Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΑΕΕ: Τελευταία ευκαιρία για οφειλέτες

  
 Δυνατότητα επανένταξης σε καθεστώς ρύθμισης, στην οποία είχαν υπαχθεί και δεν τήρησαν τους όρους καταβολής των δόσεων, ή των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών, δίνει στους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ο νόμος 4038 του 2012.
 Με εγκύκλιό του ο Οργανισμός επισημαίνει ότι τα Όργανα που είναι αρμόδια για τη χορήγηση διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι είτε α) οι Προϊστάμενοι των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΑΕΕ για οφειλές ύψους μέχρι 80.000 ευρώ, είτε β) το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για οφειλές άνω του συγκεκριμένου ποσού.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τη νέα διάταξη του νόμου για να προσφύγει κανείς στα κατά περίπτωση, αρμόδια Όργανα πρέπει να συντρέχουν οι πιο κάτω προϋποθέσεις:
- Ο οφειλέτης-ασφαλισμένος να έχει απολέσει οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση οφειλών.
- Να μην έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης με νεότερες διατάξεις ρυθμίσεων.
- Να καταβληθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων δόσεων της ρύθμισης και των ληξιπρόθεσμων τρεχουσών εισφορών με τα αναλογούντα τέλη καθυστέρησης εκπρόθεσμης

Μίλησε κανείς για αναδιαπραγμάτευση;


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πως και πότε θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

 
Τίτλοι τέλους για τα σήματα των τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών τα καταργεί και θα μας υποχρεώνει να πληρώνουμε στέλνοντας ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. Αυτό ως προς το διαδικαστικό κομμάτι. Κατά τα λοιπά, άλλος ένας φόρος έρχεται. Δείτε πως μπορείτε να γλιτώστε και πως μπορείτε να πληρώσετε σε δόσεις.
1. Πως θα πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας;
Για λόγους οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να καταργήσει το σήμα των τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο θα είναι διαθέσιμο μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet.gr). Θα το τυπώνουμε και θα πηγαίνουμε στην τράπεζα για την πληρωμή. Η απόδειξη που θα μας δώσει η τράπεζα, θα υποκαθιστά το σήμα.
2. Θα απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης στο taxisnet για να εκτυπώσουμε το ειδοποιητήριο;
Ειδικά για φέτος, θα ληφθεί μέριμνα ώστε αυτοί που δεν έχουν κωδικό πρόσβασης, είτε να παραλαμβάνουν το ειδοποιητήριο ταχυδρομικά, είτε να το εκτυπώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής απλώς με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ τους και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.
3. Είναι υποχρεωτικό να πληρώσω τα τέλη στην τράπεζα;
Επειδή φέτος δεν θα είναι απαραίτητο να πάρουμε το ειδικό σήμα, θα μπορούμε να

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κατασκευάζοντας μια είδηση – Τα αντιδεοντολογικά πειράματα του Τζόνσον




 Όσα γνωρίζουμε και όσα μαθαίνουμε προέρχονται από πηγές των οποίων την αξιοπιστία σπάνια αμφισβητούμε. Και συνήθως επιλέγουμε από τις ειδήσεις αυτά που συμφωνούν με τις πεποιθήσεις μας. Αν κάτι επιβεβαιώνει τις ιδέες που έχουμε ήδη διαμορφώσει το θυμόμαστε και το αναπαράγουμε.
  Αυτό το παράξενο –αν και τόσο συνηθισμένο- φαινόμενο προσπάθησε να μελετήσει ένας ψυχολόγος που δε φημιζόταν για τον κομφορμισμό του.

  Το 1964 ο Τζ. Κ. Τζόνσον ήταν καθηγητής συμπεριφορικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Ατλάντα. Προσπαθούσε να διδάξει τους μαθητές του να σκέφτονται και επεξεργάζονται κάθε πληροφορία χωρίς προκατάληψη.

  Για να τους δείξει ότι δεν έπρεπε να δέχονται άκριτα ούτε καν τις δικές του παραδόσεις τους έκανε –χωρίς να το ξέρουν- πειραματόζωα.

Στους δέκα μεταπτυχιακούς φοιτητές του ανακοίνωσε ότι την επόμενη μέρα θα επισκεπτόταν το πανεπιστήμιο τους, για μια ημερήσια διάλεξη, ένα από τα πιο ανορθόδοξα πνεύματα της
Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών, ο δόκτωρ Βερουκστάιν.
 Ο συγκεκριμένος ψυχολόγος είχε καταφέρει να συνενώσει τη φαινομενολογία του Χούρσελ με τη φιλοσοφία του Βιτγκενστάιν, σε μια αναδυόμενη επιστήμη που ο ίδιος ονόμαζε φαινομενολογική γλωσσολογία.

