρόικα ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια με αποτέλεσμα 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια να βγαίνουν στο σφυρί.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.
  Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.
Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.
  Από την πλευρά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Γλώσσα μας (Ένα προϊόν ανώτερου πολιτισμού)



  Μετά την αλλαγή των γραμματικών κανόνων που διδάσκονται στην πέμπτη και έκτη δημοτικού, αναρτούμε από το “Ελληνικό Αρχείο” μία “πραγματεία” για την γλώσσα μας, προκειμένου να συμβάλλουμε στην κατανόηση από τους αναγνώστες μας της ζημίας που προκάλεσαν οι γλωσσολόγοι του παιδαγωγικού ινστιτούτου με τις αλλαγές τους στους γραμματικούς κανόνες, τα φωνήεντα και τα σύμφωνα. Ισως αν το διαβάσουν κάποιοι ιθύνοντες να προλάβουν να σταματήσουν τον υποβιβασμό που πάει να γίνει στην γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
 
το κείμενο από το Ελληνικό Αρχείο …

  “Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα..
(βιβλίο Γκίνες)
  Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

  Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

  Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976

Συνέλαβαν θεατή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ως ύποπτο επειδή δεν χαμογελούσε!!

   Οποιος δείχνει να μην απολαμβάνει το θέαμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες διατρέχει
σοβαρό κίνδυνο να οδηγηθεί στο... αστυνομικό τμήμα! Αυτό αποδεικνύει η «περιπέτεια» ενός 54χρονου Βρετανού, ο οποίος συνελήφθη με την αιτιολογία ότι κατά τη διάρκεια της κούρσας ποδηλασίας που παρακολουθούσε δεν χαμογέλασε ούτε μία φορά!
  Ο 54χρονος Μαρκ Γουόρσφολντ, καθηγητής πολεμικών τεχνών και πρώην στρατιωτικός, συνελήφθη από την Αστυνομία την ώρα που παρακολουθούσε την κούρσα της ποδηλασίας σε περιοχή κοντά στο Σάρεϊ.
 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνδρες της Αστυνομίας τον έριξαν στο έδαφος και του έβαλαν

Ληστεία με νεκρό στην Πάρο – Ταξιτζής καταδίωξε ληστές και τον σκότωσαν! – Φόβοι πως διέφυγαν με ταχύπλοο οι δράστες

 
  Τρεις οι ληστές, ένας ακόμη τους περίμενε στο αυτοκίνητο διαφυγής - Τον πυροβόλησαν τρεις φορές, πέθανε ακαριαία - "Μας λήστεψαν πιάστε τους" βγήκαν φωνάζοντας οι υπάλληλοι της τράπεζας -Το θύμα τους κυνήγησε πεζός - Ήταν παντρεμένος με την κόρη της Βίκυς Μοσχολιού
  Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Όπως δήλωσε στο NewsΙt ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο της ληστείας με αυτοκίνητο, το οποίο λίγη ώρα μετά το βρήκε η αστυνομία εγκαταλελειμμένο και καμένο στην περιοχή Αμπελάς.

  Το θύμα ήταν πολύ αγαπητός στην Πάρο. Ήταν παντρεμένος με τη μια από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

  Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το

Γερμανικό κούρεμα στη δόση των 31 δισ. ευρώ


  Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων του πακέτου στήριξης της Ελλάδας καθώς επιθυμεί να επανεξεταστούν οι όροι ώστε οι δόσεις να δίνονται με το σταγονόμετρο.
  Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day, οι δύο «εμπροσθοβαρείς» δόσεις (η αμέσως επόμενη είναι της τάξης των 31,5 δισ. ευρώ) δεν βολεύουν πλέον τα γερμανικά σχέδια, που προφανώς δεν περιλαμβάνουν την προοπτική να διοχετευθούν χρήματα στην ελληνική οικονομία, όπως είναι και το ζητούμενο. Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι, αν γίνει αυτό, τότε δίνεται… ευκαιρία στην Ελλάδα να μη συμμορφωθεί μακροπρόθεσμα με ένα αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα.
  Η αντίληψη αυτή δεν είναι καινούρια. Κυκλοφόρησε ως σενάριο κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων και έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των μελών του eurogroup. Αυτό είναι που προβληματίζει. Δεν είναι δηλαδή θέμα μόνο των σκληροπυρηνικών χωρών, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αλλά και άλλων πιο μετριοπαθών.
Το ζήτημα ήδη συζητείται σε διμερές επίπεδο σε συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Καταγγελια. ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΚΑΣ …τοκ… τοκ ακουει κανεις ;


