Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Όποιος θέλει ανοίγει περίπτερο – Τέλος οι περιορισμοί που υπήρχαν

 
Όλοι οι περιορισμοί που είχαν να κάνουν με τα περίπτερα καταργούνται με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Με την απόφαση καταργούνται όλοι οι περιορισμοί για τον αριθμό αδειών, ο περιορισμός των προσώπων που μπορούν να πάρουν άδεια, ο περιορισμός τόπου κατοικίας κ.α
Αναλυτικά ηοι περιορισμοί που καταργούνται με την απόφαση:
- Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
- Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.
- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας τωνδικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.
- Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.
- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου
Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
- Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
- Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ 2012-2013



Μετά από μία επεισοδιακή αλλά πετυχημένη χρονιά ξεκινούν οι εγγραφές για τις ακαδημίες στίβου του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.
Το πρόγραμμα προπονήσεων είναι βασισμένο στα πρότυπα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου
IAAF kid’s athletics-αθλητισμός για μικρά παιδιά και θα διαρκέσουν από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μαΐου.
Στόχος είναι  μέσα από προπονήσεις, παιχνίδια αλλά και αγώνες που θα γίνονται κατά την διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά να γνωρίσουν τον κλασικό αθλητισμό να γυμναστούν και να αποκτήσουν δεξιότητες.Επίσης μέσα από τον κλασικό αθλητισμό διδάσκονται την πειθαρχία και τη σωστή συμπεριφορά που τους βοηθάει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στην καθημερινότητά τους.
Τα προγράμματα των ακαδημιών απευθύνονται σε παιδιά πρώτης έως πέμπτης δημοτικού και ταυτόχρονα υπάρχει και το αγωνιστικό τμήμα για παιδιά από έκτη δημοτικού έως τρίτη γυμνασίου.
Οι εγγραφές θα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 – 21:00 στα γραφεία του

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρίση στην Ευρώπη θα διογκώσει την ανεργία των νέων παγκοσμίως

  Η ανεργία των νέων θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η κρίση στην Ευρώπη πλήττει πλέον και τις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ και.....
άλλοι αποθαρρυμένοι νέοι σταματούν να αναζητούν απασχόληση, προειδοποίησε την Τρίτη ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (International Labour Organization, ILO).   

 Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ανθρώπων κάτω των 25 ετών παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί στο 12,9% ως το 2017, καταγράφοντας αύξηση περίπου 0,2% από το ποσοστό που προβλέπεται για φέτος, και οι νέοι στις αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο. «Οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης αναμένεται να επεκταθούν πολύ πέρα από την Ευρώπη, πλήττοντας οικονομίες στην Ανατολική Ασία και στη Λατινική Αμερική, αφού οι εξαγωγές προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώνονται», επισήμανε ο ILO σε έκθεσή του. Η ανεργία μεταξύ των νέων στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι πιθανό να μειωθεί από το ποσοστό-ρεκόρ του 17,5% του δυνητικού εργατικού δυναμικού κάτω των 25 στο 15,6% το 2017, αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως διότι πολλοί απογοητευμένοι νέοι θα πάψουν να ζητούν εργασία. 
  Η ανεργία μεταξύ των νέων αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% στην Μέση Ανατολή και περίπου 1% στην ανατολική και νοτιοανατολική Ασία τα επόμενα πέντε χρόνια. Η δυσοίωνη

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Επίκαιρη επερώτηση για εργασιακά, μισθούς και συντάξεις κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ


 Eπίκαιρη επερώτηση στον υπουργό Εργασίας για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, τους μισθούς και τις συντάξεις κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για νέο κύκλο σαρωτικών αλλαγών στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να υιοθετήσει «τις νέες ισοπεδωτικές και αντεργατικές προτάσεις των δανειστών».
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης επερώτησης:

Από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και από τις συναντήσεις της Τρόικας με τον Υπουργό Εργασίας, προκύπτει ότι εκκινείται ένας νέος κύκλος σαρωτικών αλλαγών στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και συντάξεων. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί και τη συνέχεια του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης και της συρρίκνωσης της εργατικής δύναμης, που με συνέπεια εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (2009-2012). Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο σημείωμα της Τρόικας προς το Υπουργείο Εργασίας, οι δανειστές αξιώνουν:

1. Την εκ νέου μείωση, με παρέμβαση πλέον του κράτους και όχι με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, των κατώτατων ορίων των μισθών για τη θέσπιση ενιαίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΣΕΕ προτείνει την αλλαγή του πλαισίου ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας


 
 Συνάντηση ΕΣΕΕ με κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)
Κλιμάκιο του ILO (
ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας - International Labour Organization) πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Στη συνάντηση που είχε ως θέμα την ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών εργασίας, συμμετείχαν οι κ.κ. Giuseppe Casale, Maria Luz Vega, France Auer και K. Τσοτρούδη και μέλη του Προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
 Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που αναγκάζει το ILO να επισκέπτεται τόσο συχνά τη χώρα μας και επεσήμανε ότι η εργασία -όχι μόνο η μισθωτή- βρίσκεται στην Ελλάδα σε βαθειά κρίση. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες, κυρίως μικρομεσαίοι και πρώην εργοδότες, περνούν τα όρια της υποαπασχόλησης και αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, τροφοδοτώντας και αυτοί με την σειρά τους ένα μεγάλο μέγεθος της ανεργίας, που συχνά δεν καταγράφεται. Σε αυτό το καράβι λοιπόν, δεν είναι μόνοι τους οι μισθωτοί, επεσήμανε, αλλά με δεδομένο ότι το 98% των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε σε αυτή την περιπέτεια όλοι μαζί.
 Ακολουθώντας τα πολλαπλά μνημόνια και τις μεσοπρόθεσμες προσαρμογές τους, που κάθε άλλο παρά πέτυχαν να βγάλουν την χώρα από την κρίση και να επαναφέρουν την

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα: Οι Έλληνες ως μετανάστες…

απο GMT+7
Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σχετικά με τους Έλληνες που κατά περιόδους έφυγαν από τη χώρα μας πηγαίνοντας να βρουν την τύχη τους σε άλλα εδάφη. Εδάφη που έμελλαν να γίνουν οι νέες γλυκές πατρίδες τους. Ο απόηχος σε κάποιες απ’ τις έρευνες αυτές πήρε μορφή μένους εναντίων των συντελεστών τους από κορυφαίες τόσο «προοδευτικές» όσο και «συντηρητικές» πένες.
Ο λόγος που ερέθισε τις παραπάνω πένες είναι ότι η αλήθεια συγκρούεται με την κατεστημένη αντίληψη. Μια αντίληψη που θέλει του Έλληνες μετανάστες να είναι οικογενειάρχες δουλευταράδες, που παρά τις δυσκολίες «τα κατάφεραν». Μια αντίληψη που σε αντιδιαστολή με τους «εγχώριους» μετανάστες από Αλβανία, Πακιστάν κ.ο.κ., οι Έλληνες «δεν ήταν το ίδιο». Ήταν άλλη η «ποιότητα» της «ράτσας».

Οι έρευνες αυτές συγκλίνουν ως προς τα ευρήματά τους και διεξήχθησαν από την ομάδα του «Ιού της Ελευθεροτυπίας» και του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα», του Στ. Κούλογλου, εν έτη 1998. Αξίζει να τις διαβάσετε και να τις δείτε αντίστοιχα.
Η έρευνα του GMT εξαντλήθηκε στην εξακρίβωση των στοιχείων που παρατίθενται στα παραπάνω πονήματα, μέσα από το κυνήγι των πηγών που χρησιμοποίησαν, την αξιοπιστία τους και το ειδικό βάρος που αυτές φέρουν. Το αποτέλεσμα της έρευνας του GMT δικαιώνει

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...