 Ο Τζόνσον είπε
«εμπιστευτικά» στους φοιτητές του ότι ο δρ Βερουκστάιν ήταν μια

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Επιμόρφωση εργοδοτών & εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας

O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου ενημερώνει τα μέλη του οτι :
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προτίθεται να υλοποιήσει, στα νησιά των Κυκλάδων, επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας.
Η επιμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας (οι οποίες απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων) προκειμένου οι εργοδότες ή οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, καλύπτει την υποχρέωση έναντι του Νόμου 1568/1985 «Υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων» (ο οποίος τροποποιήθηκε από το Νόμο 3144/03 (Φ.Ε.Κ.111/τ. Α'/8.5.2003) «Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση της απασχόλησης και την κοινωνική προστασία και άλλες διατάξεις»), ο οποίος ορίζει την υποχρέωση χρήσης υπηρεσιών Τεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση. 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

Τα παιχνίδια που παίζονται με την καταστροφή της Χίου. Του Δ. Καζάκη


 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Η Χίος καίγεται σε βαθμό κακουργήματος. Φταίει μήπως ο καιρός; Όχι βέβαια. Η ανυπαρξία απαραίτητης υποδομής, η πλήρης διάλυση και των υπαρκτών υποδομών, η ανύπαρκτη συντήρηση των δασικών περιοχών που επαφίενται στον εθελοντισμό των κατοίκων, η εγκατάλειψη του νησιού από την κεντρική εξουσία που δεν διαθέτει πόρους για ασήμαντη αφορμή, όπως η πολιτική προστασία και τα γνωστά. Οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν για την κυβέρνηση και τον ρόλο της στο κάψιμο του νησιού. Τα κεντρικά μέσα προπαγάνδας αδιαφόρησαν πλήρως για το όλο θέμα, είτε το κατέταξαν σε τριτεύουσα σειρά. Όλα αυτά φαίνονται μάλλον ύποπτα.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον και ορισμένων επενδυτικών κύκλων (ελληνοτουρκικής και αμερικανικής καταγωγής) για την χρήση του νησιού στο δίκτυο ΒΑΠΕ του Αιγαίου, αλλά και την αξιοποίηση της θέσης των μεγάλων νησιών της "Ασπρης Θάλασσας" για ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης μαζί με τα παράλια της Τουρκίας, το κάψιμο του νησιού δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο. Είναι μάλλον προφανές ότι το νησί καίγεται για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες "ανάπτυξης" που απαιτούν οι δανειστές, τα επενδυτικά

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚ​ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚ​ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ​Σ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ​ΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΙΣ 17 & 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ​Υ 2012



Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ  (ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616 )            

 ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΥΡΩΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Αριθμός Διαπίστευσης Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης : 4686-09)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σόλωνος 23 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, T.Κ. 71409

ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 801 11 37 100 (αστική χρέωση), 2810 313773  FAX: 2810 328003


   Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθεί στη Νάξο το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις..........
επιχειρήσεις ή φορείς ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα του νομού Κυκλάδων που υποχρεούνται στην εκπαίδευση του προσωπικού εργασίας, ιδιοκτητών / υπεύθυνων, βάση της Νομοθεσίας και των Υγειονομικών Διατάξεων του ΕΦΕΤ ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616 (Προθεσμία συμμετοχής έως Τρίτη 28 Αυγούστου). Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και φορείς
ανεξαρτήτως μεγέθους που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή τροφίμων είτε στον τομέα

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες για την Ελλάδα;


Του Π. Παναγιώτου

Πολύ πριν ξεσπάσει η 'ελληνική κρίση' η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ' το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 - 15δις ευρώ).
Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).
Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε σφόδρα η τότε κυβέρνηση ενέκρινε άλλα τρία πακέτα κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες συνολικού ύψους 85 δις ευρώ:

  • Ν. 3672 ΦΕΚ 148 3 ΣΕΠΤ 2010 - 25 δις ευρώ
  • Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18 ΜΑΙ 2011 - 30 δις ευρώ
  • Πρ Νομ Περ. ΦΕΚ 203 14 ΣΕΠΤ 2011- 30 δις ευρώ
Με την Ελλάδα να έχει ήδη αποδεχτεί την αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

"Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι" του Μπ. Μπρεχτ


 
ΑΠΟ KEPPAROU.BLOGSPOT,COM
πηγή: http://artinboka.com/ Direction: Sasa Klopanovic - Sinestezia Voiceover: Jon Greenhlagh
Illustration and animation: Nikola Prijic Mastering: Janja Loncar Producer: Ana Zatezalo Schenk - Sinestezia

Η συνταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος που σχεδιάζει η Γερμανία πρέπει να αποτραπεί πάσει θυσία .- Ιστορική η ευθύνη Σαμαρά

 
 Το σχέδιο της συντεταγμένης χρεοκοπίας που μελετά  η Γερμανία ερήμην της Ελλάδος πρέπει να αποτραπεί, να ανατραπεί, να αποφευχθεί.
Η κυρίαρχη πολιτική σκέψη της Γερμανίας είναι απλή, ορθολογική.
Πριν ένα χρόνο η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για μια ελληνική χρεοκοπία.  
 Άρα δεν ήταν στο τραπέζι η ελληνική χρεοκοπία. Ο πανικός και η καταστροφή που θα ακολουθούσε από το domino effect θα ήταν απρόβλεπτων διαστάσεων.
Εκείνη την περίοδο το ελληνικό πολιτικό σύστημα άβουλο (έως ανίκανο) δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον φόβο της Ευρώπης που ήταν μια ελληνική χρεοκοπία ώστε να πετύχει μια καλή συμφωνία για το μέλλον της Ελλάδος.
Το παρελθόν είναι παρελθόν, στο σήμερα η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην.
   
 Η Γερμανία έχει προετοιμαστεί, η ΕΚΤ έχει προετοιμαστεί και μαζί προετοιμάζουν τους μηχανισμούς στήριξης της Ισπανίας και Ιταλίας.
Οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ δευτερογενώς και του ESM πρωτογενώς στα ομόλογα δεν θα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...