Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φημολογούνται νέες ρυθμίσεις για δανειολήπτες - αλλαγές σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια


Κοντά στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, θα ξεκινήσει η διαβούλευση μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για τη δημιουργία ενός νέου νομοσχεδίου το οποίο θα αποτελέσει ανάσα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το όλο εγχείρημα έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς.
Το νέο σχέδιο νόμου θα λαμβάνει υπόψη του τις νέες παραμέτρους που έχουν προκύψει από την κρίση και οι οποίες έχουν πλήξει περαιτέρω τα οικονομικά των νοικοκυριών αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν συνολικά την οικονομία στη χώρα.
 Στη διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη τρία στοιχεία:
- Τα αιτήματα που σε καθημερινή βάση υποβάλλονται στις ενώσεις καταναλωτών οι οποίες

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΕΣΕΕ - Η επισιτιστική κρίση ως ευκαιρία για επιστροφή στην καλλιέργεια της ελληνικής γης

 
Η νέα επισιτιστική κρίση είναι ευκαιρία δυναμικής επιστροφής στην καλλιέργεια της ελληνικής γης και σωστής εμπορικής διαχείρισης των ελληνικών προϊόντων».

Το ελληνικό εμπόριο έχει υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που όλοι αναζητούμε δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με τη δυναμική επιστροφή στην καλλιέργεια και στην παραγωγή αγροτικών αγαθών και τροφίμων. Εάν πράγματι θέλουμε να υλοποιήσουμε τις πολιτικές που να βασίζονται στον οικονομικό πατριωτισμό θα πρέπει να προσαρμόσουμε την καταναλωτική μας αντίληψη υπέρ των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων διατροφής.
Η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσει και αυτό το "ράλι" ελπιδοφόρων ενδείξεων, κυρίως λόγω των μειωμένων παγκόσμιων αποθεμάτων και των επιπτώσεων στις πτωτικές σοδειές σημαντικών παραγωγών χωρών που θα δώσουν την δυνατότητα ένταξης μικρότερων παραγωγικών χωρών και την ευκαιρία επαναρρύθμισης στη διεθνή αγορά τροφίμων.

 Σύμφωνα, μάλιστα, με οικονομικούς αναλυτές η καλύτερη απάντηση της χώρας μας στην κρίση είναι οι επενδύσεις στην καλλιέργεια της ελληνικής γης ακόμα και σήμερα που λόγω της ανόδου των θερμοκρασιών η απόδοση των γεωργικών προϊόντων γίνεται ακόμα δυσκολότερη και λιγότερο προβλέψιμη.
Ειδικοί επιστήμονες είναι σχεδόν σίγουροι και προειδοποιούν για την επιστροφή του

Γενική Συνέλευση Οικολόγων Πράσινων Νάξου θα παρευρεθεί και ο Νίκος Χρυσόγελος,




Η  Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου
σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης, την Κυριακή, 19 Αυγούστου,  στα γραφεία μας –πίσω από την Αγία Θεοδοσία, στις 11:00 π.μ.

Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
-       Απολογισμός δραστηριοτήτων της ΤΠΚ Νάξου
-       Προγραμματισμός δράσης
-       Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας –Λειτουργία σε επίπεδο Κυκλάδων
-       Προτάσεις για ανασυγκρότηση του Κόμματος /Τροποποιήσεις Καταστατικού
-       Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής

Στην Ετήσια συνέλευση θα παρευρεθεί και ο Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής και

Ανησυχία για νέα επισιτιστική κρίση, αυξάνονται οι τιμές - ΕΣΕΕ κίνδυνο αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής “βλέπουν” οι έμποροι


 Ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μια νέα κρίση όμοια με αυτήν του 2007/08 αν οι χώρες προβούν σε απαγορεύσεις των εξαγωγών, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο οποίος επεσήμανε τη σημαντική αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.
  Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η αυξανόμενη χρήση βιοκαυσίμων, η κακοκαιρία, η πολιτική που επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές, η αύξηση της τιμής του σιταριού, προκάλεσαν μεγάλη άνοδο στις τιμές των τροφίμων το 2007/08, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές σε πολλές χώρες, μεταξύ τους η Αίγυπτος, το Καμερούν, η Αϊτή.
«Ενδέχεται η κατάσταση να εξελιχθεί όπως αυτή που βιώσαμε το 2007/08», δήλωσε ο οικονομολόγος του FAO Αμπολρεζά Αμπασιάν.
«Υπάρχει μια ελπίδα αυτή την περίοδο ότι δε θα ακολουθήσουμε κακές πολιτικές και ότι δε θα παρέμβουμε στην αγορά με περιορισμούς, και αν αυτό δεν συμβεί, δεν θα δούμε μια

Spiegel: Μετρημένες οι μέρες του ευρώ, οι επενδυτές ετοιμάζονται για την κατάρρευσή του...


