Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΕΕ: Στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών




Ανοικτή επιστολή για το θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών στέλνει η ΕΣΕΕ στον υπουργό Οικονομικών. Υποστηρίζει ότι ο Γ. Στουρνάρας φαίνεται πως ακολουθεί την «αμφίβολης αποτελεσματικότητας πεπατημένη της συλλήβδην στοχοποίησης ολόκληρων κοινωνικών κατηγοριών και της εν τέλει τιμωρίας των συνεπών φορολογουμένων».
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Η φοροδιαφυγή έχει αναδειχθεί σε έναν «γόρδιο δεσμό» που καθορίζει τους όρους εξόδου της χώρας από τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η βελτίωση των φορολογικών εσόδων είναι μια κρίσιμη παράμετρος για οποιοδήποτε οικονομικό σχέδιο και εμείς ως εκπρόσωποι του ελληνικού εμπορίου έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να υπάρξει ένα νέο, διαυγές, ευρύ, σταθερό, λειτουργικό, αναπτυξιακό, ισόρροπο, ισόνομο, δίκαιο, αυστηρό και επιτέλους έντιμο φορολογικό σύστημα.
Ωστόσο, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι εξακολουθείτε να ακολουθείτε την αμφίβολης αποτελεσματικότητας πεπατημένη της συλλήβδην στοχοποίησης ολόκληρων κοινωνικών κατηγοριών και της εν τέλει τιμωρίας των συνεπών φορολογουμένων.
Με απορία πληροφορούμαστε καθημερινά μέσω των «διαρροών» του Υπουργείου τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κρυφοί φόροι – Όλη η λίστα με τα 15 νέα μέτρα – Μπαίνει φόρος ακόμη και … στα παιδιά!

 
- Στο 35% ο φόρος για τα μεσαία εισοδήματα
- Στο 25% η παρακράτηση σε ελεύθερους επαγγελματίες και “μπλοκάκια”
- Τέλος το επιπλέον αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά
- Αύξηση της φορολογίας καταθέσεων στο 15%
- Δείτε ποιοι και πως πληρώνουν επιπλέον φόρους

Τελικά οι διαρροές για τα νέα μέτρα φαίνεται πως ήταν… λίγες. Υπάρχουν πολλά κρυφά ακόμη τα οποία τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ουσιαστικά χάνουν όλοι και ειδικά τα μεσαία εισοδήματα.
Μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα αφορολόγητα για τα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται όπως όλα δείχνουν και το επιπλέον αφορολόγητο που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε παιδί.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι όμως έχουν να χάσουν ακόμη περισσότερα από την αλλαγή στις κλίμακες φόρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι για εισοδήματα από 5.000 ως και 12.000 ο φόρος μένει στο 10%. Για τα εισοδήματα μέχρι τις 16.000 ευρώ ο φόρος θα είναι στο 18%, όμως για τα εισοδήματα από τις 16.000 μέχρι και τις 26.000 ευρώ ο φόρος ανεβαίνει από το 25% στο 35%, κλέβοντας από την τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων, ουσιαστικά της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών μεγάλα ποσά.
Σε ότι αφορά στην παρακράτηση φόρου σημαντική θα είναι επίσης η επιβάρυνση, καθώς

Χρήσεις του κινητού που αγνοείς


 Χρήσεις του κινητού που αγνοείς 
 Τι μπορείς να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό;... Για να μάθεις τον σειριακό αριθμό του κινητού σου (IMEI) σχημάτισε το *#06# στο κινητό σου, χωρίς να το καλέσεις και θα εμφανιστεί ένας αριθμός. Αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημείωσε τον αριθμό και κράτησέ τον σε ασφαλές μέρος. Αν σου κλέψουν το κινητό θα μπορείς να δώσεις τον αριθμό αυτό στον πάροχό σου και το κινητό σου θα μπλοκαριστεί οριστικά, ακόμη κι αν ο κλέφτης αλλάξει κάρτα SIM. 
 Είναι πιθανό να μην ξαναβρείς το κινητό σου. Με τον τρόπο όμως αυτό θα ξέρεις ότι σίγουρα κανείς δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ξανά. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του κωδικού, οι κλοπές των κινητών θα ήταν άχρηστες. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο είναι: 112. Μπορείς να σχηματίσεις και να καλέσεις τον αριθμό, ακόμη και αν το τηλέφωνό σου είναι μπλοκαρισμένο. 

