Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα χορηγείται το επίδομα θέρμανσης

 
Το επίδομα θέρμανσης  θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο σε όσους πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν και αποδεικνύουν με τιμολόγια την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
    Η επιστροφή του ποσού,  σχεδιάζεται να γίνεται είτε μέσω των συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στα οποία ο υπόχρεος θα καταχωρεί συγκεκριμένο κωδικό του τιμολογίου που έχει αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε αμέσως θα πιστώνεται ο τραπεζικός του λογαριασμός μετά από σχετικό έλεγχο, είτε, εναλλακτικά,  με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος το 2013 γεγονός που φυσικά σημαίνει ότι η επιβάρυνση για φέτος θα είναι υπέρμετρη για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
    Το εναλλακτικό σενάριο  εξετάζεται γιατί το συνολικό κονδύλι υπολογίζεται περί τα 150 εκατομ. ευρώ, το ποσό το οποίο δεν έχει προϋπολογισθεί και ενδέχεται να μην βρεθεί μέχρι τέλος του έτους.
    Όσον αφορά, πάντως, το πρώτο και επικρατέστερο, προς το παρόν, σχέδιο επιστροφής μέσω της ΓΓΠΣ δεν θα είναι τόσο απλό, καθώς χιλιάδες καταναλωτές θα μπλέξουν στα «γρανάζια» του διαδικτύου και εάν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετοί από αυτούς ανήκουν στην τρίτη ηλικία γεγονός που καθιστά ακόμη δυσκολότερη την πρόσβαση στο Taxis μάλλον ταλαιπωρία και αγανάκτηση θα προκαλέσει εάν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν φροντίσουν το μέτρο να είναι και λειτουργικό.
    Το σχέδιο προβλέπει ότι ο φορολογούμενος που καταναλώνει πετρέλαιο θέρμανσης θα πρέπει πριν την παραλαβή του να εισέρχεται σε ειδική εφαρμογή στο δικτυακό τόπο της

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου παραλύει η χώρα



Κλείδωσε τελικά η ημερομηνία που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν σε 24ωρη γενική απεργία. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση αντιδρώντας στις νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
Το νέο πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με τα συνδικάτα «θα οδηγήσει σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».
Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, καθώς η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αποφάσισε να συμμετέχει στην γενική

Pravda: Η επισιτιστική κρίση απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας


 Η πείνα και ο υποσιτισμός μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές σε 20 χρόνια από σήμερα αναφέρει σε δημοσίευμά της τη Pravda. Η παγκόσμια αυτή τραγωδία είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί από τρείς αλληλοσυνδεόμενους παράγοντες: από τις διακυμάνσεις στις τιμές των τροφίμων, τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την αστάθεια του κλίματος.
Η αντιδιαστολή μεταξύ των αυξανόμενων ανθρώπινων αναγκών και των αντικειμενικών ορίων των διαθέσιμων πόρων γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα για τα Τρόφιμα εξέδωσαν ακόμη μία πολύ ανησυχητική δήλωση σχετικά με την άνοδο στη παγκόσμια τιμή των τροφίμων:

"Η τρέχουσα κατάσταση στις παγκόσμιες τιμές τροφίμων, που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες αυξήσεις στη τιμή του καλαμποκιού, του σιταριού και της σόγιας δημιουργεί έντονους φόβους για την επανάληψη της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης του 2007-2008".

Σε αυτή τη διετία (2007-2008), οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων οδήγησαν στην ραγδαία

Στην Αργεντινή δραπέτευσε ο αντίστοιχος Σαμαράς, όχι ο Τσίπρας


 του Θόδωρου Κατσανέβα (καθηγητή οικονομικών στο ΠΑ.ΠΕΙ.) 
 Η ένταξή της Ελλάδας στο Ευρώ υποτίθεται ότι έγινε για την καλυτέρευση, αν όχι για την ευημερία της ελληνικής οικονομίας. Αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο. 
 Ποτέ στην μεταπολεμική περίοδο με τη δραχμή, δεν είχαμε υποστεί παρόμοια καταστροφή όπως η σημερινή. Η ανελέητη Τρόικα πιέζει για τη λήψη ακόμα πιο επαχθέστερων μέτρων που αποδέχεται ασμένως το εδώ κατεστημένο. Το οποίο δείχνει να αγνοεί ότι στην Αργεντινή, εκείνος που δραπέτευσε με ελικόπτερο ήταν ο αντίστοιχος Σαμαράς ( Ντε Λα Ρούα) και όχι ο αντίστοιχος Τσίπρας. Η παραμονή μας στο σκληρό Ευρώ, που ανατιμάται συνέχεια γιατί έτσι συμφέρει στη Γερμανία, σκοτώνει την ελπίδα για ανάσταση. Θα μας οδηγήσει μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια, σε αδυναμία ανάταξης των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, σε διαιώνιση της μιζέριας και της φτώχειας, σε νέα ελλείμματα, σε νέα δάνεια, σε μόνιμη πολιτικοοικονομική υποτέλεια. 

