Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η γκέι φούσκα του ελληνικού lifestyle

Για δύο δεκαετίες κυριάρχησε η «απελευθέρωση» των ανδροπρεπών, των καλογυμνασμένων και μια περίπου φασιστικής αντίληψης αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.
Στην Αμερική, αρχές δεκαετίας του ’80 έκανε την επέλαση της μια νέα συνομοταξία επαγγελματιών. Οι Young Urban Professionals, οι περίφημοι γιάπις, που δεν ήταν άλλοι από τα «χρυσά αγόρια» της Wall Street. Ακριβώς τον ίδιο καιρό σε κάθε αμερικανική πόλη, σε γιγαντοαφίσες αλλά και σε περιοδικά, κυριαρχούσε η διαφημιστική καμπάνια εσωρούχων του Calvin Klein: αντρικά –σχεδόν γυμνά– καλογυμνασμένα μοντέλα λιάζονταν σε κυκλαδίτικο φόντο. Σύντομα θα έβγαιναν στην κυκλοφορία τα ρετρό μαύρα γυαλιά wayfarers της Ray Ban, και το μουσικό φαινόμενο Μαντόνα σταδιακά θα κατακτούσε την υφήλιο.
Μέσα δεκαετίας πια, η ταινία «9 ½ εβδομάδες» με τις σεξουαλικές της «πρωτοτυπίες» θα έφερνε μια νέα επανεκκίνηση της σεξουαλικής επανάστασης, εκείνη της απενοχοποίησης του glam που εν τέλει πέρασε από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ μέχρι… το τελευταίο ελληνικό χωριό. Μαζί με τα Klein underwear, τα wayfarers και τη Μαντόνα. Και σαν επιστέγασμα όλων, ο Όλιβερ Στόουν με την ταινία του «Wall street» προφήτευε την κατρακύλα που μας περίμενε!
 
Η Ελλάδα την ίδια δεκαετία διένυε την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και μια νέα

Χρέος και εξοπλισμοί -Πως μας πούλησαν «σκουπίδια» για «χρυσάφι» -Απίστευτα στοιχεία !



Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε για την επιβάρυνση των εξοπλισμών που αγόρασε η Ελλάδα, στην υπόθεση του χρέους. Η συζήτηση ήταν πολύ έντονη στην αρχή της κρίσης,αλλά όσο ο χρόνος περνούσε τόσο ατονούσε. Δεν ήταν τυχαίο. Οι ευθύνες και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κολοσσιαίες. Και πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στο κόστος των εξοπλισμών,αλλά στο τι και γιατί αγοράστηκε. Εκεί είναι το μεγάλο θέμα.
Μας πουλούσαν ότι ήθελαν να “ξεφορτωθούν” οι μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες κι όχι ότι πραγματικά χρειάζονταν οι Ελληνικές ΕΔ. Αυτό έκανε το διαρκές σκάνδαλο των εξοπλισμών ακόμη μεγαλύτερο.
Ο συνάδελφος Δημήτρης Μηλάκας στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου” καταγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο και στοιχεία το “πάρτι” στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι, με τον Έλληνα φορολογούμενο να καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του δισεκατομμύρια,να φουσκώσουν το χρέος και τώρα πάλι οι φορολογούμενοι καλούνται να

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι θα είναι τα πακέτα τσιγάρων στην Αυστραλία


 
 Τέλος εποχής μπορεί να χαρακτηριστεί για τις καπνοβιομηχανίες στην Αυστραλία η απόφαση σχετικά με το πακέτο τσιγάρων όπως το ξέραμε.
 Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ενάντια στις προσφυγές των εταιρειών και πλέον τα πακέτα στην Αυστραλία θα είναι τουλάχιστον τρομακτικά.
 Στοματικά έλκη, πνεύμονες με καρκίνο και γαγγραινώδη άκρα θα προειδοποιούν τους υποψήφιους αγοραστές με φωτογραφίες οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα λογότυπα των εταιρειών.
«Αυτή είναι μια νίκη για όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον από σχετική
ασθένεια», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Tanya Plibersek.
«Από δω και πέρα, κάθε φορά που κάποιος βγάζει ένα πακέτο τσιγάρα από τη τσέπη του αυτό το πακέτο δε θα λειτουργεί ως κινητή διαφήμιση».