Κλείδωσες τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και είσαι μακριά από το σπίτι, όπου βρίσκεται το δεύτερο κλειδί; Κάλεσε το σπίτι και ζήτα από κάποιον να πλησιάσει το δεύτερο κλειδί στο

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τί έλεγε ο Θουκυδίδης για περιόδους κρίσης όπως η σημερινή


Κάντε τον κόπο να διαβάσατε το παρακάτω απόσπασμα του Θουκυδίδη και δείτε πόσο αναλυτικοί και σκεπτόμενοι ήταν οι άνθρωποι.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ
Βιβλίο 3. Κεφάλαιο 82

Για όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν…
1. Σ’ αυτές τις ακρότητες έφτασε ο εμφύλιος πόλεμος και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί ήταν ο πρώτος που έγινε. Αργότερα μπορεί να πη κανείς ότι ολόκληρος ο Ελληνισμός συνταράχτηκε, γιατί παντού σημειώθηκαν εμφύλιοι σπαραγμοί. Οι δημοκρατικοί καλούσαν τους Αθηναίους να τους βοηθήσουν και οι ολιγαρχικοί τους Λακεδαιμόνιους. όσο διαρκούσε η ειρήνη δεν είχαν ούτε πρόφαση, αλλά ούτε και την διάθεση να τους καλέσουν για βοήθεια. Με τον πόλεμο, όμως καθεμιά από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις μπορούσε εύκολα να βρη ευκαιρία να προκαλέση εξωτερική επέμβαση για να καταστρέψη τους αντιπάλους της και να ενισχυθή η ίδια για ν’ ανατρέψη το πολίτευμα.
2. Οι εμφύλιες συγκρούσεις έφεραν μεγάλες κι αμέτρητες συμφορές στις πολιτείες, συμφορές που γίνονται και θα γίνωνται πάντα όσο δεν αλλάζει η φύση του ανθρώπου, συμφορές που μπορεί να είναι βαρύτερες ή ελαφρότερες κι έχουν διαφορετική μορφή ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε καιρό ειρήνης και όταν ευημερή ο κόσμος και οι πολιτείες, οι άνθρωποι είναι ήρεμοι γιατί δεν τους πιέζουν ανάγκες φοβερές. Αλλ’ όταν έρθη ο πόλεμος που φέρνει στους ανθρώπους την καθημερινή στέρηση, γίνεται δάσκαλος

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

                          ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

          Κράτος, τρόικα, τράπεζες και αφεντικά σαν τους μαυραγορίτες της κατοχής μοιράζονται τα λάφυρα της κρίσης. Αυτοί, είναι αλήθεια, κάνουν τη δουλειά τους, το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς που λεηλατούν τις ζωές μας.
          Έχουν στρώσει το χαλί στους επίδοξους επενδυτές προσφέροντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ. Αξιωματούχοι του καθεστώτος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα είναι το Ελ Ντοράντο της χώρας και η τελική λύση για την έξοδο από την κρίση. Τα βγάζουν όλα λοιπόν στο σφυρί: τη δημόσια γη, το νερό, τον άνεμο, τις παραλίες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα μικρά νησιά.
Ο πλούτος συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο στα χέρια λίγων. Παράλληλα, το κράτος έχει διασφαλίσει φιλόξενο εργασιακό κλίμα για τους υποψήφιους εκμεταλλευτές. Το εργασιακό Νταχάου που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την κρίση διαφημίζεται σαν έξτρα μπόνους στα ελκυστικά πακέτα που προσφέρονται στους επενδυτές.
 Το τίμημα της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» -με λίγα λόγια η διάσωση των τραπεζών και λοιπών κεφαλαιοκρατών- είναι η διάλυση της κοινωνίας όπως την ξέραμε και η επιβολή χειρότερων συνθηκών ζωής για τη συντριπτική πλειοψηφία.