 Το Ευρώ σκοτώνει τις περιφερειακές οικονομίες 
Η απάνθρωπη Μνημονιακή λιτότητα καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε μόνιμη ύφεση, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, συρρίκνωση των εισοδημάτων,της εσωτερικής ζήτησης και της φορολογητέας ύλης και την οδηγεί στον Καιάδα. Το Ευρώ πλήττει θανάσιμα την ανταγωνιστικότητά της αφού ο κύριος προσανατολισμός της στον τουρισμό και τη γεωργία, απαιτεί παραγωγική διαδικασία έντασης εργασίας. Χρειαζόμαστε

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Βαρουφάκης: Και ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε στην Πλατεία Συντάγματος δε θα έβγαζε αυτό το πρόγραμμα.





«Η εξαγορά χρόνου έτσι ώστε να συνεχίσει να σέρνεται αυτή η κρίση, ουσιαστικά εξασφαλίζει στην Ελλάδα τη συνέχιση της αγωνίας στην οποία βρισκόμαστε, τη συνέχιση της συρρίκνωσης, τη συνέχιση και το βάθεμα της ύφεσης αλλά δίνει ελπίδες τουλάχιστον ότι δεν θα μας εκπαραθυρώσουν, στο άμεσο μέλλον. Ελπίδες, όχι εγγυήσεις. Όλες αυτές οι εξελίξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μας περιμένουν πάρα πολύ δύσκολα χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.»

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Γιάννης Βαρουφάκης.
Τι σημαίνουν για την Ευρωζώνη αλλά και για την Ευρώπη συνολικότερα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι;
Ο κύριος Ντράγκι έχει τις σωστές προθέσεις αλλά δεν έχει το ελεύθερο να εφαρμόζει, αυτά που θέλει να εφαρμόσει. Εφαρμόζει ένα πολύ μικρό μέρος αυτών που θα ήθελε και λιγότερα

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοινωση προς καταστήματα αγοράς χρυσού


 Αγαπητοί φίλοι τοκογλύφοι, εκμεταλλευτές της ανάγκης που έχουν περιέλθει οι Ελληνες, μην σπαταλάτε άδικα λεφτά τυπώνοντας χαρτάκια με τα στοιχεία των μαγαζιών σας που όλα λένε "αγοράζουμε χρυσό στις καλύτερες τιμές".
  Είστε τοκογλυφοι και στηρίζεστε στην ανάγκη και την απελπισία. 
  Αν κάποιος βρεθεί στην ανάγκη θα σας βρει έτσι και αλλιώς.
  Να θυμάστε όμως ότι όπως και στην κατοχή, οι Γερμανοί θα φύγουν.
  Να ρωτήσετε να μάθετε τι έπαθαν οι μαυραγορίτες μετά την απελευθέρωση .... P.S
   Όσοι νιώθετε θλίψη και θυμό στην σκέψη ενός ανθρώπου που πάει μέσα στην απελπισία του σε έναν τέτοιο τοκογλύφο να το κοινοποιήσετε όπου μπορείτε.... 
Τσανουσης Σταμος

Απλοποίηση της Αγορανομικής νομοθεσίας- Δείτε τους νέους πλέον Κανόνες Διακίνησης - εμπορίας Προιόντων και παροχής υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

 
Απλοποίηση της Αγορανομικής νομοθεσίας
Τίθενται σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ / ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Το σχέδιο αυτό για τη λειτουργία της αγοράς αποτελεί προϊόν συστηματικής εργασίας επί μακρόν των υπηρεσιών που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Οι έξι βασικές αλλαγές
-Απλοποίηση / κωδικοποίηση της Αγορανομικής νομοθεσίας.
-Ειδικά για τα καυσόξυλα: διακίνηση ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρους (κιλά/τόνοι).
-Στις αποδείξεις λιανικής θα αναγράφονται χωριστά η αξία των προϊόντων σε ευρώ και ο ΦΠΑ ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι πληρώνει.
- Προστασία καταναλωτών σε αγορές που δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή (κυλικεία πλοίων, νοσοκομείων, κ.α.)
-Υποχρεωτική προεκτίμηση του κόστους παροχής υπηρεσιών (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων)

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για να εργαστείτε, να ασφαλιστείτε ή να ταξιδέψετε στην Ε.Ε.