ΑΠΟ - marios papadoulis
Και το τσίρκο της Νάξου συνεχίζεται …..
 Θαυμάστε εικόνες σε μία από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων, στην Πλάκα της Νάξου εν έτη 2012. Ο συγκεκριμένος εστιάτορας έκανε προεκταση του την θάλασσα με καρεκλοτράπεζα και πλαστικά τραπεζομάντιλα και σερβίρει κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα, την ώρα που η επιχείρηση του αθεόφοβου βρίσκεται 150 μέτρα πιο πάνω και μεσολαβεί και δρόμος! Μάλιστα για να ολοκληρώσει το τσίρκο του, γέμισε με φωτεινά λαμπιόνια όλα τα γύρω δέντρα! Ανενόχλητος λοιπόν κάθε μέρα προσθέτει στο τσιρκο του και κάτι νέο. 
   Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν κατά τις προετοιμασίες το απόγευμα στις 3-8-2012, αλλά για να καταλάβετε τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή, προσθέστε ακόμη περισσότερα τραπέζια, διαφημιστικές ομπρέλες, πάγκους και κινητά ψυγεία! Και αναρωτιέμαι ποιος πρέπει να επέμβει σε αυτήν την ασυδοσία! Μήπως η αστυνομία και ο δήμος γιατί προφανώς το παράνομο εκτός των άλλων είναι και απλήρωτο;  
   Το Λιμενικό ίσως; δεδομένου πως τα τραπεζάκια της συμφοράς είναι βουτηγμένα

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί ( STO KALO )



 Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί – Συνωστίζονται στην έξοδο εξαιτίας της λιτότητας, της κυβερνητικής απραξίας και της πολιτικής αστάθειας 
 Άρον άρον φαίνεται ότι φεύγουν οι μεγάλες πολυεθνικές από την Ελλάδα, με την κατάσταση στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε όχι μόνο να θέλουν να αποφύγουν την κατακόρυφη μείωση της κερδοφορίας από τη λιτότητα, αλλά και να σταματήσουν οποιαδήποτε ζημία που μπορεί να προκληθεί από πιθανή ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη.
 Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών, ασφαλιστικές, φαρμακευτικές και λιανικών πωλήσεων, είναι μεταξύ άλλων οι πολυεθνικές που ετοιμάζονται ή είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου από τη χώρα μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία με την συνεχιζόμενη βαθειά ύφεση, έθεσε το όριο της παραμονής τους στην Ελλάδα.
 Η κατανάλωση συρρικνώνεται ραγδαία καθώς μισθοί και συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η βαριά φορολογία, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει

Μέτρα σοκ στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ - Εφεδρεία, απολύσεις υπαλλήλων, κατάργηση δώρων και του επιδόματος αδείας – Μειώνονται συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και «παγώνουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις

  Εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκ περιτροπής απασχόληση στο Δημόσιο, κατάργηση  δώρων (Χριστουγέννων- Πάσχα) και του επιδόματος αδείας, μείωση του εφάπαξ, είναι λίγα μόνο από τα μέτρα – σοκ  που περιλαμβάνονται στο «πακέτο» των 11,5 δις. ευρώ.
   Το πακέτο αυτό πρόκειται να οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο όταν η Τρόικα θα ξανάρθει στην Αθήνα για την εξειδίκευση των μέτρων.
Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες η ελληνική πλευρά αναμένεται να αποστείλει στους δανειστές τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τις περικοπές έως 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια, την ρύθμιση των 7 δόσεων για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος και την αποζημίωση σε αγρότες – κτηνοτρόφους.
   Όπως όλα δείχνουν, μόνο για φέτος  δεν θα ισχύσουν οι μειώσεις κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια. Το μέτρο αφορά: γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, αλλά και όλους τους ένστολους .
   Το «πακέτο» των 11,5 δις. ευρώ της επόμενης διετίας είναι δύσκολο να κλείσει με τα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η κυβέρνηση στην τεχνική αντιπροσωπεία των ξένων. Από το πακέτο

Έκλεψαν φορτηγό με εξοπλισμό για τις συναυλίες του Β. Κονιτόπουλου




Θύμα ληστείας έπεσε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής, Βαγγέλης Κονιτόπουλος.