Πληρώνουμε την αύξηση των κερδών τους όχι μόνο με τον ιδρώτα μας αλλά πλέον και

New Yorker: Το «Δουβλίνο ΙΙ» ευθύνεται για τους μετανάστες στην Ελλάδα Πηγή: New Yorker: Το «Δουβλίνο ΙΙ» ευθύνεται για τους μετανάστες στην Ελλάδαi


 
Το αμερικανικό περιοδικό New Yorker ρίχνει ευθύνες στην πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης και στη συμφωνία «Δουβλίνο II» που προβλέπει να ασφαλίζονται τα σύνορα των χωρών του Βορρά από τα κύματα των μεταναστών αφήνοντας τις χώρες του Νότου και κυρίως την Ελλάδα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Με τίτλο «Η άλλη ελληνική κρίση», το άρθρο αναφέρει ότι ο συνωστισμός μεταναστών στην Ελλάδα «οφείλεται σε έναν σχεδιασμό της ΕΕ, που φαίνεται ότι είναι όσο λανθασμένος είναι και ο σχεδιασμός του ευρώ. Εχει τίτλο "Δουβλίνο 2" και υπεγράφη εν μέσω της οικονομικής ευφορίας που επικρατούσε το 2003. Ορίζει ότι όσοι ζητούν άσυλο στην ΕΕ μπορούν να το κάνουν μόνο στη χώρα εισόδου τους. Η πολιτική αυτή επέτρεψε σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες χώρες που αποτελούν ελκυστικούς προορισμούς για τους οικονομικούς μετανάστες να φορτώσουν στην Ελλάδα το καθήκον να αστυνομεύει τα σύνορά της και να φροντίζει για τους μετανάστες, καθήκοντα που οι αδύναμες κυβερνήσεις της χώρας δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας ούτε τις καλές εποχές πριν την οικονομική κρίση».
Οπως σημειώνει ο αρθρογράφος του περιοδικού η πολιτική αυτή και η αύξηση των

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σύντομα η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis.


Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Με τη διασύνδεση στο σύστημα Taxis, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις: Με την πρώτη θα ορίζεται η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων να συνδεθούν με το Taxisnet, με τη δεύτερη θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να

υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.
Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για να εξασφαλιστεί και η έκδοση όλων των αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από τις αρχές του έτους να θέσει σε ισχύ φοροκίνητρα (έκπτωση φόρου, συμμετοχή σε κληρώσεις με βάση τον αριθμό της απόδειξης) για τους

Αφαίρεση και διαίρεση του Ελληνισμού -Του Σαράντου Καργάκου


 Του Σαράντου Καργάκου
Θαρρώ ότι ο Έλληνας (όχι Έλλην) του παρόντος κακού, ψυχρού κι ανάποδου καιρού μας από τις τέσσερεις κλασσικές πράξεις της αριθμητικής έχει ιδιαίτερη επίδοση μόνον σε δυο: Την αφαίρεση και τη διαίρεση.
Στη διαίρεση βέβαια αρχαιόθεν είχε επίδοση. Γι’ αυτό η ελληνική ιστορία, καλώς εξεταζομένη, είναι κατά κύριο λόγο πόλεμοι Ελλήνων εναντίον άλλων Ελλήνων. Η διαίρεση κατά πόλεις, κατά φυλές, κατά τόπους, κατά τάξεις, κατά αιρέσεις, κατά αθλητικές προτιμήσεις (προχείρως θυμίζω τη Στάση του Νίκα), κατά δόγματα και κόμματα είναι ιστορικό πεπρωμένο μας.
Τον Ελληνισμό της Μεγάλης Ελλάδος (που ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της μητροπολιτικής) χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο οι Ρωμαίοι για να εφαρμόσουν την πολιτική του divide et regna. Κι αφού πέτυχαν στο πρώτο πείραμα, το επεξέτειναν και στον υπόλοιπο Ελληνισμό.
 Ας μη σταθούμε στη διαίρεση σε Ενωτικούς και Ανθενωτικούς χάρη στην οποία έγινε ο Μεχμέτ Β’ πορθητής της Βασιλεύουσας. Ας μην κολλήσουμε στη «δολερή διχόνοια», όπως την λέει εξορκιστικά ο Σολωμός, εξ αιτίας της οποίας παρά λίγο να σβήσει η επαναστατική φλόγα του ’21. Ας μην αναξέσουμε πληγές για τον επάρατο διχασμό που έφερε τον όλεθρο