απο  www.fpress.g
Ετοιμάζομαι να φύγω σε άλλη χώρα της Ευρώπης – πώς μπορώ να βγάλω άδεια διαμονής; Η πτήση μου ακυρώθηκε - ποια είναι τα δικαιώματά μου; Για ποιες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μπορώ να υποβάλω αίτηση; Αν μετακομίσω σε άλλη χώρα της ΕΕ, πότε πρέπει να αλλάξω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου εκεί; Μου αρνήθηκαν την εγγραφή στο ελληνικό Τεχνικό Επιμελητήριο και έτσι δεν μπορώ να εργαστώ ως μηχανολόγος μηχανικός με το αιτιολογικό της μη αναγνώρισης των τίτλων σπουδών μου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε;
Αυτά είναι ορισμένα από τα χιλιάδες ερωτήματα που μπορεί να θέσει ο κάθε ευρωπαίος πολίτης και να λάβει άμεση απάντηση δωρεάν από την υπηρεσία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της διαδικτυακής πύλης η "Η Ευρώπη σου" ή της τηλεφωνικής υπηρεσίας Europe Direct η οποίες είναιοι βασικές πηγές πληροφοριών για τέτοια θέματα. Αν θέλετε να θέσετε ένα ερώτημα σχετικά με τα δικαιώματά σας στην ΕΕ, οι ανεξάρτητοι νομικοί εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας "Η Ευρώπη σου - Συμβουλές" μπορούν:
-Να σας παρέχουν δωρεάν και εξατομικευμένες συμβουλές στη γλώσσα σας, εντός μιας εβδομάδας

Πως να κλείσετε τα βιβλία σας χωρίς να εξοφλήσετε τα χρέη σας




Επιτέλους τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιτηδευματιών που ήθελαν να κλείσουν τα βιβλία τους, αλλά δεν μπορούσαν γιατί χρωστάνε στο δημόσιο.
Με απόφαση του υπ. Οικονομικών, όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε διακοπή των εργασιών τους δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, ενώ η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν εμποδίζει τη διαδικασία κλεισίματος των βιβλίων. Δηλαδή μπορούν πλέον όσοι θέλουν να κελίσουν τα βιβλία τους , όσα και να χρωστάνε στο δημόσιο, να τα κλείσουν αφού δεν χρειάζεται να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους πριν την διακοπή της δραστηριότητάς τους.
Το πλήρες κείμενο της ΠΟΛ.1181/12.9.2012 έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Διακοπή εργασιών σε επιτηδευματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, σχετικά με την πραγματοποίηση της διακοπής εργασιών στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 36 του ν. 2859/2000 (ΦΕΚ248/Α),όπως ισχύει,

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα βιβλία του ΟΕΔΒ διαθέσιμα για οnline ανάγνωση και δωρεάν κατέβασμα


Τα σχολικά βιβλία όλων των τάξεων (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου: Ενιαίου & ΕΠΑΛ) σε τρία e-books με υπερβολικά απλό και πρακτικό τρόπο. Κρατήστε τους προσφερόμενους συνδέσμους στον υπολογιστή σας, ακόμα και αν πάρετε τα σχολικά βιβλία σας.
Μπορείτε εύκολα να κρατήσετε τους συνδέσμους, να αποθηκεύσετε τα ηλεκτρονικά βιβλία και, αν το επιθυμείτε, να τα εκτυπώσετε

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Δημοτικό (0,4ΜΒ) Γυμνάσιο (0,4ΜΒ) Λύκειο (1,2ΜΒ)


Τεχνικές συμβουλές   για να κατεβάσετε μόνοι σας το e-book που θα επιλέξετε

Μέσα σε αυτό το κείμενο υπάρχουν ενεργοί σύνδεσμοι που θα σας οδηγήσουν στο

Το κακό και το...χειρότερο σενάριο για το πετρέλαιο θέρμανσης (πινακες)

 ΑΠΟ -www.fpress.gr/
 Τα μάθατε τα...νέα; Το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφορά στο σκέλος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού. Τώρα μαθαίνουμε ότι πρέπει να βρεθούν και περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο σκέλος των εσόδων. Γι' αυτό, στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο η εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης να γίνει στο 100% και όχι στο 80% όπως είχαν αναφέρει αρχικά. Δείτε τι σημαίνει αυτό στην πράξη.
Α. Σενάριο (το κακό): Η εξίσωση του φόρου γίνεται στο 80% των σημερινών επιπέδων.
Δείτε τον ακόλουθο πίνακα μέσω του οποίου υπολογίζεται η μέση τιμή λιανικής. Και λέμε μέση τιμή λιανικής διότι σε ορισμένες περιοχές (ειδικά στις νησιωτικές) θα δούμε ακόμη

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...