Το φορτηγό, μάρκας Mercedes, γκρι χρώματος, με αριθμό πινακίδας ΙΚΒ 2694, το οποίο μετέφερε τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούνταν για τις συναυλίες του μπήκε στο στόχαστρο αδίστακτων ληστών.


Συγκεκριμένα, το όχημα που βλέπετε στις φωτογραφίες, ήταν παρκαρισμένο επί της Δημητρίου Ράλλη και Καυτατζόγλου στην περιοχή των Πατησίων. Πιθανώς εκλάπη μεταξύ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πώς ρυθμίζονται οι δόσεις του φόρου εισοδήματος

 7/8/12
 Δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην παλαιά ρύθμιση οφειλών και τη νέα, που ανακοινώθηκε εχθές, έχουν φέτος οι φορολογούμενοι, εάν και εφόσον οι οφειλές τους θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν καταργείται πλήρως η διμηναία δόση για τους έξι μήνες. Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους της χθεσινής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε επτά δόσεις και την  άρση του πλαφόν των 60.000 ευρώ.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος φορολογούμενος έλαβε χρεωστικό εκκαθαριστικό και καλείται να καταβάλλει φόρο 3.000 ευρώ, μπορεί να τον πληρώσει σε επτά μηνιαίες δόσεις από τον Αύγουστο μέχρι το Φεβρουάριο 2013, καταβάλλοντας 429 ευρώ το μήνα, ή σε τρείς

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Spiegel: Ο πιο επικίνδυνος στην Ευρώπη ο Τσίπρας

 
  Δείγματα τρόμου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται πλέον διεθνώς με το Spiegel να σπάει την ψυχροπολεμική παγωμάρα επιτιθέμενο ευθέως πλέον στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εντάσει στη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη. 
  Αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά ο Economist χαρακτηρίσει Τσίπρα και Ολάντ επικίνδυνους για την Ευρώπη αλλά το Spiegel δεν εντάσσει τον Ολάντ στην ίδια κατηγορία καθώς τώρα πλέον ο Γάλλος είναι πρόεδρος και κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές επιτπώσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.
  Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ. 
  Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το περιοδικό αναφέρει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την

Ολοι στην πλατεία των Μελάνων 18-8-12 για μία αξέχαστη ναξιώτικη βραδιά!


Ο πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» σας προσκαλεί στο μεγάλο καλοκαιρινό χορό που θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 22:00 στην πλατεία των Μελάνων, για μία αξέχαστη ναξιώτικη βραδιά! Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες του χωριού μας και τα χορευτικά του συλλόγου. Λαχειοφόρος αγορά με δώρα μεγάλης αξίας! Τιμή εισόδου 5 €. Χορός ελεύθερος.

Εθνική για Emporiki, που θέλει μαζί και το ΤΤ- ΣΥΡΙΖΑ: Σε fast track ξεπουλήματος το ΤΤ

 Ξαφνικό προβάδισμα Εθνικής για Emporiki, που θέλει μαζί και το ΤΤ και το εναλλακτικό μοντέλο διατήρησης του ιδιωτικού χαρακτήρα των…ιδιωτικών τραπεζών - Ποιο είναι το σχέδιο που θα διασώσει τις ελληνικές τράπεζες και την Credit Agricole; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση – προσφορά της Εθνικής τράπεζας θα είναι τέτοια που δεν θα μπορούν η Τρόικα και η Credit Agricole να μην αποτιμήσουν με την δέουσα προσοχή.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των 3 επίδοξων μνηστήρων, Εθνικής, Alpha και Eurobank.