Εμπόριο ελπίδας με ρυθμίσεις δανείων


 
Ετοιμάζουν κυβερνητικη΄παρέμβαση μετά την αυτορύθμιση της αγοράς. Στόχος να περιοριστεί το πολιτικό κόστος από τα μέτρα 
Τα σενάρια και την προοπτική ρύθμισης των δανείων με νομοθετική ρύθμιση επαναφέρει στο προσκήνιο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με διαροές λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων 11,6+2 δισ. Απο χθες δημοσιεύματα για τις σκέψεις και τις προτάσεις επί του θέματος έχουν εμφανιστεί σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ καθώς η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης στοχεύει στην καλλιέργεια της ελπίδας για ελάφρυνση των επιβαρύνσεων από τα δάνεια ώστε να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις τα μέτρα.
Επί του θέματος είχε τοποθετηθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποστέλλοντας σχετική επιστολή και συναντώμενος με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ενώ και ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων περιστολής δαπανών και αναπτυξιακής πολιτικής.
Στόχος και των τριών κομμάτων είναι να περιοριστεί το πολιτικό κόστος από τα νέα μέτρα και να μην διαρραγεί η ενότητα των κομμάτων, κίνδυνο που διατρέχει έντονα πλέον η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και σε μικρότερο βαθμό η Νέα Δημοκρατία.
Τα σενάρια ρυθμίσεων
Αν και σε μεγάλο βαθμό η αγορά έχει αυτορυθμιστεί με τις τράπεζες να προσαρμόζονται στα νέα κοινωνικά δεδομένα έστω αι με το... ζόρι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει απλά να σφραγίσει

Εξεταστική για την προσφυγή στο ΔΝΤ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Οι αντιδράσεις

  Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής
της Βουλής «για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπαγωγής της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης». 
 Η πρόταση, η οποία θα έλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς την υπογράφουν πάνω από 60 βουλευτές, όπως απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, αναφέρει ότι «μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, δημοσιονομικής προσαρμογής και αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επιβλήθηκαν μέσω των Μνημονίων 1 και 2, η ελληνική οικονομία παραμένει σε τροχιά επιδεινούμενης ύφεσης χωρίς ορατή προοπτική ανάκαμψης». Και τονίζεται ότι «η υλοποίηση των μέτρων προσαρμογής όπως αυτά προβλέπονταν από τα Μνημόνια 1 και 2 όχι μόνο δεν οδήγησαν στον περιορισμό του Δημόσιου Χρέους αλλά αντίθετα το επιβάρυναν με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μη βιώσιμο». Στην πρόταση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται σαφές ότι «η πολιτική των περικοπών και της ακραίας λιτότητας δεν έχει στόχο τον περιορισμό του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά την εσωτερική υποτίμηση και την καθιέρωση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου οργάνωσης στηριγμένου στην φθηνή εργατική δύναμη και την ιδιωτικοποιημένη λειτουργία του συνόλου της οικονομίας».
 Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η υπογραφή των

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Σ.Ε.Ε.: «13 άμεσες δράσεις για ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον»


 Η μείωση των μισθών δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, λένε οι Έμποροι.
Aνησυχητικά χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τα συμπεράσματα έρευνας που διεξάγει για τη δυναμική της ανεργίας στο χώρο του εμπορίου και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εμπόρων ενώ υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι έμποροι δεν μπορούν να κλείσουν την επιχείρηση τους εξαιτίας των οφειλών τους στην εφορία και τον ΟΑΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε υπόμνημα της ΕΣΕΕ προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με τις επιπτώσεις τις κρίσης στο εμπόριο, στο πλαίσιο των συνεντεύξεων οι άνεργοι έμποροι κλήθηκαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην εργασία και η απαισιοδοξία ήταν διάχυτη.


         Attachment files:κλικ εδω



Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

...το σάπιο Βαγγέλη, δεν τρώγεται, ούτε ξαναγίνεται όπως πριν. Απλά, πετιέται στα σκουπίδια.



Συνήθως δεν μιλάω για πτώματα, αλλά να πω δυο λόγια για το μακαρίτη. Τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέτειλε το 1981 και μας ζεμάτισε από τότε. Έφυγε όμως, πριν κλείσει τα σαράντα. Τι να πρωτοθυμηθώ για τον εκλιπόντα;
 Τα βολέματα ημετέρων; Το άγριο δούλεμα του λαού; Τα χρήματα που υπήρχαν, αλλά φαγώθηκαν; Τις ύβρεις, την έπαρση, την έλλειψη μέτρου; Το λαϊκισμό, την πατριδοκαπηλία, την οικογενειοκρατία;  Είναι τόσα πολλά. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ…
Αχ Βαγγελιώ! Αν ήταν το μόνο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ το σύμβολο, θα έλεγα: Εντάξει, να τον αλλάξεις τον ήλιο. Από πράσινο κάνε τον πορτοκαλί, αν και το μαύρο ή το μοβ θα του πήγαινε καλύτερα. Θα ταίριαζε με την κηδεία. Πορτοκαλί λοιπόν, το χρώμα της μετάλλαξης. Από ελπίδα σε μετάλλαξη. Λογικό, όποιος δεν έχει ελπίδα να ξαναμπεί βουλή, μεταλλάσσεται σε τσόντα της Νέας Δικτατορίας και υπηρέτης των Τροϊκανών