  Για την κατάρρευση της ευρωζώνης προετοιμάζονται τράπεζες, εταιρείες και επενδυτές, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
  Ο τραπεζικός δανεισμός υποχωρεί, οι asset managers εγκαταλείπουν την Ευρώπη και το ρευστό τρέχει προς τα γερμανικά ομόλογα…Το ευρώ παραμένει σταθερό έναντι του δολαρίου, καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εξίσου κρίση χρέους.
  Εντούτοις, σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το δολάριο δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
“Τράπεζες και εταιρείες χρηματοδοτούν πλέον τις εγχώριες δραστηριότητές τους”, επισημαίνει ο Thomas Mayer, μέχρι πρότινος επικεφαλής οικονομολόγος του γερμανικού οίκου Deutsche Bank. Η ροή ρευστού εκτός συνόρων έχει “στεγνώσει”, λόγω της ανησυχίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τα κέρδη τους, σημειώνει το Spiegel.
  To όραμα του εμπνευστή της νομισματικής ένωσης και πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Otmar Issing, φέρεται να καταρρέει ύστερα από 14 χρόνια…
  
 Η αυξημένη ανησυχία για την αντιμετώπιση της κρίσης από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, τα

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Βαρουφάκης: Πιθανότητα κατάρρευσης 100%

 
  Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει άμεσα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με στόχο το moratorium και τη μείωση του χρέους.
   
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και, δευτερευόντως, της Ιταλίας. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνόδευε την επιμήκυνση του προγράμματος, θα είναι πεταμένα λεφτά, εκτιμά ο ίδιος.

  Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί λάθος τη στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητεί επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το "σύνδρομο Παπακωσταντίνου", ενώ επανέλαβε ότι απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με τους εξής στόχους:

Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Γεωργίου Τζαννετή ( ντοκουμεντο και βιογραφικο )


 

Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του 
Γεωργίου Τζαννετή 
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 
και ώρα 19:30
Χαλκί
(Γυμνάσιο Τραγαίας)
  
foto

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σήμερα γιορτάζουν...- Τι σημαίνει: Μαρία – Θεοτόκος- Παναγία


Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Λεμονιά, Μαρία (για παντρεμένες γυναίκες), Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαριέττα, Μαρούσα, Μάρσια, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μιρέλλα, Μυρελλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Μιρεϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Μαρινίκη, Καθολική, Ηλιοστάλακτη

Τι σημαίνει: Μαρία – Θεοτόκος- Παναγία   
Ασφαλώς δεν είναι γνωστό το τι σημαίνει το όνομα Μαρία, και το οποίο είναι το καθ' αυτό

Το ιστορικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου


  Για την Εκκλησία μας η Θεοτόκος είναι «του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις, των δακρύων της Εύας η λύτρωσις». Βοήθησε στη σάρκωση του Χριστού, εξυπηρέτησε την παγκόσμια σωτηρία γιατί μ' αυτήν πραγματοποιήθηκε η προαιώνια απόφαση του Θεού: η σάρκωση του Λόγου και η δική μας σωτηρία(Ιω. Δαμασκηνός).
Από τις Θεομητορικές εορτές ξεχωρίζει η εορτή της Κοιμήσεως (15 Αυγούστου).
  Με αυτήν η Εκκλησία μας εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου που περιλαμβάνει, πρώτο, το θάνατο και την ταφή της και, δεύτερο, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.  Όπως λέει το κοντάκιο της εορτής, «τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησε (τη Θεοτόκο), ως γαρ ζωής μητέρα, προς την ζωήν μετέστησεν ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον». 
  Ο Κύριος δηλαδή που είναι η πηγή της αληθινής ζωής, πήρε την ανθρώπινη σάρκα στην

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Πρόωρες συντάξεις τέλος! - Σαρωτικές αλλαγές από το 2013

 - Κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη πριν τα 65
- Πολλά περισσότερα χρόνια για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα το 2013 και το 2014
- Στο στόχαστρο του υπουργείου εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, γυναίκες σε ΙΚΑ,ΔΕΚΟ,τράπεζες

  Η αιμορραγία των ταμείων συνεχίζεται. Η μειώσεις μισθών ενέτειναν το πρόβλημα και αντί άλλης λύσης για να αποφευχθεί το άμεσο κραχ προτείνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους ακόμη έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας
  Οι πρόωρες συντάξεις αποτελούν αγκάθι για το υπουργείο και έτσι προβλέπονται δραματικές αλλαγές στα όρια ηλικίας.

  Με την αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης η έξοδος σε   σύνταξη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στόχος είναι όλοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που σήμερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πολύ νωρίτερα από το 65ο έτος.

  Εναλλακτικά θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στην

ΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΝΑΞΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Υπεύθυνος Γραφείου *
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Κ. ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ Τηλ. : 22850 26998   
ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ν13/130812
ΝΕΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, για την:
«Ενίσχυση Επιχειρήσεων Τουρισμού – Μεταποίησης – Εμπορίου – Υπηρεσιών»
 - Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΙΣΧΥ!
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012, ΑΦΟΡΑ:
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ (50% ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ):
από € 30.000 έως € 300.000 (για ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ) από € 20.000 έως  € 100.000 (για ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ επιχειρήσεις και ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ), και από € 30.000 έως € 300.000 (για ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις)
ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο της παρούσας ενισχύονται υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Υφιστάμενες επιχειρήσεις: οι επιχειρήσεις που έχουν τουλάχιστον δύο πλήρεις κλεισμένες

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησαν και στην Ελλάδα οι "ανέπαφες" συναλλαγές μέσω πιστωτικών

 
 
Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές πιο εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο θα έχουν πλέον οι κάτοχοι των , καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης πληρωμής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.
Για πληρωμές έως 25€ δεν απαιτείται καν η χρήση PIN ή υπογραφής. Οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.).
Επιπλέον, τα ενσωματωμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας PayPass ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, έρευνα της MasterCard Europe έδειξε πως πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή σχεδόν εκμηδενίζεται. Στην ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας το αίσθημα ικανοποίησης των καταναλωτών, οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...