H προσφορά της Εθνικής όπως αναφέρει αξιόπιστη πηγή «δεν την βάζει στους ολυμπιακούς αγώνες αλλά κατευθείαν στον τελικό».
Η δήλωση αυτή λέει πολλά…
Οι προσφορές δεν θα περιλαμβάνουν μετρητά αλλά μετοχές.
Η Credit Agricole δεν μπορεί να μεταφέρει χρήματα στο Παρίσι άρα δεν έχουν αξία τα μετρητά…
Επίσης οι εμπλεκόμενοι,  δεσμεύονται από τις 4 ρήτρες του  ΤΧΣ και τους 3 όρους της ΤτΕ που έχει αποκαλύψει αναλυτικότατα το www.bankingnews.gr.
Σημειώνεται ότι βασικό προαπαιτούμενο είναι η Credit Agricole να καλύψει τα 2,47 δις

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ακυρώθηκαν πρόστιμα 80 εκατομμυρίων ευρώ στα καρτέλ!!!




Όλως τυχαίως, όλες οι μεγάλες εταιρείες δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα, επειδή υπήρξε λάθος σύνθεση δικαστηρίου!!!
Χαρίζουν εκατομμύρια στα καρτέλ και πίνουν το αίμα των Ελλήνων πολιτών
  Αξιότιμοι Έλληνες Καταναλωτές
Επειδή οι υπεύθυνοι «σας δουλεύουν» για την «σκληρή» μάχη κατά των καρτέλ και για τα «μεγάλα» πρόστιμα που καταλογίζουν, επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο θεωρώ αδιανόητο να συμβαίνει και να μην έχει κανείς ευθύνη για αυτό. Με απλά λόγια δύο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταλόγισε συνολικά πρόστιμα 82.790.618€ ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Και ο λόγος;
Η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν λάθος!!!! Καλά διαβάσατε, ακυρώθηκαν επειδή η σύνθεση της Επιτροπής δεν ήταν σύννομη.
Και ρωτάμε: ποιος έχει ευθύνη για αυτό; Ποιος θα πληρώσει την ζημιά του Δημοσίου που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ;
Πιο συγκεκριμένα.

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ : BP HELLAS – SHELL HELLAS
Με την απόφαση 421 του 2008 η Επιτροπή Ανταγωνισμού τιμώρησε τις BP HELLAS και

Μα τι έχουν πάθει οι Γερμανοί;


Του Κωστή Παπαδημητρίου  απο -capital
  Για σχεδόν δύο δεκαετίες η γερμανική οικονομία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον «μεγάλο ασθενή» της Ευρώπης. Σχεδόν το ξεχνούμε σήμερα, αλλά μέχρι και τα μέσα του 2008 η Γερμανία δεν ήταν παρά ένα παράδειγμα προς αποφυγή, αντιμετωπιζόταν ως μία οικονομική αποτυχία σε σύγκριση ιδίως με τις αγγλοσαξονικές χώρες, που ήταν περισσότερο στραμμένες στις υπηρεσίες με μεγάλη έμφαση στον χρηματοοικονομικό κλάδο και απολάμβαναν ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.
   Η υστέρηση αποδιδόταν σε έναν μεγάλο βαθμό στο σοκ της ενοποίησης των δύο Γερμανιών, αλλά και στη διατήρηση μεγάλης συμμετοχής του βιομηχανικού τομέα στο ΑΕΠ καθώς και στις χαρακτηριζόμενες ως αγκυλώσεις του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που ακολουθούσε η χώρα από το 1950 (γνωστό ως «κοινωνική οικονομία της αγοράς»).
  Η αντίληψη αυτή άλλαξε απότομα καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση, που ξεκίνησε στις αρχές του 2007 από τις ΗΠΑ με τα πρώτα προβλήματα στα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια, πήρε μια επικίνδυνη τροπή με την φάση της Lehman το Σεπτέμβριο του 2008. Τα πράγματα
άρχισαν να γίνονται πολύ δύσκολα για την Αμερική και άλλες χώρες ενώ η γερμανική οικονομία εμφανιζόταν σχετικά ανθεκτική. 
  Ξαφνικά το Βερολίνο εμφάνισε μια εντελώς διαφορετική πολιτική στάση απέναντι τόσο

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...