Παγώνει την ένταξη της στο ευρώ η Βουλγαρία


 Η Βουλγαρία αναβάλει επ' αόριστον τα σχέδια της για την ένταξη στο ευρώ επικαλούμενη την γενικότερη αστάθεια στην ευρωζώνη και την μετατόπιση των Βούλγαρων που εμφανίζονται όλο και πιο απρόθυμοι να ενταχτούν στο κοινό νόμισμα.
Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη «έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ.
«Τώρα δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι η κοινή γνώμη «δικαίως θέλουν να μάθουν 'ποιον θα διασώσουμε όταν μπούμε'».
«Για εμάς» συνόψισε «είναι πολύ επικίνδυνο και δεν είναι βέβαιο τι κανόνες θα υπάρξουν και ποιοι θα υπάρχουν σε δύο χρόνια».
«Είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα δούμε ένα χάσμα που όλο θα βαθαίνει στη Ευρώπη γιατί πολλές κυβερνήσεις δεν είναι έτοιμες να αντέξουν τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
Η Βουλγαρία, αναφέρει η Wall Street Journal, είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα που τις τελευταίες εβδομάδες ανακοινώνει ότι δεν θα προχωρήσει για την ώρα στην ένταξη στην

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σκουραίνουν τα μωρά στις ΗΠΑ. Του Γ. Δελαστίκ


 
 Γ. Δελαστίκ
Ισχυρότατο πολιτισμικό σοκ αποτέλεσε για τη λευκή πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού η δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για το 2011 από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Αν και οι λευκοί αποτελούν το 63% του πληθυσμού, πέρυσι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ 1.989.000 παιδιά λευκών και 2.019.000 μωρά από γονείς που ανήκουν στις μειονότητες του αμερικανικού έθνους - μαύρους, Λατινοαμερικάνους και Ασιάτες. Πρόκειται για ένα σημείο «ιστορικής ρήξης» με το παρελθόν των ΗΠΑ, καθώς τη χώρα ίδρυσαν ευρωπαϊκοί πληθυσμοί.

Η αλλαγή φυλετικών συσχετισμών είναι ραγδαία. Μόλις 20 χρόνια πριν, το 1990, οι γεννήσεις λευκών παιδιών ήταν σχεδόν διπλάσιες έναντι εκείνων των προαναφερθεισών μειονοτήτων - 2,67 εκατομμύρια λευκά μωρά και μόνο 1,42 εκατομμύρια από τις μειονότητες.

Ακόμη και 10 χρόνια πριν, το 2000, τίποτα δεν πρόδιδε την επερχόμενη ριζική ανατροπή της νέας δεκαετίας: 2,36 εκατ. λευκά παιδιά έναντι 1,69 εκατομμυρίου. Τώρα τα πάντα άλλαξαν. Τα λευκά μωρά το 2011 υποχώρησαν στο 49,6% του συνόλου έναντι 50,4% των μειονοτήτων.

Καθόλου παράδοξη εξέλιξη βέβαια, αν λάβει κανείς υπόψη του ένα καθοριστικό γεγονός: Η μέση ηλικία των λευκών Αμερικανών είναι τα 42 χρόνια, ενώ των Λατινοαμερικάνων 27 και των μαύρων 31 έτη! «Γέροι λευκοί» δηλαδή και «νέοι

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

1953:Το μισό χρέος της Γερμανίας διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση..





Διαβάστε την ρύθμιση του χρέους της Γερμανίας το 1953…
Αυτά …βέβαια τα ξεχνάνε οι Γερμανοί και η Μέρκελ…μιας και δεν τους τα θυμίζουμε εμείς…
Οι δικοί μας οι πουλημένοι και προσκυνημένοι τι κάνουν  ;;;
“Τι μας διδάσκουν παλαιότερες κρίσεις χρέους;” 
Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα. Κυρίως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται και πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της Το γερμανικό παράδειγμα: το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δις γερμανικά μάρκα.Εάν οι 70 τότε πιστωτές της Γερμανίας επέμεναν σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων, τότε πιθανότατα το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ.
Αντ΄ αυτού όλες οι εμπλεκόμενες χώρες συμφώνησαν το 1953 στο Λονδίνο σε όρους που επέτρεπαν στην δυτικογερμανική οικονομία να ανασάνει και να αναπτυχθεί.
Το μισό χρέος διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση. 
 Η συμφωνία έθεσε τα θεμέλια για την εξέλιξη της Γερμανίας σε εξαγωγική δύναμη, λέει ο

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...