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι οι κάτοικοι από τα σμυριδοχώρια συμμετέχουμε στην απεργία της 26 -9-2012

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΚΑΛΕΣΜΑ
Όλοι οι κάτοικοι από τα σμυριδοχώρια  
συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Σεπτεμβρίου 2012
συνάντηση στις 10 το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας
Διεκδικούμε
. άμεσα να ξεκινήσει η εξόριξη της σμύριδας
. να επανέλθει η παραλαμβανόμενη ποσότητα στους 8.100 τόνους όπως ήταν μέχρι το 2009
. να γραφτούν στους σμυριδικούς καταλλόγους οι νέοι των χωριών μας
. να συνεχιστεί η παροχή του εποχικού βοηθήματος σε όλους του δικαιούχους
Όλοι παρόντες στον αγώνα
Όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας
Να βρονοτοφονάξουμε
. Όχι στην εξαθλιώση
. Όχι στην εγκατάλειψη και στην ερήμωση της Ορεινής Νάξου
. Ναι στον εξυχρονισμό και την αξιοποίηση της σμύριδας
. Ναι σε έργα υποδομής
. Ναι στις νέες αγορές του προϊόντος
. Ναι στην τουριστική αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων

                                 Επιτροπή Αγώνα για τη Σμύριδα

Ποιός είναι ο χάρτης του χρήματος


Οι πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο εισόδημα από τους φτωχότερους
Τεράστιες αντιθέσεις προκύπτουν από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2011. Σύμφωνα με αυτά, οι πιο πλούσιοι Έλληνες δηλώνουν 26 φορές υψηλότερο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από τους φτωχότερους. Σε ευρώ, η διαφορά είναι της τάξης των 535.000 ευρώ. Οι πλουσιότεροι Έλληνες κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και οι φτωχότεροι στην Οργανή Ροδόπης.
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους «τα ΝΕΑ», σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας,

Για ποιούς μειώνεται ο φόρος κατά 30% - για ποιους αυξάνεται έως...1700%

 
ΑΠΟ http://www.fpress.gr
Το σενάριο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών με έναν ενιαίο συντελεστή, φέρνει τα πάνω-κάτω. Οι πολλοί, θα δουν τον φόρο να αυξάνεται ακόμη και κατά...1700%. Οι λίγοι θα γλιτώσουν φόρο καθώς η επιβάρυνση θα μειωθεί ακόμη και κατά 30%. Ποιοι θα είναι οι λίγοι και τυχεροί; Αυτοί που δηλώνουν τα περισσότερα.
Ο πίνακας που δημοσιεύεται, συγκρίνει το φόρο που πληρώνει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με τον φόρο που θα καταβάλλει αν θα επιβληθεί ο ενιαίος συντελεστής. Υπάρχουν δύο σενάρια: ο ενιαίος φόρος με συντελεστή 20% και ο ενιαίος φόρος με συντελεστή 30%. Αυτό σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας με εισόδημα 5000 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνει τίποτα (σ.σ για την ακρίβεια πληρώνει 500 ευρώ που είναι το τέλος επιτηδεύματος) θα φτάνει να πληρώνει από 1000 έως 1500 ευρώ. Αντίθετα, ο επαγγελματίας με τα 150.000 ευρώ που σήμερα πληρώνει 60920 ευρώ, θα πέσει στα 30.000 ευρώ ή στα 45.000 ευρώ ανάλογα με το συντελεστή.
Ολόκληρος ο πίνακας έχει ως εξής:

Ετήσιο εισόδημα Συνολικός φόρος σήμερα Φόρος με συντελεστή 20% Φόρος με συντελεστή 30% Μεταβολή
Από… …έως
5.000 0 1.000 1.500 -- ---

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...